Χοροστάσιο
zoom in
5.09€ -10% 4.58€
Αφρικανικός πόθος/ πανσέληνου πορφυρό αντιχάρισμα/ της χαϊδεύει τα γυμνά της τα μέλη/ στην σπορά τη μεθά του κεντριού του./ Κι όμως/ κι αν τη δεσμεύει ο έρωτας/ πεισματικά να τον ορίσει αρνείται.

Γεράσιμος Βάκρος (Συγγραφέας)

Ο Γεράσιμος Βάκρος γεννήθηκε στην Τρίπολη. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή της Ευγενίας Χατζίκου. Παράλληλα με τη σχολή εργάστηκε, από διάφορα πόστα, στην κινηματογραφική διαφήμιση, στην παραγωγή βιντεοταινιών, σε ταινίες μικρού μήκους, φωτογράφος σε εφημερίδες κ.ά. Μαθήτευσε στον Τύπο, εργαζόμενος στην περιοδική εφημερίδα "Οδηγητής" και στη συνέχεια κράτησε τη στήλη της κριτικής κινηματογράφου στο "Ριζοσπάστη" για πέντε χρόνια. Δούλεψε περιοδικά ως αρχισυντάκτης στη νεανική εφημερίδα "Ζιζάνιο". Δημοσίευσε κείμενα στους "Υπότιτλους", την "ΚΟΜΕΠ", στις "Σελίδες του βιβλίου" των εκδόσεων Καστανιώτη, τον "Αντικινηματογράφο", τον "Κινηματογράφο και Επικοινωνία", τη "Νέμεσις", για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και στο περιοδικό "Οδός Πανός". Επιμελήθηκε την εργοβιογραφία του Έλληνα σκηνοθέτη Σταύρου Ιωάννη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας καθώς και τις εκδόσεις της "Ομάδας Έλευσις". Έχει γράψει τα σενάρια για σειρές οικολογικού ενδιαφέροντος στη ΝΕΤ και στην ΕΤ3. Σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους. Εμφανίστηκε ως ηθοποιός στη μεγάλου μήκους ταινία - δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Παπαηλίου "Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία" και σε ταινίες μικρού μήκους. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Κούρος (Εικονογράφος)

Ο Δημήτρης Κούρος γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1957. Ανακαλύπτει τον κόσμο της ζωγραφικής, τη μαγική και μεγάλη περιπέτεια του φωτός και των χρωμάτων από τα εφηβικά του χρόνια, με οδηγό σ΄ αυτή την πρώτη γνωριμία και αναζήτηση, τον Αντώνη Γκλίνο. Φοιτά στην Σχολή Καλών Τεχνών της Τήνου όπου διδάσκεται και μελετά την τέχνη της ζωγραφικής, του μαρμάρου και της γλυπτικής με δάσκαλο τον Γιάννη Μανιατάκο (1976-1979). Συνεχίζει τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου και γίνεται δεκτός στα εργαστήρια των Δημήτρη Μυταρά και Δημήτρη Καλαμαρα (1979). Εργάζεται με τον Δημήτρη Ταλαγάνη για τη δημιουργία των σκηνικών και των γλυπτών για το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης του έργου του Γιάννη Ρίτσου "Μαντατοφόρες" (1983). Παρουσιάζει έργα του από τον κύκλο "Τα Ορφικά" στο Αρκαδικό Φεστιβάλ (1983-1984) και στην Αθήνα (1985). Βρίσκεται με υποτροφία στο Παρίσι, όπου ζει και εργάζεται για τρία χρόνια, με δασκάλους του τον γλύπτη Cezar και τον Francois Duffot (1986-1989). Έργα του εκτίθενται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Lieno του Τόκιο (1987). Ολοκληρώνει και παρουσιάζει την πρώτη ενότητα των "Ορφικών" στη Γαλλία (1988). Παρουσιάζει την ενότητα έργων του από τον κύκλο "Άνθη της πέτρας" σε ατομική έκθεση στην Τρίπολη (1991). Έργάζεται πάνω στη ζωγραφική ενότητα "Φιλοκτήτης" (1992). Μελετά για ένα μήνα την τέχνη της Βυζαντινής Αγιογραφίας στο Άγιον Όρος (1995). Παρουσιάζει μέρος έργων του από την ενότητα "Σιωπής αντίλαλος" σε ομαδική έκθεση στην Τρίπολη (1996). Παράγει έργο για την Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους (1997-1998). Πραγματοποιεί ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης "Κούρος" στην Τρίπολη με γενικό τίτλο "Μέτοικος" (1999). Εργάζεται πάνω στην ζωγραφική ενότητα "Φύση και ψυχή" (1999). Φιλοτεχνεί τις προτομές των ευεργετών της Τρίπολης Γ. Χαντζή και Δ. Αθανασιάδη (2001-2002). Εργάζεται και ολοκληρώνει μεγάλη γλυπτική παράσταση με μπρούντζο με θέμα τους Λαγκαδινούς μαστόρους για τα Λαγκάδια Αρκαδίας (2002-2003). Έργα του Δημήτρη Κούρου βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και δημόσιους χώρους στην Ελλάδα, την Γαλλία και τις Η.Π.Α, την Ιαπωνία και τον Καναδά.

Τόπος Έκδοσης:
Τρίπολη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
38
Διαστάσεις:
16χ12
Βάρος:
0.06 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση