Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας
ISBN:
9789606222542
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
O Άγγελος Συρίγος (γενν. 1966) αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Το 1994 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στην Αγγλία. Είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάσθηκε στο Research Centre for International Law του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ (1993-94), διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Μαυροβούνιο και το Αζερμπαϊτζάν (1999-2002) και είναι εταίρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου (1999 μέχρι σήμερα). Ασχολείται επιστημονικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, το Δίκαιο της Θάλασσας, τις μειονότητες και τους μετανάστες. Έχει βραβευθεί το 1992 από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία του σχετική με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.
Μετά το 1999 έχει ασχοληθεί με την ελληνική εξωτερική πολιτική από θέσεις ευθύνης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Εμμανουέλα Δούση είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήµιο Αθηνών. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Paris Ι (Σορβόννη). Έλαβε το διδακτορικό της στο διεθνές δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το 1997. Διδάσκει επίσης στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος ΠΕΔΔ μαθήματα υποχρεωτικά και ειδικής επιλογής που αφορούν το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς οργανισμούς, το σύστημα του ΟΗΕ, το διεθνές οικονομικό δίκαιο. Έχει διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ντιζόν στη Γαλλία και έχει διατελέσει visiting fellow στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Φλωρεντία. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Έχει δημοσιεύσει τρεις μονογραφίες, καθώς και άρθρα σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα απεριοδικά, καθώς και σε ξενόγλωσσους και ελληνόγλωσσους συλλογικούς τόμους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Νίκος Ζάικος είναι επίκουρος καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, Παντείου Πανεπιστημίου, Δικηγόρος ΔΣΑ, Αναπλ. Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης, Μέλος Εφορειών Κοινωνικής Πρόνοιας και Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μέλος της Διεθνούς Επιτροπής του Διαγωνισμού Ανθρωπιστικού Δικαίου Jean Pictet (www.concourspictet.org). Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε αξιωματούχος προστασίας (protection delegate) της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στη Σρι Λάνκα (1997-1999), κι έχει συμμετάσχει σε αποστολές διεθνούς επιτήρησης εκλογικών και δημοκρατικών διαδικασιών του ΟΑΣΕ και του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη (1996-1997).
Κυριότερα έργα της: "IHL Implementation in Greece, ΕΚΕΚΔΑΑΔ", Όστρια, 2015 (έρευνα με τους Ερευνητές του ΕΚΕΚΔΑΑ, Δ Σ. Κύρκο, Β. Σαράντη), "Περί του ανθρωπιστικού χώρου στον 21ο αιώνα: Ανάδυση και εξέλιξη για μια αποτελεσματική και νόμιμη ανθρωπιστική δράση", Εκδ. Ι. Σιδέρης, 2012, "Η διεθνής ευθύνη για παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Η κρατική και ατομική ευθύνη σε κίνηση", Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2006, "Το διεθνές ποινικό δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία και η εξέλιξη του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου", Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2001, "Μελέτη εφαρμογής και διάδοσης του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Ελλάδα", Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2000.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα