Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789607458605
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Εξαφανίστηκε μέσα στο σκοτεινό και σιωπηλό παλάτι της βασίλισσας. Χάρη στο σκοτάδι που επικρατούσε, έλπιζε ότι θα κατάφερνε να ξεφύγει από τον διώκτη της. Εκείνος όμως ήταν τώρα τόσο κοντά της, που άκουγε τη βραχνή αναπνοή του κάτω από τη μάσκα. Πρόσεξε ένα φως, σίγουρα από την κάμαρα της βασίλισσας κι έτρεξε προς τα κει, σαν πεταλούδα που έλκεται από τη φλόγα. Παρά την προχωρημένη ώρα, είδε να στέκεται όρθια στο βάθος του έντονα φωτισμένου δωματίου, τη Μεγάλη Βασιλική Σύζυγο Χετεφερές. Ρίχτηκε στα πόδια της, ξεσπώντας ταυτόχρονα σε κλάματα. Ο άντρας με τη μάσκα σταμάτησε και έμεινε ακίνητος, λαχανιάζοντας. -Μητέρα, βόγκηξε η Χενούτσεν, ο άνθρωπος αυτός είναι ο δολοφόνος....
Έχοντας σταλεί από τον πατέρα του στη Φοινίκη για ν’ αγοράσει ξυλεία για την κατασκευή των πυραμίδων, ο Χέοπας συναντά εκείνη που θα γίνει η τρίτη σύζυγός του, μια γυναίκα εκπληκτικής ομορφιάς, προορισμένης να κυριαρχήσει στη ζωή του. Στο μεταξύ, μια μακιαβελική συνωμοσία κατά της ζωής του βρίσκεται στα σκαριά. Η Χενούτσεν, η δεύτερη γυναίκα του, προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τον δολοφόνο. Η έρευνά της θα την οδηγήσει σε παράξενες περιπέτειες.... Έπειτα από λυσσαλέα μάχη για το θρόνο και έχοντας γίνει βασιλιάς, ο Χέοπας θα αφιερώσει τη βασιλεία του στο μεγάλο έργο της ζωής του: την κατασκευή μιας εκπληκτικής πυραμίδας, μυητικού ναού για τη δόξα του παγκόσμιου θεού.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Γκι Ρασέ γεννήθηκε στη Ναρμπόν. Από τα δεκαοκτώ του χρόνια άρχισε τα ταξίδια.
Στη διάρκεια της τρίχρονης παραμονής του στη Σενεγάλη και στη Μαυριτανία, ανακαλύπτει το πάθος του για την αρχαιολογία, την ιστορία, τους λαούς της Ανατολής, την Αρχαιότητα, τις εθνολογικές σπουδές και προετοιμάζει ένα διδακτορικό για την αραβική Χασανία, δηλαδή το αραβικό ιδίωμα που μιλούν οι Μαυριτανοί.
Με την επιστροφή του στη Γαλλία συνεχίζει τις προσωπικές του έρευνες και τη συγγραφή των μελετών του, ταυτόχρονα με τα πολυάριθμα ταξίδια του, που διαρκούν αρκετούς μήνες. Τα πρώτα του ταξίδια είναι στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Παράλληλα ετοιμάζει μια κριτική έκδοση (αποκατάσταση του ελληνικού κειμένου, με μετάφραση και σχόλια) της "Βιβλιοθήκης του Απολλοδώρου" για τον εκδοτικό οίκο "Belles Lettres".
Μετά το γάμο του συνεχίζει τα ταξίδα του με τη σύζυγο και τα παιδιά του, επισκεπτόμενος τις χώρες της Ανατολής: Τουρκία, Λίβανο, Ιράκ, Συρία, Ιορδανία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Λιβύη, Τυνησία, απ΄ όπου επιστρέφει με πλήθος φωτογραφιών και πλούσιο ενημερωτικό υλικό.
Από το 1960 είχε αρχίσει να δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σε πολλά περιοδικά, είτε εξειδικευμένα (κυρίως στο ενημερωτικό Δελτίο του Συνδέσμου Γκυγιώμ Μπυντέ, του οποίου αποτελεί μέλος) είτε εκλαϊκευμένα, όπως στο περιοδικό "Αρχαιολογία". Από το 1968 κι έπειτα δε σταμάτησε να δημοσιεύει εργασίες του για την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την αρχαιολογία, τον Μεσαίωνα, την προϊστορία, τη Γαλατία, την Ιταλία της Αναγέννησης. Μεταξύ 1968 και 1972 δημοσιεύει πολυάριθμες κριτικές και άρθρα στα "Φιλολογικά Νέα (Nouvelles Litteraires) και από το 1974 ως το 1976 διευθύνει τη "Μικρή Εγκυκλοπαίδεια Λαρούς".
Το 1979 ξεκινά τη δημοσίευση ιστορικών μυθιστορημάτων, ορισμένα εκ των οποίων είχαν γραφτεί πολύ παλιότερα: "Μασάντα" γραμμένο το 1974, "Οι κήποι του Οσίριδος" κ.ά. Στο σύνολο πενήντα περίπου τόμοι και πάνω από διακόσια άρθρα και κριτικές.
Από το 1984 στις δραστηριότητές του προστέθηκε κι αυτή του ομιλητή σε διαλέξεις και ξεναγήσεις, κυρίως σε ταξίδια ή κρουαζιέρες πολιτιστικού χαρακτήρα στην Αίγυπτο. Ελλάδα, Μεσόγειο ή Μέση Ανατολή.
Ο Γκι Ρασέ είναι μέλος της Γαλλικής Προϊστορικής Εταιρείας, της Προϊστορικής Εταιρείας της Αριέλ, της Εταιρείας Ελληνικών Σπουδών, της Εταιρείας Λατινικών Σπουδών, της Εταιρείας των Αμερικανιστών, του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγου, καθώς και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αμερικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα