Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789600402681
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Μια σειρά παραμυθιών που τα μικρότερα παιδιά μπορούν να ακούσουν από το cd. Τα μεγαλύτερα θα τα διαβάσουν μόνα τους, ακούγοντας το cd. Έτσι θα συνδέσουν την εικόνα με το λόγο και τη μουσική, επιχειρώντας ένα πρώτο απλό βήμα στο χώρο της μουσικής αγωγής.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Η Ειρήνη Μάρρα (1943-1998) έκανε την πρώτη της εμφάνιση στα γράμματα στα δεκαεφτά της χρόνια με μια μελέτη για την παιδική λογοτεχνία και συνέχισε γράφοντας ποίηση, διηγήματα και κάνοντας μεταφράσεις. Στο χώρο του παιδικού βιβλίου μπήκε το 1974 με τα "Δαντελένια χέρια" και συνέχισε με πλήθος βιβλίων, θεατρικών έργων, μεταφράσεων κλασικών παραμυθιών, καθώς και με τη συγγραφή και παρουσίαση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών. Δίδαξε λογοτεχνία και μυθοπλασία σε σχολεία και σε σεμινάρια.
Η Βάσω Ψαράκη γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών Βακαλό. Ασχολήθηκε με τις γραφικές τέχνες. Από το 1978 αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, από μία στην Πάτρα, στα Χανιά και στη Λευκωσία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Τσεχοσλοβακία, Γιουγκοσλαβία, Ιαπωνία, Ιράν, Πορτογαλία, Αγγλία, Ελβετία, Βέλγιο). Το 1986 ήταν υποψήφια για το Βραβείο Άντερσεν στην εικονογράφηση. Το 1988 βραβεύτηκε εικονογράφησή της από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το 1989 εικονογράφησή της πήρε την τιμητική διάκριση Pier Paolo Vergerio από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Το 1990 φιλοτέχνησε την αφίσα της ΙΒΒΥ για τη Διεθνή Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 1991, που κυκλοφόρησε σ΄ όλο τον κόσμο. Το 1993 πήρε το δεύτερο βραβείο στη Διεθνή Έκθεση Εικονογράφησης της Τεχεράνης για το εξώφυλλό της στο βιβλίο της Μάρως Λοΐζου "Ήταν και δεν ήταν". Το 1993 και 1995 η Unicef κυκλοφόρησε κάρτες για την Ευρώπη με τα σχέδιά της. Το 1994 η αφίσα της με θέμα "Μ΄ ένα βιβλίο πετάω" βραβεύτηκε και τυπώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού. Το 1997 δούλεψε κοστούμια, σκηνικά και κατασκευές για 14 τηλεοπτικά επεισόδια με τον τίτλο: "Παραμύθια-Ελάτε στη μαγεία του βιβλίου", παραγωγής Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και υπουργείου Πολιτισμού, για την προώθηση της ανάγνωσης. Το 1998 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο "Ο Επισκέπτης της Νύχτας" της Μελίνας Καρακώστα. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Ο Pierre-Jules-Theophile Gautier γεννήθηκε το 1811 στην Τάρμπ της Γαλλίας και πέθανε τον Οκτώβριο του 1872. Αν και δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη φιλοσοφία, άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική την οποία γρήγορα εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στη λογοτεχνία. Έργα του είναι: Poesies completes, Les jeunes-France, Δεσποινίς ντε Μωπέν-Διπλούς έρως, La comedie de la mort (Η κωμωδία του θανάτου), Fortunio, Η πίπα του οπίου, Χιλιοστή δεύτερη νύστα, Les grotesques, Η λέσχη των Χασισίνων, Partie carree, Emaux et camees (Σμάλτα και καμέες), Militona, Jean et Jeanette, Αρία Μαρκέλλα, Το μυθιστόρημα της μούμιας κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα