Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789601637464
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Πεζογραφία , Ανθρωπολογία , Αρχαία Ελληνική Γραμματεία , Ισότητα Φύλων
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε τρία μέρη, καθένα από τα οποία αντιστοιχεί στους τρεις όρους του τίτλου: ταυτότητες, αφηγήσεις, γλωσσική εκπαίδευση. Κεντρικός στόχος του βιβλίου είναι να καταστήσει σαφή τη θέση ότι, στον σύγχρονο ρευστό και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, οι ταυτότητες επιλέγονται κατά περίσταση από τους ομιλητές και τις ομιλήτριες και συχνά κατασκευάζονται μέσω του αφηγηματικού λόγου. Οι συγγραφείς υποστηρίζουν τη θέση αυτή αναλύοντας ποικίλες αυθεντικές αφηγήσεις, προφορικές και γραπτές. Διατείνονται, τέλος, ότι η διαδικασία κατασκευής ταυτοτήτων μέσω του αφηγηματικού λόγου είναι σκόπιμο να λαμβάνεται υπόψη σε ένα πλαίσιο κριτικής γλωσσικής εκπαίδευσης. Κι αυτό προκειμένου οι αυριανοί ενήλικες να μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον εαυτό τους σε διαφορετικές επικοινωνιακές περιστάσεις, αλλά και να αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο οι συνομιλητές και οι συνομιλήτριες τους επιχειρούν να προβάλουν τον εαυτό τους, ιδιαίτερα μάλιστα όταν προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά ή/και πολιτισμικά περιβάλλοντα.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Αργύρης Αρχάκης είναι λέκτορας του Τμήματος Φιλολογίας (κατεύθυνση Γλωσσολογίας) στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στους χώρους της ανάλυσης του λόγου, της κοινωνιογλωσσολογίας και της πραγματολογίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Σπύρος Α. Μοσχονάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γλωσσολογία και φιλοσοφία της γλώσσας στα Πανεπιστήμια του Georgetown (Washington, D.C.), του Maryland και του Texas (Austin). Το διδακτορικό του δίπλωμα στη γλωσσολογία το απέκτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1994). Δίδαξε γλωσσολογία στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου (1995-1997). Από το 1997 διδάσκει γλωσσολογία και φιλοσοφία της γλώσσας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.