Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789609513012
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
"Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα πριγκιπόπουλο που το έλεγαν Χριστιανό-Γουλιέλμο-Φερδινάνδο-Αδόλφο-Γεώργιο και που δεν θα γινόταν ποτέ βασιλιάς της Δανίας... Και ήταν και μια χώρα που την έλεγαν Ελλάδα, που είχε έναν θρόνο και που δεν είχε βασιλιά..."
Κάπως έτσι ξεκινά το μυθιστόρημα της βασιλικής δυναστείας της Ελλάδας. Μία πορεία που ξεκινά τον Μάρτιο του 1863 στην Κοπεγχάγη και τελειώνει στις 13 Δεκεμβρίου του 1967 στην Αθήνα.
Το βιβλίο αυτό δεν είναι ένα ακόμη χρονικό της σύγχρονης Ελλάδας, ούτε μία προσπάθεια αγιοποίησης προσώπων, όπως σημειώνει στον πρόλογο η συγγραφέας του, Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου. Είναι η αφήγηση της ιστορίας μίας οικογένειας, με πρωταγωνιστές βασιλιάδες, βασίλισσες, τσάρους, τσαρίνες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, Μεγάλους Δούκες και Μεγάλες Δούκισσες, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα που έχει κάθε άνθρωπος, με τα μυστικά που ορισμένες φορές είναι ανομολόγητα. Μία ιστορία που, αν δεν ήταν πραγματική, θα μπορούσε να αποτελέσει το συναρπαστικό σενάριο μιας κινηματογραφικής ταινίας περιπέτειας, δράσης, μυστηρίου, πολέμων, έρωτα και μίσους.
Δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, σπούδασε Ελληνική και Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διδακτορικό στην Ιστορία. Εργάστηκε στον Αθηναϊκό ημερήσιο Τύπο σαν ρεπόρτερ, αρθρογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και χρονογράφος με τα ψευδώνυμα ΤΗΛΕΜΑΧΟς και Alter Ego και είναι χρονογράφος της εφημερίδας Εστία. Μέλος της ΕΣΗΕΑ, του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου, της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας. Έχει ταξιδέψει σε πενήντα χώρες καλύπτοντας γεγονότα όπως τον πόλεμο του Βιετνάμ, τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, τον Μάιο 1968 στο Παρίσι και έχει πάρει συνεντεύξεις από διεθνείς προσωπικότητες, όπως η Ίντιρα Γκάντι, ο βασιλιάς Χουσεΐν της Ιορδανίας κ.ά. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Μπότση δημοσιογραφίας. Σαν θεατρικός συγγραφέας έχει γράψει κείμενα για επτά θεατρικές επιθεωρήσεις και έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Παπαδούκα.
Σαν σεναριογράφος έχει γράψει μεταξύ άλλων μία τηλεοπτική σειρά με θέμα τη ζωή του Κωστή Παλαμά και έχει διασκευάσει σε τηλεοπτική σειρά το μυθιστόρημα του Θράσου Καστανάκη "Η φυλή των ανθρώπων", που προβλήθηκαν από την ΕΤ. Τα βιβλία που έχει εκδώσει, εκτός από τις συλλογές χρονογραφημάτων, περιλαμβάνουν "Μία Ελληνίδα στον πόλεμο του Βιετνάμ", την διδακτορική μελέτη "Η στάσις της Ρωσίας δια την Κωνσταντινούπολιν και τα Στενά κατά τον Α΄ Παγκόσμιον Πόλεμον", "Κωστής Παλαμάς, ο δωδεκάλογος του έρωτα", "Η παγκόσμια συνδιάσκεψη του Ελσίνκι" και ένα μυθιστόρημα σε γαλλική γλώσσα που εκδόθηκε στο Παρίσι με τίτλο "Au dela de la cloture".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα