Ο Γιώργος Ραμπότας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ροδολίβος Σερρών. Στις τελευ ταίες τάξεις του εξατάξιου γυμνασίου οι επιδόσεις κοι η αγάπη του για τον αθλητισμό τον ώθησαν να δώσει εξετάσεις, το 1971, στην τότε ΕΑΣΑ. Η επιτυχία τον έφερε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου εντάχθηκε στη δύναμη του ΜΑΣ ΑΕΤΟΣ. Πάρα πολλές οι συμμετοχές και οι επιτυχίες του σε Πανελλήνιους και Μεσογειακούς αγώνες. Μία από τις σημαντικότερες ήταν η κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ στο 4 Χ I00 μέτρα με την ομάδα του Αετού, με συναθλητές τους Βασίλη Παπογεωργόπουλο, Σταμάτη Καραμανλή και Κ. Μήλιο.
Ο Γιώργος Ραμπότας ξεκίνησε ως προπονητής της ομάδας στίβου του Άρη, την οποία και οδήγησε στην πρώτη θέση στους Πανελλήνιους αγώνες στο αγώνισμα 4 Χ 400. Στη συνέχεια ανέλαβε προπονητής της εθνικής ομάδας στίβου στα 400 και 800 μέτρα. Το 1983 ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Άρη, Γιάννης Ιωαννίδης, διακρίνοντας την ικανότητά του, του προτείνει να αναλάβει την εκγύμναση της ομάδας, μία πρόταση την οποίο και αποδέχθηκε.
Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά και τον Άρη της δεκαετίας που οκολούθησε, τον χαρακτήρισαν "εξπρές", κοθώς τα αποτελέσματα της δουλειάς του Ραμπότα στον τομέα της φυσικής κατάστασης ήταν απίστευτα. Κέρδισε με το σύλλογο 8 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα κοι συμμετείχε σε τρία φάιναλ φορ. Συγχρόνως ήταν καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.
Ο Γιώργος Ραμπότας ακολούθησε τον Νίκο Γκάλη και στον Παναθηναϊκό. Μετά το τέλος της καριέρας του Νίκου Γκάλη, σταμάτησε τις δραστηριότητές του ως προπονητής φυσικής κατάστασης. Το έκανε αυτό προκειμένου να ασχοληθεί με την παιδική κατασκήνωση, την οποία ίδρυσε στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής μαζί με τον Νίκο Γκάλη.
Ο Γιώργος Ραμπότας πέτυχε κι εδώ το ακατόρθωτο. Δημιούργησε τη μεγολύτερη και τελειότερη αθλητική κατασκήνωση στην Ελλάδα, καθώς επίσης και το πιο σύγχρονο καμπ μπάσκετ, πετυχαίνοντας να φέρει στη χώρα μία από τις μεγαλύτε- ρες μορφές στην ιστορία του παγκοσμίου μπάσκετ, τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.