Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789604210534
Κατηγορίες:
Φιλοσοφία | Κοινωνιολογία | Θρησκεία , Ψυχολογία | Ψυχανάλυση
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Υπάρχει άραγε τόση μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα μάγο-θεραπευτή που πρέπει να θεραπεύσει μία αρρώστια και σε ένα σύμβουλο επιχειρήσεων που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια εταιρεία στα πρόθυρα της καταστροφής; Ένας σαμάνος που καλείται να διώξει μια κατάρα, δεν μοιάζει με το διευθυντή που προσπαθεί να βρει και να απομακρύνει τις αιτίες που ρίχνουν την παραγωγικότητα ενός τμήματος;
Για ένα σαμάνο η δύναμη είναι το παν. Σε όλο τον κόσμο οι σαμάνοι προσπαθούν να συγκεντρώνουν τη δύναμη που χρειάζονται για να εκτελούν τα καθήκοντά τους ως θεραπευτές, προφήτες, και οδηγοί για τους ανθρώπους τους. Δίχως αυτή τη δύναμη, οι σαμάνοι είναι ευάλωτοι στα στοιχεία της φύσης και αβοήθητοι σε περίπτωση αρρώστιας, αδιαθεσίας και πνευματικής κούρασης.
"Το μονοπάτι της δύναμης" μιλάει για το πώς οι σαμάνοι αντιλαμβάνονται τη ζωή σε σχέση με τη δύναμη. Ζώντας για πολλά χρόνια ανάμεσα στον κόσμο των ιθαγενών Huichol, στο κεντρικό Μεξικό, και στον κόσμο των επιχειρήσεων, ο Χοσέ και η Λένα Στήβενς καταφέρνουν, μέσα από απλές ασκήσεις και δοκιμασμένες μεθόδους, να δείξουν τον τρόπο που οι σύγχρονες επιχειρήσεις αλλά και οι απλοί άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν μια αποτελεσματική επικοινωνία με τους γύρω τους και να επιλύουν τα προβλήματά τους, όσο σύνθετα κι αν είναι. Αυτή η απόκρυφη γνώση είναι πολύτιμη στη σημερινή ζούγκλα της καθημερινότητας όπως ακριβώς είναι χρήσιμη στις ζούγκλες του Αμαζονίου ή οπουδήποτε αλλού οι ιθαγενείς δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.
Ο Ανδρέας Παναγόπουλος (Ιούνιος 1940 - Ιούνιος 2009), συγγραφέας, ήταν ομ. καθηγητής της Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Πήρε το 1963 το πτυχίο φιλολογίας (Πανεπιστήμιο Αθηνών) με άριστα. Την περίοδο 1963-65 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Το 1966 έγινε βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την περίοδο 1967-1974 παραιτήθηκε από τη θέση του λόγω της δικτατορίας και δίδαξε την ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1974 πήρε το διδακτορικό του από το King΄ College του Λονδίνου και το 1975 επανήλθε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με την πράξη για την Αποκατάσταση της Νομιμότητας στα ΑΕΙ, του 1974. Το 1977 έγινε επιμελητής και το διάστημα 1977-1979 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ρέθυμνο) με απόσπαση. Την περίοδο 1981-1985 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως λέκτορας και από το 1986 έως το 1998 ως επίκουρος καθηγητής. Το 1998 έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι συνεργάτης του Προγράμματος Διεθνούς Βιβλιογραφίας για την Ελλάδα (Synopsis) στα κλασικά. Μετά την μετεκπαίδευσή του στο "Θησαυρό της Ελληνικής Γλώσσας" (T.L.G.) στο UCI (University of California, Irvine) δίδαξε Έλληνες κλασικούς συγγραφείς με βάση τον ηλεκτρονικό υπολογιστή (σχέδιο "Ίβυκος"). Είχε αλφαβητίσει πάνω από 650 συναδέλφους της Μ.Ε. και άλλους τόσους φοιτητές του.
Αυτοτελή βιβλία: 1. "Θουκυδίδης: Αιχμάλωτοι, όμηροι, εξόριστοι, φυγάδες και πρόσφυγες στον Πελοποννησιακό πόλεμο", Αθήνα (Όμβρος) 1996.
2. "Thucydides: Captives and hostages in the Peloponnesia war" , Athens (Grigoris) 1978.
3. "Θουκυδίδη Βιβλίο VII", Αθήνα (Καρδαμίτσα) 1996.
4. "Πλάτων και Κρήτη". Αθήνα (Ελληνική Ανθρωπιστική Εταιρεία) 1981, (Αίολος) 1995.
5. "Αριστοτέλης και Κρήτη", Αθήνα (Καρδαμίτσα) 1987, (Αίολος) 1996.κ.ά.