Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789605860851
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο δίνει έμφαση στην περιγραφή των επιλογών και των κριτηρίων με βάση τα οποία συγκροτείται η μεθοδολογία σε μια εμπειρική έρευνα και αναφέρεται συστηματικά στις σχέσεις ανάμεσα στην επιστημολογία, τη μεθοδολογία και την κοινωνική θεωρία. Αναλύει επίσης διεξοδικά τη διαδικασία της εννοιολόγησης, η οποία αποτελεί το κατεξοχήν πεδίο σύζευξης της θεωρίας με τις μεθόδους. Ακόμα, εξετάζεται η σχέση της μεθοδολογίας με την ανάπτυξη ερευνητικών υποδομών με άξονα τις πρακτικές δυνατότητες καταγραφής και ανάλυσης της εποχής της. Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα ακόμα εισαγωγικό εγχειρίδιο για τις μεθόδους, αλλά για ένα βιβλίο αναφοράς για τον μεθοδολογικό σχεδιασμό συνολικά όπου οι φοιτητές θα ανατρέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του. Θα καταλάβουν ότι καμία μέθοδος δεν είναι a priori καλύτερη ή χειρότερη, αλλά ότι μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλη για την επίλυση ενός προβλήματος.
Ο Γιάννης Κάλλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι διευθυντής υποστήριξης ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
Σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Μηχανικού του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου το 1990. Ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό πληροφοριακών συστημάτων στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και στη συνέχεια στον ιδιωτικό τομέα. Από το 1995 που ανέλαβε τη Διεύθυνση Υποστήριξης Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών ασχολείται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών για την κοινωνική έρευνα ως υπεύθυνος σημαντικών ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων με αυτό το αντικείμενο. Ένα από τα αποτελέσματα αυτών των έργων είναι και η Ελληνική Τράπεζα Κοινωνικών Δεδομένων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα