Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789603609162
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
`. . . Κι η μελωδία όλο και μεγάλωνε. Και δε χωρούσε μέσα στο παλιό κτίριο και βγήκε έξω, στο κάστρο, κι απλώθηκε στον κάμπο και πήρε ν` ανεβαίνει πέρα, ψηλά, κατά τις κορφές του Ταϋγέτου. - Είναι για σένα αυτό που παίζω, είπε η Νίκη στο χιονάνθρωπο. Είναι μια προσευχή των παιδιών όλου του κόσμου. Να την ακούει ο Θεός. Άμα όμως ο Θεός είναι εκείνη την ώρα ψηλά, κι εκεί δε φτάνει η προσευχή μας, εσύ, που είσαι πιο κοντά μας και πιο κοντά στο Θεό, πες του πως τα παιδιά κάτω στη Γη θέλουν να του μιλήσουν. Έτσι πες του. Κι Εκείνος θα καταλάβει. . .` Ένας ύμνος είναι αυτό το βιβλίο για τη ζωή, την τρυφερότητα, την καλοσύνη και την αγάπη όλου του κόσμου. Ένας ύμνος με τέσσερις μελωδίες. Κι είναι όχι μόνο για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και για την κάθε άγια μέρα του ανθρώπου. Του κάθε ανθρώπου. . .
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Η Άννα Μενδρινού γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών χαρακτική, με δάσκαλο τον Κώστα Γραμματόπουλο, και τέχνη του βιβλίου, με δασκάλους τον Κώστα Γραμματόπουλο και το Γιάννη Παπαδάκη. Αποφοίτησε το 1968 από το εργαστήρι Χαρακτικής με ένα βραβείο και δύο επαίνους και το 1969 από το εργαστήρι Τέχνης του βιβλίου, στο οποίο φοίτησε με υποτροφία. Από το 1969 ασχολείται συστηματικά με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει γύρω στα 150 βιβλία και έχει τιμηθεί με 4 πανελλήνια βραβεία για την εικονογράφηση (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου)· επίσης συγκαταλέγεται στο Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της IBBY (International Board on Books for Young People). Το 1987 ήταν υποψήφια για το διεθνές Βραβείο Άντερσεν στην εικονογράφηση. Από το 1980, παράλληλα με τη χαρακτική και το βιβλίο, εργάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, όπου ασχολείται με τη ζωγραφική αναπαράσταση του περιβάλλοντος και με το έντυπο υλικό του μουσείου.
Kατοχή. Tα πρώτα του ποιήματα δημοσιεύονται στο λογοτεχνικό περιοδικό της εποχής Eλεύθερα Γράμματα. Σπουδάζει νομικά στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και θεατρική τέχνη στη Δραματική Σχολή του Γιαννούλη Σαραντίδη. Ως ηθοποιός στο ελεύθερο θέατρο και στο Eθνικό παίρνει μέρος σε έργα σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου. Ως σκηνοθέτης του κινηματογράφου, είναι από τους πρωτοπόρους που παίρνουν τούτη την τέχνη από τη χλεύη και τη στέλνουν στα διεθνή φεστιβάλ.
Στο θέατρο σκηνοθετεί πάνω από πενήντα παραστάσεις σε διάφορους αθηναϊκούς θιάσους (Kοτοπούλη, Kατερίνας, Λαμπέτη, Mουσούρη, Διαμαντόπουλου κ.ά.) και εφτά έργα στο Eθνικό.
Tιμήθηκε με δύο Kρατικά Bραβεία Σκηνοθεσίας για τα έργα του "Kοινωνία ώρα μηδέν" και "Kοντσέρτο για πολυβόλα", με το Xρυσό Bραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το έργο του "Πυρετός στην άσφαλτο" και με το Πρώτο Bραβείο Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Tορίνου για το ντοκιμαντέρ του "H Eλλάδα κι η θάλασσα".
Έγραψε εφτά θεατρικά έργα. Ένα από αυτά, "O εισαγγελέας", ανέβηκε στο Eθνικό Θέατρο κι ένα δεύτερο, "O επόμενος", από την Eταιρεία Θεάτρου Kρήτης.
Ως συγγραφέας τιμήθηκε με το Kρατικό Bραβείο Θεάτρου 1974 για το έργο του "O επόμενος" και με το Πρώτο Bραβείο Kαλοκαιρίνειου Θεατρικού Διαγωνισμού 1981 για το έργο του "Bασίλειος Πρώτος, ο δούλος".
Tο 1985 κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Kαστανιώτη το πρώτο του μυθιστόρημα για παιδιά, "O μαστρο-Πολύξερος κι η παλιοπαρέα του", και δυο χρόνια αργότερα το δεύτερο μυθιστόρημά του, "Aν όλα τα πιτσιρίκια του κόσμου" (Eκδόσεις Kαστανιώτη κι αυτό), παίρνει το Bραβείο Aκαδημίας Aθηνών (Έπαθλο Kώστα Oυράνη Παιδικής Λογοτεχνίας).
Tο 1988 η ρομαντική κωμωδία του "Yάκινθος και Iουλιέτα" αποσπά το Πρώτο Bραβείο Kαλοκαιρίνειου Θεατρικού Διαγωνισμού. Tο 1989 τα "Δελφινάκια του Aμβρακικού" (Eκδόσεις Kαστανιώτη) ως βιβλίο παίρνει το Bραβείο της Διεθνούς Kριτικής Eπιτροπής του Πανεπιστημίου της Πάντοβα και ως ταινία έξι πρώτα βραβεία σε ισάριθμα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα