Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789601403632
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Είκοσι πέντε χρόνια ασχολούμαι με παιδιά και νέους κάθε ηλικίας: από την προσχολική ως το πανεπιστήμιο - από τα πρώτα τους βήματα μέχρι την πλήρη ενηλικίωσή τους και την ένταξή τους στην παραγωγική (ή «παραγωγική») δραστηριότητα. Συζήτησα με εκατοντάδες (ή χιλιάδες;) γονείς παιδιών, εφήβων και νέων. Δίδαξα μερικά χρόνια σε φοιτητές που θα γίνουν (;) εκπαιδευτικοί. Και έκανα αμέτρητα σεμινάρια σε όσους ενδιαφέρονταν γι` αυτά τα θέματα. (...) Το βιβλίο γράφτηκε για όσους ενδιαφέρονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, έτσι ώστε εκείνα να νοιώσουν κάποιες στιγμές ευτυχίας στη ζωή τους (πιθανόν και χωρίς να «ευημερήσουν»), κάνοντας και κάποιο (έστω μικρό, αδύνατο και ίσως άσκοπο) αγώνα για να αλλάξουν τη δική τους κοινωνία. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, το βιβλίο αυτό γράφτηκε, επίσης, για να κάνει ο συγγραφέας την αυτοψυχανάλυσή του, αφού και ο ίδιος προβληματίζεται σήμερα για το (κοινωνικό) νόημα που είχε (αν είχε) η διαδρομή της ζωής του...
[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]
Ο Τάσος Ανθουλιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε αρχικά Πολιτικός Μηχανικός στο ΑΠΘ και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στη Μεγ. Βρετανία στην παιδαγωγική (στηριγμένη στο έργο του Jean Piaget) και στη διδακτική των θετικών μαθημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παρακολουθώντας τη μεγάλη μεταρρύθμιση που γινόταν τη δεκαετία του ΄70 στη Μεγ. Βρετανία από το Ίδρυμα Nuffield και το Chelsea College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με επικεφαλής τον καθηγητή Geoffrey Matthews. Παρακολούθησε σεμινάρια οργάνωσης των Κέντρων Δασκάλων στο Sherbrooke Teachers΄ Centre. Ειδικεύτηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη χρήση τους στην εκπαίδευση.
Το 1983 οργάνωσε το πρώτο τμήμα υπολογιστών (σε ελληνικό σχολείο) στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη της Αθήνας (διδάσκοντας μαθητές από την Δ δημοτικού ως την Γ γυμνασίου) και το 1985 οργάνωσε την εκπαίδευση στην πληροφορική στο Κολλέγιο Αθηνών (διδάσκοντας μαθητές της Δ λυκείου).
Από το 1987 ως το 1994 δίδαξε τη "Χρήση της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση" στα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο. Το 1992 οργάνωσε το πρώτο (στην Ελλάδα) εργαστήριο Πληροφορικής για άτομα με ειδικές ανάγκες (τυφλά, κωφά, παραπληγικά κλπ.).
Έχει γράψει 21 βιβλία και έχει μεταφράσει άλλα 10 σχετικά με την Παιδαγωγική, τη Διδακτική και την Πληροφορική. Έχει κατασκευάσει 15 πακέτα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για υπολογιστές. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε διάφορα έντυπα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα