Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789602560150
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το «Μοναστήρι της Πάρμας» είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο αριστούργημα του Στεντάλ: μια εξαίσια αναπόληση του Μιλάνου του 1796, τον καιρό της γαλλικής κατοχής, το δράμα του Βατερλώ, όχι όπως θα το δει ένας επιτελικός, μα ένας ταπεινός «ηθοποιός» του. Στο μυθιστόρημα υπάρχει ακόμα η σχολαστική απεικόνιση μιας μικρής ιταλικής αυλής του Risorgimento, της Ανάστασης, όταν ξυπνά η γεύση της ελευθερίας και οι παλατιανοί μετέρχονται κάθε μέσο, βίαιο ή πανούργο, για να παρατείνουν το δεσποτισμό τους. Οι σκηνές διαδέχονται η μία την άλλη, γραφικές, σπαρταριστικές, ολοζώντανες. Το ύφος πικάντικο, όλο αιφνιδιασμούς για τον αναγνώστη, ασύγκριτο. [...]
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Γιώργος Γ. Σπανός γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και κατάγεται απ’ την Ικαρία. Τα τελευταία είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της Nαυτιλίας των Logistics, και των Καινοτόμων Επιχειρήσεων (Innovative Startups). Είναι Μέντορας, στο Athens Center of Entrepreneurship & Innovation (ACEin), του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει διακριθεί για τις υπηρεσίες του στη Διεθνή Διπλωματία, την Πολιτική, και για τη συμμετοχή του σε πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις ανά την Ελλάδα. Οι βασικές του σπουδές ήταν Mechanical Engineering και Shipping, Transport & Logistics στο Λονδίνο. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε σε θέματα Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης (HEC Παρίσι), στην Αντιτρομοκρατία (Leiden, Χάγη), όπως επίσης και στην Κλασσική Ελληνική Λογοτεχνία και Πρωτοχριστιανική Γραμματεία, (Harvard και ΜΙΤ). Είναι ειδικός σε θέματα αναγνώρισης τής απάτης και του ψεύδους μέσω της ψυχογραφικής ανάλυσης, των μικροεκφράσεων του προσώπου, της γλώσσας τού σώματος και της συναισθηματικής νοημοσύνης.
Στον ελεύθερο χρόνο του, ερευνά και φέρνει στο φως αληθινές ιστορίες, ενώ αρθρογραφεί και συγγράφει λαμβάνοντας αφορμές, όχι μόνο από τις πολυσχιδείς προσωπικές κι επαγγελματικές του εμπειρίες, αλλά κι από εκείνες που παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό, ή ανέκδοτες, κι αξίζουν να διασωθούν και να εμπνεύσουν πραγματικά τον σημερινό αναγνώστη.
Ο Σταντάλ (ψευδώνυμο του Henri Beyle) γεννήθηκε στη Γκρενόμπλ το 1783 και πέρασε μια ζωή γεμάτη περιπλανήσεις και ερωτικά πάθη. Από το Παρίσι στο Μιλάνο, κι από κει με τις στρατιές του Ναπολέοντα στη Γερμανία, τη Ρωσία, την Αυστρία. Μετά την Παλινόρθωση του 1814 βρέθηκε και πάλι στην Ιταλία, απ΄ όπου απελάθηκε εφτά χρόνια αργότερα ως ύποπτος κατασκοπείας. Από το 1821 ως το 1830 στο Παρίσι πάλι, είδαν το φως τα πρώτα του μυθιστορήματα, η "Αρμάνς" (1827) και "Το κόκκινο και το μαύρο" (1829). Το 1831 η Ιουλιανή Μοναρχία τον διόρισε πρόξενο στην Τσιβιταβέκκια, κοντά στη Ρώμη, όπου έμεινε ως το τέλος της ζωής του. Πέθανε από αποπληξία το 1842. Αρκετά νωρίτερα είχε προφτάσει να συνθέσει το επιτύμβιό του: "Έζησα, έγραψα, ερωτεύτηκα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα