Χάνσελ και Γκρέτελ
zoom in

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσαν σε ένα δάσος ένας ξυλοκόπος μαζί με τη δεύτερη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του, τον Χάνσελ και την Γκρέτελ, από την πρώτη του γυναίκα που είχε πεθάνει. Ζούσαν πολύ φτωχικά και δεν είχαν τίποτα να φάνε. - Πήγαινε τα παιδιά στο δάσος κι άφησέ τα εκεί! είπε μια νύχτα η μητριά στον άντρα της. Θα τρώνε μούρα κι εμάς θα μας φτάνει το ψωμί!

Anna Laura Cantone (Εικονογράφος)


Roberto Piumini

Roberto Piumini (Διασκευαστής)

Ο Ρομπέρτο Πιουμίνι γεννήθηκε και ζει στην Ιταλία. Γράφει παραμύθια, ιστορίες, διηγήματα, ποιήματα, θεατρικά έργα, τραγούδια και σενάρια. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες ξένες γλώσσες.

Wilhelm Karl Grimm

Wilhelm Karl Grimm (Συγγραφέας)

Ο Βίλελμ Γκριμ -ένας από τους αδελφούς Γκριμ- γεννήθηκε στο Χανάου το 1786 και πέθανε στο Βερολίνο το 1859. Σπούδασε νομικά αλλά ασχολήθηκε σοβαρά με τη φιλολογία. Σ΄ αυτό τον βοήθησε το γεγονός ότι εργάστηκε ως καθηγητής και βιβλιοθηκάριος πρώτα στο Κάσελ, μετά στο Γκέτινγκεν και, τέλος, στο Βερολίνο όπου τον κάλεσαν να συμμετάσχει στην Ακαδημία των Επιστημών. Ο αδελφός του ήταν πιο γνωστός απ΄ αυτόν. Ο Γιάκομπ Λούνβιχ ήταν παρατηρητής και προσεκτικός ερευνητής και μελέτησε επιστημονικά τη μυθολογία. Μέσα από τα παραμύθια του που μεταδίδονται προφορικά, συγκεντρώνει παλιές νουβέλες κάτω από το όνομα Παραμύθια για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που τον έκαναν διάσημο. Μαζί με τη Γερμανική Γραμματική, την Ιστορία της γερμανικής γλώσσας και το μεγαλοπρεπές Γερμανικό Λεξικό που εκδόθηκε μόνο ενμέρει, τα έργα του παραμένουν πολύτιμα για τη μελέτη της γερμανικής φιλολογίας. Σε όλα αυτά τα έργα, όμως, είχε άξιο συνεργάτη τον Βίλελμ, που τον ακολούθησε σε όλες του τις έρευνες και στον οποίο χρωστά την έκδοση των παραμυθιών του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jakob Ludwig Grimm

Jakob Ludwig Grimm (Συγγραφέας)

Ο Γιάκομπ Λούντβιχ Καρλ Γκριμ -ένας από τους αδελφούς Γκριμ- γεννήθηκε στο Χανάου το 1785 και πέθανε στο Βερολίνο το 1863. Σπούδασε νομικά αλλά ασχολήθηκε σοβαρά με τη φιλολογία. Σ΄ αυτό τον βοήθησε το γεγονός ότι εργάστηκε ως καθηγητής και βιβλιοθηκάριος πρώτα στο Κάσελ, μετά στο Γκέτινγκεν και, τέλος, στο Βερολίνο όπου τον κάλεσαν να συμμετάσχει στην Ακαδημία των Επιστημών. Ήταν πιο γνωστός απ΄ τον αδελφό του. Παρατηρητής και προσεκτικός ερευνητής μελέτησε επιστημονικά τη μυθολογία. Μέσα από τα παραμύθια του που μεταδίδονται προφορικά, συγκεντρώνει παλιές νουβέλες κάτω από το όνομα Παραμύθια για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που τον έκαναν διάσημο. Μαζί με τη Γερμανική Γραμματική, την Ιστορία της γερμανικής γλώσσας και το μεγαλοπρεπές Γερμανικό Λεξικό που εκδόθηκε μόνο ενμέρει, τα έργα του παραμένουν πολύτιμα για τη μελέτη της γερμανικής φιλολογίας. Σε όλα αυτά τα έργα είχε άξιο συνεργάτη τον αδελφό του, που τον ακολούθησε σε όλες του τις έρευνες και στον οποίο χρωστά την έκδοση των παραμυθιών του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρένα Ρώσση - Ζαΐρη

Ρένα Ρώσση - Ζαΐρη (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων, της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών και διπλωματούχος του London Montessori Centre/Nussery Infant Teaching Diploma. Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Εργάζεται ως νηπιαγωγός, έχει γράψει πολλά παιδικά βιβλία και έχει μεταφράσει περισσότερα από 750 βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Το 1985 τιμήθηκε με τον Έπαινο της Γ.Λ.Σ. για το βιβλίο της "Δέκα μικρές θαλασσινές σταγόνες΄ . Το 2002 προτάθηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για αναγραφή στον Τιμητικό Πίνακα της IBBY (International Board on Books for Young People), για τη μεταφραστική δουλειά. Έχει τιμηθεί και με το βραβείο της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας, για το σύνολο του μεταφραστικού της έργου σε βιβλία για παιδιά και την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το παιδί και τα προβλήματά του.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
18x14
Βάρος:
0.075 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση