Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε φαρμακευτική στην Αθήνα, ιστορία και πολιτισμούς στο Παρίσι, ιστορία της αμερικανικής πόλης στη Νέα Υόρκη καθώς και γαλλική φιλολογία στην Αθήνα. Έχει γράψει συλλογές διηγημάτων ("Μέρες που έμοιαζαν με μανταρίνι", "Το εναέριο τρένο στο Στίλγουελ", "Άλφαμπετ Σίτυ"), βιβλία για τον κινηματογράφο ("Κινηματογραφημένες πόλεις", "Ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου 1976-1992", "Νέος αγγλικός κινηματογράφος", "Σύγχρονος γαλλικός κινηματογράφος", "Φρανσουά Τριφό", "Τζων Κασσαβέτης". "Μίκαελ Χάνεκε", κ.ά.), μυθιστορήματα ("Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης", 1996, "Αύριο, μια άλλη χώρα", 1997, "Ο υπόγειος ουρανός", 1998, "Το εργοστάσιο των μολυβιών", 2000, "Φτωχή Μάργκο", 2001, "Άλμπατρος", 2003, "Κινέζικα κουτιά", 2006, "Λίγο από το αίμα σου", 2011, "Για την αγάπη της γεωμετρίας", 2012, "Σπάνιες γαίες", 2013, "Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο", 2017), που έγιναν τα περισσότερα μπεστ σέλερ, τις νουβέλες: "Γράμμα από την Αλάσκα", "Θάνατος το ξημέρωμα", "Η φυγή", "Συγχώρεση", "Πιτσιμπούργκο", "Η ταφή της Οφηλίας", "Μηχανικοί καταρράκτες", τα αυτοβιογραφικά βιβλία: "Ο χρόνος πάλι", "Αστραφτερά πεδία", τα βιβλία για παιδιά: "Η Μαριόν στα ασημένια νησιά και τα κόκκινα δάση", "Γράμμα από ένα δράκο", "Η Μιλένα και το φρικτό ψάρι", "Οι αρχαίοι Έλληνες χώνουν τη μύτη τους παντού", "Οι αρχαίοι Έλληνες χώνουν τη μύτη τους παντού (ξανά)" και για εφήβους και νέους: "Αφρικανικό ημερολόγιο", "Μιλώντας με την Αλίκη για τη φιλοσοφία και το νόημα της ζωής", "Μιλώντας για την Έκφραση Έκθεση". Μαζί με τον Ηλία Ιωακείμογλου, έγραψαν από κοινού τα βιβλία: "Αριστερή τρομοκρατία, δημοκρατία και κράτος" και "Για τη σημαία και το έθνος". Μόνη της, το βιβλίο "Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση". Τα άρθρα της στην εφημερίδα "Athens Voice" συγκεντρώθηκαν στους τόμους: "Η φοβερή τροπή των πραγμάτων", 2012, "Η ενδέκατη ώρα", 2014, "Ασκήσεις αταραξίας", 2015, "Οι δυσκολίες των πεδιάδων", 2017.
Η δρ. Elizabeth Blackburn γεννήθηκε στην Τασμανία της Αυστραλίας το 1948. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, έκανε τις διδακτορικές της σπουδές στη μοριακή βιολογία το Κέμπριτζ και τις μεταδιδακτορικές στο Γέιλ. Το 2009 βραβεύτηκε, μαζί με δύο συναδέλφους της, με Νόμπελ για την ανακάλυψη της μοριακής φύσης των τελομερών, καθώς και για την ανακάλυψη της τελομεράσης, του ενζύμου που συντηρεί τα τελομερή. Έχει βραβευτεί σχεδόν με όλα τα σημαντικά βραβεία στον τομέα της ιατρικής, ενώ το περιοδικό "Time" την έχει συμπεριλάβει στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Elissa Epel γεννήθηκε στο Καρμέλ της Καλιφόρνιας και φοίτησε αρχικά στο Στάνφορντ και στη συνέχεια στο Γέιλ, όπου ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στην κλινική ψυχολογία και στην ψυχολογία της υγείας. Ως κλινική ψυχολόγος μελετά το στρες, τη γήρανση και την παχυσαρκία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα