Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789608852020
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η Ελένη Γκαστή είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κυρίως ασχολείται με την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία και το Βιργίλιο. Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
H Mαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου γεννήθηκε στη Mύρινα Λήμνου. Eίναι πτυχιούχος της Παντείου και της Σορβόνης, όπου, με υποτροφία της Γαλλικής Kυβέρνησης, σπούδασε θέατρο. Έχει εκδώσει 37 βιβλία - ποίηση, μυθιστορήματα, διηγήματα, δοκίμιο. Eπίσης, έχει γράψει θέατρο. Θεατρικά της έργα έχουν παιχτεί στην Eλλάδα και στο εξωτερικό. Bιβλία της έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στα γαλλικά, σουηδικά και αγγλικά, και διδάσκονται σε Πανεπιστήμια της Eλλάδας και του εξωτερικού. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία: Tου Iδρύματος Oυράνη, 1995, για το μυθιστόρημα "Mε τη Λάμπα Θυέλλης", Tης Aκαδημίας Aθηνών, 1987, για το μυθιστόρημα "H Mαρούλα της Λήμνου", Tης Oμάδας των Δώδεκα, 1996, για το σύνολο του έργου της. Η ποιητική της συλλογή "Μυστικό Πέρασμα" προτάθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού για το Αριστείο της Ευρώπης το 1991. Το μυθιστόρημα της "Με τη λάμπα θυέλλης" τιμήθηκε το 1994 με το βραβείο πεζογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Συνεργάζεται με ημερήσιες εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Βάιος Λιαπής σπούδασε κλασική φιλολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Γλασκώβης. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Κύπρου, Μοντρεάλ, Πατρών και ως επισκέπτης καθηγητής στην Ecole Normale Superieure (Παρίσι). Έχει διατελέσει μέλος του Institute for Advanced Study (Princeton) και επισκέπτης ερευνητής στα Πανεπιστήμια του Princeton, του Cincinnati και του Toronto. Από το 2010 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεατρικές Σπουδές του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες και άρθρα σχετικά με την τραγωδία του 5ου και του 4ου αιώνα π.Χ., την αρχαία ελληνική σοφιολογική γραμματεία, την αρχαία ελληνική θρησκεία, την επιβίωση της αρχαίας τραγωδίας κ.ά. Το πιο πρόσφατο από τα βιβλία του είναι το "A Commentary on the ΄Rhesus΄ Attributed to Euripides", Oxford University Press, 2012.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μεταπτυχιακά στα Πανεπιστήμια Autόnoma της Βαρκελώνης και Marc Bloch του Στρασβούργου. Διδακτορική διατριβή βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών και την Association des Etudes Grecques. Μεταδιδακτορική έρευνα στο ΕΚΠΑ με υποτροφία του ΙΚΥ. Δύο μονογραφίες, δέκα ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις και δέκα συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια. Πεδία έρευνας: η λογοτεχνία της Αυτοκρατορικής Εποχής, η πρόσληψη και η παρωδία της κλασικής και της μετακλασικής τραγωδίας. Από το 2005 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης είναι ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και πανεπιστημιακός δάσκαλος. Μέλος του Καναδικού Ινστιτούτου της Ψυχανάλυσης, της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και αντεπιστέλλον μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. Καθηγητής ψυχιατρικής και ψυχανάλυσης στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ερευνητής σε πολλά προγράμματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα και την Αρχαία Τραγωδία. Μεγάλος αριθμός κειμένων του, στα οποία διαπλέκονται γόνιμα η ψυχανάλυση, η φιλοσοφία και η γλωσσολογία, έχει δημοσιευθεί σε διεθνή ψυχαναλυτικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Richard Buxton σπούδασε στο King΄s College (Cambridge) και στην Ecole Pratique des Hautes Etudes (Παρίσι). Υπηρετεί ως καθηγητής κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται κυρίως γύρω από την αρχαία ελληνική λογοτεχνία, τη μυθολογία και τη θρησκεία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
O James Diggle είναι Καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών και λατινικών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και μέλος (Fellow) του Κολεγίου Κουίνς. Στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται τα έργα: "The Oxford Classical Text of Euripides" (Οξφόρδη, 1981-94), "Euripidea: Collected Essays" (Οξφόρδη, 1994) και "Theophrastus: Characters" (Κέμπριτζ, 2004). Διατέλεσε πανεπιστημιακός ρήτωρ (University orator) στο Κέμπριτζ για έντεκα χρόνια, και δημοσίευσε επιλεγμένες διαλέξεις του στο έργο "Cambridge Orations" (Κέμπριτζ, 1994). Είναι αντεπιστέλλων εταίρος της Ακαδημίας Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Freddy Decreus γεννήθηκε το 1949. Απόφοιτος κλασικής φιλολογίας (1967-1971), ξεκίνησε το 1981 να εργάζεται ως επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια απέκτησε μόνιμη έδρα στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, διδάσκοντας λατινικά, θεωρία της λογοτεχνίας, μυθολογία, συγκριτική λογοτεχνία και ιστορία του θεάτρου ( με κύριο αντικείμενο το τελετουργικό θέατρο ). Συνεργάστηκε επίσης με το Τμήμα Εκπαίδευσης Διδακτικού Προσωπικού για την παιδαγωγική κατάρτιση των κλασικιστών του Πανεπιστημίου της Γάνδης (λατινικά / αρχαία ελληνικά). Παράλληλα, απέκτησε πτυχίο Ανατολικοευρωπαϊκών Γλωσσών και Πολιτιστικών Σπουδών (1969-1970).
Κάποιες από τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις του είναι οι εξής: "Μεταποικιακές προσεγγίσεις του τραγικού" (2004), "Η δραματοποίηση του κωμικού στο αραβικό θέατρο: Πολιτιστική κληρονομιά, δυτικά πρότυπα, μεταποικιακή υβριδικότητα" (2005), "Τελετουργικό θέατρο" (2009), "Μυθολογία" (2009) και "Η υποδοχή των κλασικών" (2010). Τις τελευταίες δεκαετίες συμμετείχε στα Θερινά Σχολεία Αρχαίου Ελληνικού Δράματος (Επίδαυρος / Λαύριο / Αθήνα) που επιμελείται ο καθηγητής Πλάτων Μαυρομούστακος (Πανεπιστήμιο Αθηνών ) και στα Συμπόσια Αρχαίου Ελληνικού Δράματος του Κυπριακού Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Δρούσια /Λευκωσία ). Σήμερα το ενδιαφέρον του είναι επικεντρωμένο στη δουλειά της θεατρικής ομάδας Societas Rafaello Sanzio της Ιταλίας καθώς και στο τελετουργικό θέατρο του Θεόδωρου Τερζόπουλου.
Όταν συνταξιοδοτήθηκε το 2010, ίδρυσε, με τη σύζυγό του Gina d’Harte, μια σχολή στις Κανάριες Νήσους για τη μελέτη των σωματικών επιδράσεων της ψυχοθεραπείας και ψυχοενεργητικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα