Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789608777217
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Οι συγγραφείς του βιβλίου αυτού, εκκινώντας από την υπόθεση ότι η τηλεόραση δεν είναι μια αυθύπαρκτη ουσία, αλλά πρωτίστως ένα κοινωνικό προϊόν (με τις δικές του φυσικά ιδιαιτερότητες), επιχειρούν να διερευνήσουν τις συγκεκριμένες σχέσεις της με την ελληνική κοινωνία στο πλαίσιο της διεθνούς εμπειρίας. Πώς η ελληνική κοινωνία ενσωμάτωσε το καινούργιο αυτό μέσο και πώς στη συνέχεια αυτό αναδρώντας επηρέασε, αναδιαμόρφωσε κάποιες πλευρές της ελληνικής κοινωνίας και κουλτούρας; Επτά μελέτες για την αμφίδρομη σχέση της τηλεόρασης με ισάριθμους θεσμούς της κοινωνίας μας, την πολιτική, την αγορά, την εκπαίδευση, τον Τύπο, τον κινηματογράφο, τον αθλητισμό και την οικογένεια.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Στάθης Βαλούκος ξεκίνησε ως σκηνοθέτης ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, μια εκ των οποίων τιμήθηκε με το βραβείο ποιότητας του ΥΠΠΟ 1983 (Ενθύμια από τη Βαϊμάρη). Στη συνέχεια, έγραψε σενάρια σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, συνεργάστηκε στο γράψιμο σεναρίων σε κινηματογραφικές ταινίες, ενώ σατιρικά θεατρικά του μονόπρακτα παίχτηκαν σε παράσταση αθηναϊκού θιάσου. Έγραψε ακόμα τα βιβλία: Φιλμογραφία του ελληνικού κινηματογράφου (οδηγός ταινιών), Το φιλμ νουάρ (μονογραφία), Να σκοτώσεις το διάβολο (αστυνομική νουβέλα), Ο ήρωας της επόμενης σελίδας (διηγήματα), Λεξικό σκηνοθετών του παγκόσμιου κινηματογράφου (σε 4 συμπληρωμένες, ανά τριετία, εκδόσεις), Η ελληνική τηλεόραση (ιστορία και παρουσίαση του δραματοποιημένου προγράμματος της περιόδου 1968-1998), και, τέλος, Το σενάριο (1997), μια μελέτη της δομής και της τεχνικής συγγραφής ενός κινηματογραφικού έργου, βιβλίο που επιλέχτηκε ως πανεπιστημιακό βοήθημα και διδάσκεται σε δύο πανεπιστημιακές σχολές (Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Πάντειος Σχολή). Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Ευαγγελία Κούρτη σπούδασε ψυχολογία και κοινωνιολογία στη Γαλλία και είναι διδάκτορας ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Paris X-Nanterre. Είναι επίκουρη καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα γλώσσας, διαπροσωπικής επικοινωνίας και μέσων μαζικής επικοινωνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Νίκος Δεμερτζής διδάσκει Πολιτική Επικοινωνία και Πολιτική Κοινωνιολογία στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία: Κουλτούρα, Νεωτερικότητα, Πολιτική Κουλτούρα (1989), Τοπική Δημοσιότητα και Επαρχιακός Τύπος στην Ελλάδα (1996), Ο Λόγος του Εθνικισμού. Αμφίσημο σημασιολογικό πεδίο και σύγχρονες τάσεις (1997). Σε συνεργασία με τον Θάνο Λίποβατς έχει δημοσιεύσει το Δοκίμιο για την Ιδεολογία. Ένας διάλογος της κοινωνικής θεωρίας για την ψυχανάλυση (1994) και με τον Αντώνη Αρμενάκη το βιβλίο Το Κοινοβούλιο στον Τύπο και την Τηλεόραση (1999). Επίσης επιμελήθηκε το συλλογικό έργο Η Ελληνική Πολιτική Κουλτούρα Σήμερα (1994). Με τον Αντώνη Σκαμνάκη εξέδωσε το συλλογικό τόμο Περιφερειακά ΜΜΕ στην Ευρώπη (2η έκδοση 2000). Επιπλέον έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Τύπο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα