Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789608875289
Κατηγορίες:
Φιλοσοφία | Κοινωνιολογία | Θρησκεία , Εθνολογία , Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Σεβαστή αναγνώστρια και σεβαστέ αναγνώστη, το βιβλίο τούτο είναι η μεγάλη απάντησις εις τους πολυάριθμους καθηγητάς του κατεστημένου, οι οποίοι προσπαθούν με σωνιστική και αγγλοσαξωνική λύσσα να παραποιήσουν τα αληθινά ιστορικά γεγονότα της παν-ιερής ελληνικής φυλής.
Επιθυμούν σφόδρα οι -δια ολίγον ακόμη- εξουσιασταί να αλλοιώσουν τας ηθικάς, φιλοσοφικάς και επιστημονικάς αξίας του Πλάτωνος και όλων των αειπαμμεγίστων Ελλήνων σοφών.
Ο "Τίμαιος" του Πλάτωνος ήτο και είναι ιερόν έργο. Ο δε συγγραφεύς Ανέστης Κεραμυδάς δίδει την πρέπουσα απάντηση εις τους μεταφραστάς, αναλυτάς και ερμηνευτάς του "Τίμαιου", διότι μόνο κατ` αυτόν τον τρόπο θα λάμψει η πραγματική αλήθεια.
Το ανά χείρας βιβλίον δίδει πρώτη φορά εις το φως της δημοσιότητος το κωδικοποιημένον νόημα του Πλάτωνος εις τον "Τίμαιον" ώστε να ενημερωθεί ο καθείς δια το κρυπτόμενον του πλατωνικού έργου!
Έλληνας φιλόσοφος και συγγραφέας (427-347 π.Χ.). Γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς ευγενείς. Ο πατέρας του Αρίστωνας έλεγε ότι καταγόταν από τη γενιά του Κόδρου και η μητέρα του Περικτιόνη από το Σόλωνα. Είχε δύο αδερφούς, τον Αδείμαντο και το Γλαύκωνα. Το πρώτο του όνομα ήταν Αριστοκλής. Πλάτωνας ονομάστηκε αργότερα για το ευρύ του στέρνο και το πλατύ του μέτωπο. Νέος ασχολήθηκε με την ποίηση, αλλά γρήγορα στράφηκε προς τη φιλοσοφία. Ήταν 20 χρόνων, όταν γνώρισε το Σωκράτη και έμεινε κοντά του για οκτώ ολόκληρα χρόνια, μέχρι την ώρα που ο μεγάλος δάσκαλος πέθανε (399 π.Χ.). Ο άδικος θάνατος του Σωκράτη τον έπεισε ότι η αθηναϊκή δημοκρατία είχε μεγάλα ελαττώματα και ανέλαβε το ρόλο του κοινωνικού μεταρρυθμιστή.
Μετά τη θανάτωση του Σωκράτη για λίγο καιρό κατέφυγε στα Μέγαρα, κοντά στο συμμαθητή του Ευκλείδη. Ύστερα γύρισε στην Αθήνα, όπου για 10 χρόνια ασχολήθηκε με τη συγγραφή φιλοσοφικών έργων, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα της σωκρατικής φιλοσοφίας. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Αίγυπτο και στην Κυρήνη, όπου σχετίστηκε με το μαθηματικό Θεόδωρο, και τέλος στον Τάραντα της Ιταλίας, όπου γνώρισε τους πυθαγόρειους, από τη φιλοσοφική σκέψη των οποίων επηρεάστηκε αποφασιστικά. Μετά πέρασε στη Σικελία. Στην αυλή του βασιλιά των Συρακουσών Διονυσίου Α΄ γνώρισε το βασιλικό γυναικάδελφο Δίωνα, με τον οποίο συνδέθηκε φιλικά. Η φιλία όμως αυτή προκάλεσε τις υποψίες του Διονυσίου για συνωμοσία, γι΄ αυτό έδιωξε τον Πλάτωνα από τη Σικελία. Στην Αίγινα κινδύνεψε να πουληθεί ως δούλος αλλά τον εξαγόρασε ο Κυρηναίος φίλος του Αννίκερης. Επιστρέφοντας στην Αθήνα άνοιξε τη φιλοσοφική σχολή του, την Ακαδημία. Η προσπάθεια όμως των δύο φίλων να προσηλυτίσουν στις ιδέες τους το νέο ηγεμόνα Διονύσιο Β΄ απέτυχαν. Για τρίτη φορά ήρθε στην αυλή των Συρακουσών το 361, με σκοπό να συμφιλιώσει το Δίωνα με το Διονύσιο. Αυτή τη φορά κινδύνεψε και η ζωή του. Τον έσωσε η επέμβαση του πυθαγόρειου Αρχύτα. Αλλά ο Δίωνας δε γλίτωσε. Δολοφονήθηκε το 353. Έτσι ο Πλάτωνας έχασε τον άνθρωπο στον οποίο στήριξε τις ελπίδες του για την επιβολή των πολιτικών του ιδεών. Από τότε ο Πλάτωνας και μέχρι το θάνατό του ασχολήθηκε με τη διδασκαλία και με τη συγγραφή έργων φιλοσοφικών.
Τα έργα του Πλάτωνα είναι 36 και όλα, εκτός από την "Απολογία", διαλογικά. Και στη συγγραφή ο φιλόσοφος μιμήθηκε τη διδασκαλία του Σωκράτη, ο οποίος δίδασκε διαλογικά. Οι διάλογοί του επιγράφονται με το όνομα κάποιου από τα διαλεγόμενα πρόσωπα, π.χ. "Τίμαιος", "Γοργίας", "Πρωταγόρας" κ.λπ. Τρεις μόνο διάλογοι, το "Συμπόσιο", η "Πολιτεία" και οι "Νόμοι" τιτλοφορούνται από το περιεχόμενό τους. Σ΄ όλους τους διαλόγους τη συζήτηση διευθύνει ο Σωκράτης. Στους παλαιότερους διαλόγους διατηρεί την εικόνα του πραγματικού Σωκράτη, ενώ στους νεότερους κάτω από το πρόσωπο του δάσκαλου κρύβεται ο ίδιος ο μαθητής. Το σύνολο του πλατωνικού έργου διακρίνεται σε τρεις περιόδους με βάση τη χρονολογική σειρά:
α) Περίοδος της νεότητας (400-387 π.Χ.): Σ΄ αυτήν ανήκουν: Απολογία, Κρίτων, Χαρμίδης, Πρωταγόρας, Λάχης, Ευθύφρων, Ιππίας Μείζων, Ιππίας Ελάσσων, Ίων, Λύσις.
β) Περίοδος ωριμότητας (386-367 π.Χ.). Σ΄ αυτήν ανήκουν: Μενέξενος, Κρατύλος, Ευθύδημος, Γοργίας, Μένων, Παρμενίδης, Φαίδων, Φαίδρος, Πολιτεία, Συμπόσιον, Θεαίτητος.
γ) Περίοδος γηρατειών (366-348 π.Χ.). Περιλαμβάνονται: Σοφιστής, Πολιτικός, Φίληβος, Κριτίας, Τίμαιος, Νόμοι, 7η επιστολή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Ανέστης Κεραμυδάς γεννήθηκε στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το Ναυτικό Γυμνάσιο και εργάστηκε επί σειρά ετών ως αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού.
Ως ναυτικός αλλά και ως ιδιώτης γύρισε όλον τον κόσμο αποκομίζοντας εμπειρίες σπάνιες. Ανήσυχο πνεύμα πάντα, εγκατέλειψε την καριέρα του και αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνισμό.
Είναι παντρεμένος και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Γράφει βιβλία ελληνοκεντρικού ενδιαφέροντος τα οποία έτυχαν μεγάλης και θερμής αποδοχής από το κοινό σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταξιδεύει σε κάθε πόλη της Ελλάδος όπου δίνει διαλέξεις και έχει εμφανιστεί κατά καιρούς σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αναφερόμενος πάντα σε θέματα ελληνουσίας.
Επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή "Έσσεται ήμαρ" στον τηλεοπτικό σταθμό "Απόλλων".