Διαθέσιμο υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη
Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες.
ISBN:
9789609303613
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Βασικός στόχος του προκείμενου βιβλίου είναι να αναλυθούν και να (ανα)συντεθούν τα χαρακτηριστικά του Web και συναφών με αυτό πληροφοριακών εφαρμογών. Θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε την επιστήμη του Web μέσα από ένα ευρύ φάσμα ερωτημάτων, δημιουργώντας έτσι θεματικές υποενότητες που θα επιτρέψουν να αναλύσουμε πολύπλευρα και διεπιστημονικά τη θεωρία και την πρακτική του Web. Αυτά τα επιστημονικά ερωτήματα και οι διαφορετικές προσεγγίσεις "ανοίγουν" την ατζέντα της επιστήμης του Web, της επιστήμης των αποκεντρωμένων πληροφοριακών συστημάτων. Η επιστήμη του Web, αφενός, είναι απαραίτητη για την κατανόηση του Web, αφετέρου, αποτελεί μία μέθοδο για να επικεντρωθούμε στην αντιμετώπιση των κρίσιμων απαιτήσεων σε ό,τι αφορά την επικοινωνία και την αναπαράσταση στο Web. Στο κείμενο που ακολουθεί γίνεται μία ανασκόπηση σε βασικά ζητήματα της μηχανικής λειτουργίας του Web, όπως το Σημασιολογικό Web, τις υπηρεσίες Web και τα δίκτυα P2P. Εξετάζονται, επίσης, αναλυτικά οι διαφορετικές προσεγγίσεις της τοπολογίας του Web, μεταξύ των οποίων και οι διαγραμματικές απεικονίσεις του. Τέλος, επειδή το Web είναι μία τεχνολογία ουσιαστικά πλέον ενσωματωμένη στην κοινωνία μας, μελετάμε τα ποικίλα θέματα που αναφύονται από τη χρήση του και από τη διακυβέρνησή του.
Ο Μιχάλης Βαφόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Μπανάκη και έχουν ένα γιο Σπούδασε την Οικονομική Επιστήμη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Πληροφορική Επιστήμη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια και επιστημονικά βιβλία. Είναι δημιουργός του "ηλεκτρονικού χώρου εργασίας" και εισήγαγε πρώτος την επιστήμη του Web στο ελληνικό πανεπιστήμιο, Ο ηλεκτρονικός χώρος εργασίας αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο ανάλυσης της επέκτασης του φυσικού χώρου κάθε ανθρώπου με σκοπό την ατομική και την κοινωνική ανάπτυξη. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται η ανάλυση και οι επιπτώσεις της ψηφιακής οικονομίας, η οικονομετρία, η περιφερειακή ανάπτυξη, η πολιτιστική οικονομία και η φιλοσοφία της επιστήμης και της τεχνολογίας.