Το συλλογικό αυτό έργο προσφέρει μια σύγχρονη διεπιστημονική προοπτική για τον ρόλο του θεάτρου και γενικότερα των παραστατικών τεχνών στην εκπαίδευση. Μέσα από μια περιεκτική ανάλυση τεσσάρων βασικών θεματικών ενοτήτων, όπως συντάχθηκαν από είκοσι επτά ακαδημαϊκούς και μελετητές του πεδίου, αυτό το έργο αναδεικνύει την επιτελεστική τέχνη ως καίριο εργαλείο και μέθοδο για τη δημιουργική, την κοινωνική και τη συναισθηματική μάθηση.
Εστιάζοντας στην εξέταση ζητημάτων αναφορικά με την παιδαγωγική του θεάτρου και διερευνώντας τις σχέσεις μεταξύ της λογοτεχνίας, της λαογραφίας και του δράματος, οι συγγραφείς αναδεικνύουν τον πλούτο των κοινωνικοπολιτισμικών προσεγγίσεων που βασίζονται στο εφαρμοσμένο θέατρο. Μέσα από τις σελίδες του έργου εξετάζονται επίσης ζητήματα διαπολιτισμικότητας, αλλά και θέματα εκπαιδευτικής ψυχολογίας που σχετίζονται με την αξιοποίηση των θεατροπαιδαγωγικών μεθοδολογιών στο εκπαιδευτικό πλαίσιο.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων θεατρικών σπουδών, φιλολογίας, παιδαγωγικών τμημάτων, σπουδαστές δραματικών σχολών, ερευνητές, μελετητές, επαγγελματίες του θεάτρου και γενικά σε όσους ασχολούνται με τη θεατρική έκφραση και τέχνη.
Οι συγγραφείς του τόμου:
Αλέξανδρος Ακριτόπουλος
Κωνσταντίνος Γκαραβέλας
Θεόδωρος Γραμματάς
Νικόλαος Διγγελίδης
Βασιλική Ζήση
Χρήστος Θεολόγος
Γεώργιος Κατσαδώρος
Δήμητρα Κατσαρού
Μαρία Κλαδάκη
Άλκηστις Κοντογιάννη
Γεωργία Μυρσίνη Κοσμά
Κατερίνα Κωστή
Κωνσταντίνος Μάγος
Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης
Κωνσταντίνος Μαστροθανάσης
Χριστίνα Μουτσιούνα
Ευστάθιος Ξαφάκος
Γιάννης Σ. Παπαδάτος
Σίμος Παπαδόπουλος
Αργυρώ Παπαθεμιστοκλέους
Θεοδώρα Παπαϊωάννου
Ελιζάνα Πολλάτου
Μάριος Α. Πουρκός
Βασιλική Ρήγα
Ελπίδα Σταυροπούλου
Αστέριος Τσιάρας
Αφροδίτη Χαραλαμπάκη
Φωτογραφία εξωφύλλου: Sidorov Ruslan/Shutterstock.com
Κώστας Μάγος (Συγγραφέας)
Ο Κώστας Μάγος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και ζει στο Βόλο. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε δημόσια δημοτικά σχολεία. Από το 2007 είναι λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου διδάσκει και ερευνά ζητήματα σχετικά με τη διαπολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα