Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789600419320
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η Χάιντι πηγαίνει να ζήσει με τον παππού της σ΄ ένα σπιτάκι στο βουνό. Εκεί περνάει πολύ ωραία, μαζί με τον Πίτερ και τις κατσικούλες του παππού. Όμως η θεία της θα την πάρει μαζί της στην πόλη. Θα αντέξει η μικρή Χάιντι μακριά από τον παππού; Θα τα καταφέρει, άραγε, κάποτε να επιστρέψει στο χωριό;
Η Αγγελική Λάλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με κατεύθυνση Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την επιμέλεια κειμένων, αλλά και τη συγγραφή άρθρων ως κειμενογράφος και δημοσιογράφος στον περιοδικό τύπο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας "Εν Κύκλω", με τα μέλη της οποίας, μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε στην επιμέλεια-μετάφραση βιβλίων. Γράφει, επίσης, τακτικά στη στήλη "Κλασική βιβλιοθήκη" στο περιοδικό Ιστορικά Θέματα.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται πολύ με την παιδική λογοτεχνία, είτε ως υπεύθυνη παιδικών εκδηλώσεων, είτε χάρη στη στήλη της "Με ένα βιβλίο μεγαλώνω" στην ιστοσελίδα www.childit.gr. Άρθρα της για την παιδική λογοτεχνία έχουν δημοσιευτεί και αλλού, όπως στο περιοδικό Bookstand. Έχουν εκδοθεί τέσσερις διασκευές της κλασικών παραμυθιών (Χάιντι, Τομ Σόγερ, Χοκ Φιν, Η Μαύρη Καλλονή), ενώ της αρέσει να γράφει ποίηση και παραμύθια. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό-εφηβικό μυθιστόρημα, το Τελευταίο θρανίο. Βέβαια, πάνω απ΄ όλα είναι μια τρελομαμά, που χαίρεται να μεγαλώνει μαζί με τον γιο της!
Η Έρση Σπαθοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή εφαρμοσμένων τεχνών Βακαλό το 1993, με ειδικότητα γραφιστικής-σκηνογραφίας. Δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα του γραφίστα, για ένα χρόνο όμως εργάστηκε ως βοηθός σκηνογράφου στο Εθνικό Θέατρο, στο πλευρό του Σάββα Χαρατσίδη. Πολύ σύντομα, η αγάπη της για τη ζωγραφική την οδήγησε στο δισδιάστατο κινούμενο σχέδιο, όπου εργάστηκε για 4 χρόνια ως ζωγράφος σκηνικών στην τηλεοπτική σειρά "Πανδώρα και Πλάτωνας".
Το 1998, μαζί με το συνάδελφο animator Δημήτρη Καρατζαφέρη, συγκροτήσανε τη δημιουργική ομάδα "Animad Illustration & Animation", στην οποία δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Στα πλαίσια της Animad, έχει ασχοληθεί με τις περισσότερες όψεις της κινούμενης και ακίνητης εικόνας, και πιο συγκεκριμένα έχει εικονογραφήσει περισσότερους από 60 τίτλους παιδικών βιβλίων, διαφημιστικά, βιντεοκλίπ, εκπαιδευτικό υλικό κλπ.
Το 2012 ήτουν υποψήφια για το κρατικό βραβείο εικονογράφησης, για το βιβλίο "Δροσοσταλίδα" (εκδόσεις Ίκαρος). Από το 2009 έχει παραδώσει, σε συνεργασία με διάφορους φορείς (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, European Animation Center, Maltepe University), workshops σχετικά με το φως και το χρώμα στα ντεκόρ κινουμένου σχεδίου. Το 2013, η ιστοσελίδα τής Animad τιμήθηκε με αρκετές διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες και με τον Χρυσό Ερμή, από την Ένωση Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδας. Από το 2013 είναι συνιδρύτρια στη εταιρεία Allcancodeinc που δημιουργεί εφαρμογές παιχνιδιών που διδάσκουν στα παιδιά κώδικα.
Από το 2016 είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Δουλειές της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
www.animad.gr
Η Γιοχάνα Σπίρι γεννήθηκε το 1829 στο ελβετικό χωριό Χίρτσελ. Λάτρευε τη φύση και εμπνεύστηκε από αυτή. Το σπίτι της είχε θέα στα βουνά και πολλά από τα προσωπικά της βιώματα περιέχονται στα βιβλία της.
Το 1852, παντρεύτηκε το δικηγόρο Μπέρνχαρντ Σπίρι και εγκαταστάθηκε μαζί του στη Ζυρίχη. Παρά την απομάκρυνσή της από τη γενέτειρά της, όμως, πάντοτε νοσταλγούσε το σπίτι της στην εξοχή.
Σε ηλικία σαράντα τριών χρόνων, άρχισε να γράφει τις περιπέτειες της Χάιντι. Το βιβλίο κυκλοφόρησε δέκα χρόνια αργότερα και σύντομα γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Αγαπήθηκε, μάλιστα, ιδιαίτερα από τα παιδιά.
Η Γιοχάνα Σπίρι έγραψε, επίσης, έργα για ενηλίκους καθώς και άλλες παιδικές ιστορίες, στις οποίες διαφαίνεται η αγάπη για το σπίτι των παιδικών της χρόνων.
Εκτός από τη Χάιντι, άλλα σημαντικά έργα της είναι επίσης τα "Ένα φύλλο πάνω στον τάφο του Βρόνι", "Χωρίς πατρίδα" και "Γκρίτλι".
Το 1884, η μοίρα τής έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Έχασε το σύζυγό της και το μοναχογιό της, το μικρό Μπέρνχαρντ. Μόνη πια, ασχολήθηκε με φιλανθρωπίες και, ασφαλώς, με τη συγγραφή, μέχρι το 1901, οπότε και πέθανε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα