Ταυτότητες στον ελληνικό κόσμο (από το 1204 έως σήμερα)
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ταυτότητες στον ελληνικό κόσμο (από το 1204 έως σήμερα)

Πρακτικά: Δ΄Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών, Γρανάδα, 9-12 Σεπτεμβρίου 2010

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Βραχιονίδου (Εισηγητής)


Παρασκευή Γκόλια (Εισηγητής)

Η Παρασκευή Γκόλια γεννήθηκε στη Δαμασκηνιά Κοζάνης και είναι δασκάλα. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας και στο ΠΤΔΕ Φλώρινας του ΑΠΘ. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΤΔΕ Φλώρινας του ΑΠΘ. Είναι διδάκτορας παιδαγωγικής του ΠΤΔΕ Φλώρινας του ΠΔΜ. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα περιοδικά σχετικές με τη σχολική παιδαγωγική, την εκπαιδευτική πολιτική και την εθνική και πολιτική διαπαιδαγώγηση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στέλλα Κασίδου (Εισηγητής)

Η Στέλλα Κασίδου είναι Διδάκτορας Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του ιδίου Τμήματος. Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά εργασίες που σχετίζονται με τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, την παιδαγωγική και τη διδακτική μεθοδολογία, όπως και την ιστορία, τη διδακτική της ιστορίας και την ιδεολογία της σχολικής ιστορίας.

Αθανασία Γλυκοφρύδη - Λεοντσίνη (Εισηγητής)

Καθηγήτρια Νεότερης Ευρωπαϊκής και Νεοελληνικής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κωνσταντίνος Μπάσιος (Εισηγητής)


Θανάσης Μπαρλαγιάννης

Θανάσης Μπαρλαγιάννης (Εισηγητής)

Ο Θανάσης Μπαρλαγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (Παρίσι). Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διδακτορικού στην Ιστορία και τους Πολιτισμούς, με ειδίκευση στη νεότερη ελληνική ιστορία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ιστορία της ελληνικής δημόσιας υγείας και τις επιστημονικές ιατρικές ανταλλαγές μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας κατά τον 19ο αιώνα. Έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια του Παρισιού και της Μασσαλίας με θέματα την ελληνική δημόσια υγεία, την ιστορία της αστυνομίας, τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους και τις επιδημίες χολέρας στην Ελλάδα. Ασχολείται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής με την ιατρική ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης ενώ εργάζεται ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός. Είναι, τέλος, μέλος του ερευνητικού κέντρου TELEMMe, AMU-CNRS (Μασσαλία, Γαλλία).

Κωνσταντίνος Α. Δημάδης

Κωνσταντίνος Α. Δημάδης (Επιμέλεια)

Ο Κ. Α. Δημάδης δίδαξε στα πανεπιστήμια του Άμστερνταμ (1980-1992) και του Κρόνιγκεν (1992-1996). Από το 1996 είναι καθηγητής νεοελληνικών σπουδών στο Freie Universitat του Βερολίνου και επίτιμος καθηγητής του Ινστιτούτου Κλασικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Τιφλίδας. Παράλληλα διευθύνει από το 1985 το Διεθνές Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται ειδικότερα με τις σχέσεις τέχνης και εξουσίας και με τις επιδράσεις της πολιτκής στη λογοτεχνία, κυρίως σε περιόδους δικτατορίων και πολέμων

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
5 από 5
Σελίδες:
871
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση