Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789609431095
Κατηγορίες:
Φιλοσοφία | Κοινωνιολογία | Θρησκεία , Μεταφυσική | Αποκρυφισμός , Δοκίμια
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Οι Τεύτονες ήταν Μοναχοί συνάμα όμως και Πολεμιστές, Κτίστες αλλά και Εξολοθρευτές. Υπήρξανε επίλεκτοι ιππότες ενός στρατιωτικο-θρησκευτικού Τάγματος, αφοσιωμένου σε έναν σκοπό, που ίσως με τα σημερινά κριτήρια να προκαλεί την απορία του σύγχρονου δυτικού αναγνώστη. Τα περισσότερα μέλη τους πίστευαν φανατικά στην ανάγκη επικράτησης του Καθολικού χριστιανισμού έναντι των αλλόθρησκων και αιρετικών αντιπάλων τους, αλλά ανάμεσά τους υπήρχαν και κάποιοι που συμμετείχαν στις εκστρατείες τους με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν πλούτη, εδαφικές κτίσεις και κοινωνική άνοδο; Παρά τις διαφορές στα προσωπικά τους κίνητρα, όλοι τους ήσαν έτοιμοι να σκοτώσουν και να πεθάνουν για τον σκοπό τους. Το γεγονός αυτό, είναι που κάνει την ιστορία του πιο σκιώδους από τα πολεμικά Τάγματα της Δύσης ακόμα πιο συναρπαστική και άξια μελέτης. Στα κεφάλαια του βιβλίου επιχειρείται μια αναλυτική παρουσίαση της ιστορίας των Τευτόνων Ιπποτών: Η ίδρυσή τους στους Αγίους Τόπους, η εσωτερική οργάνωση και οι επιδιώξεις τους. Η παράλληλη σταυροφορική δράση τους με τα ομόδοξα Τάγματα των Ναϊτών και Ιωαννιτών. Οι επικές μάχες τους εναντίον των Αράβων, των Τούρκων και των Μογγόλων στις αφιλόξενες ερήμους της Μέσης Ανατολής και της Αιγύπτου. Η μετακίνηση τους στα σκοτεινά δάση της Πρωσίας και οι αποτρόπαιες συγκρούσεις τους με τούς αυτόχθονες παγανιστές. Η επέκτασή τους στην βορειοανατολική Ευρώπη και οι αναμετρήσεις τους με τους Λιθουανούς, τους Πολωνούς και τους Ορθοδόξους Ρώσους. Η παρακμή και η πτώση τους. Τέλος, εξετάζεται η επανανακάλυψη της ιστορίας τους αντίστοιχα κατά την διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου από την Σοβιετική και την Γερμανική προπαγάνδα. Το κείμενο συνοδεύεται από εικόνες, χάρτες και σχεδιαγράμματα των μεγαλύτερων μαχών του θρυλικού μεσαιωνικού Τάγματος.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Έκτωρ - Ευάγγελος Χαράτσης γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και είναι κάτοικος Παλαιού Φαλήρου. Είναι υποψήφιος διδάκτορας εγκληματολογίας στο τμήμα της Νομικής Αθήνας. Έχει M. Sc. στην Ανακριτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ (2000), ενώ έχει διδάξει το μάθημα της ανακριτικής στην Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ. ΑΣ. (2001-2004).
Σπούδασε ψυχολογία (Bachelor of Arts) στο Κολλέγιο της Αγίας Παρασκευής (1994-99). Πήρε πτυχίο από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας (1992) και ειδικεύτηκε σε τεχνικές Μοριακής Ιολογίας στο Ινστιτούτο Παστέρ (1992-94). Από το 1993, εργάζεται ως καθηγητής-φροντιστής Βιολογίας στην Μέση Εκπαίδευση.
Είναι τακτικός αρθρογράφος των περιοδικών "Στρατιωτική Ιστορία", "Ιστορικά Θέματα" (1998-2010), ασχολούμενος κυρίως με θέματα Δυτικής Μεσαιωνικής Ιστορίας και Ναπολεόντειων Πολέμων. Έχει γράψει τα βιβλία "Εκατονταετής Πόλεμος 1337-1453", "Οι Οθωμανοί κατακτούν τα Βαλκάνια 1340-1540", "Η Εκστρατεία του Βατερλώ", ενώ συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα του βιβλίου "Η Ρωσική Εκστρατεία του 1812".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα