Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας
ISBN:
9786188377240
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο Κώστας Βαξεβάνης γεννήθηκε το 1966 στην Αγία Παρασκευή Λέσβου. Σπούδασε μαθηματικά, αλλά από... λάθος υπολογισμό βρέθηκε στη δημοσιογραφία. Το 1988 ξεκίνησε από την εφημερίδα Ριζοσπάστης. Από το 1991 ως σήμερα έχει καλύψει τις πολεμικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο (Βοσνία, Περσικός, Παλαιστίνη, Κουρδιστάν, Αλβανία, Κόσοβο κτλ.) ως πολεμικός απεσταλμένος των τηλεοπτικών σταθμών MEGA και ΝΕΤ. Έχει πάρει συνεντεύξεις από πολλούς αρχηγούς κρατών αλλά και από προσωπικότητες-πρωταγνωστές της "άλλης πλευράς", ανθρώπους που πολλές φορές παρέμεναν επί χρόνια καταζητούμενοι (Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Αμπντούλ Χακ, Μάρκους Βολφ, Κάρατζιτς, βομβιστές της Χεζμπολάχ και της Χαμάς). Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Ποντίκι. Τα τελευταία χρόνια έχει εκπομπές έρευνας στην τηλεόραση. Εργάζεται πλέον στην τηλεόραση της ΝΕΤ και την εφημερίδα Το Βήμα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Βασιλική Λάζου γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο University of Essex στη Μ. Βρετανία, από όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στην προφορική και τη συγκριτική ιστορία. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή το 2010 στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου εργάστηκε πάνω στην ανάπτυξη καινοτόμων διαδραστικών περιβαλλόντων για τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Στο επίκεντρο των ερευνητικών ενδιαφερόντων της βρίσκονται όψεις του Εμφυλίου Πολέμου στις πόλεις, όπως η απονομή της δικαιοσύνης, το ζήτημα των εσωτερικών προσφύγων και οι δημόσιες τελετές καθώς και η μνήμη της δεκαετίας του 1940, όπως αποτυπώνεται στις προφορικές μαρτυρίες. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα για την περίοδο 1940-1949 σε συλλογικούς τόμους, σε επιστημονικά περιοδικά και στον Τύπο καθώς και Επιμελήτρια των ιστορικών εντύπων των εφημερίδων Ελευθεροτυπία, Ελεύθερος Τύπος, Επενδυτής και της εφημερίδας Ντοκουμέντο . Είναι μέλος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής των εκδηλώσεων "Η Αθήνα ελεύθερη. 12 Οκτωβρίου 1944" και επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Ειρήνη Σαρίογλου γεννήθηκε το 1972 στα Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης. Το 1990 αποφοίτησε από το Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινουπόλεως με βαθμολογία άριστα. Σπούδασε γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά (Κωνσταντινούπολη) απ΄ όπου και αποφοίτησε το 1994. Με υποτροφία του WCC παρακολούθησε μαθήματα γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Grenoble (Stendhal III) της Γαλλίας. Το 1999 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε διάφορους κλάδους των κοινωνικών επιστημών (Postgraduate Diploma in Business Studies του Πανεπιστημίου του Birmingham, Master΄s Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μαρμαρά, Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών και M.Phil Ιστορίας του Πανεπιστημίου Birmingham) με υποτροφία που της χορηγήθηκε αρχικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλ. Ωνάσης και αργότερα -κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων- από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Τομέας Τουρκολογίας). Τον Μάρτιο του 2000 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Κέντρου Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών στη Σχολή Ιστορίας / Κέντρο Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών (BOMGS) /Τμήμα Οθωμανικής και Τουρκικής Ιστορίας. Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτις του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών / Μαρμαρά και του Springdale College του Birmingham. Το 2000 ανέλαβε υπηρεσία ως υπεύθυνη Γραφείου Τύπου στην Αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα, καθώς και σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του πρέσβη Δρ Ross Burns επί ελληνοτουρκικών θεμάτων.
Είναι μέλος του Κέντρου Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Birmingham, επιστημονική συνεργάτις και μέλος του Institute of Historical Research του Λονδίνου, του Public Record Office του Λονδίνου, του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών (Marmara Universitesi, Avrupa Birligi Entitusu), του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ). Από το 2006 ανέλαβα υπηρεσία στο Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΙΠΟΔΕ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920 και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1946 έγινε δεκτός στη διπλωματική υπηρεσία και υπηρέτησε στις Μόνιμες Αντιπροσωπείες στον ΟΗΕ και στο ΝΑΤΟ, ως πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, σύμβουλος πρεσβείας στην Άγκυρα, Γενικός Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια. Με πρεσβευτικό βαθμό από το 1965 διετέλεσε διευθυντής των Τουρκικών και Κυπριακών Υποθέσεων, Πρέσβυς στον Καναδά, Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ. Από το 1976 ως το 1981, οπότε συνταξιοδοτήθηκε, υπηρέτησε ως Μόνιμος Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εξωτερικών και παράλληλα πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Δημοσιεύματα:
- "Το Κυπριακό. Μια ενδοσκόπηση" (μαζί με τους Μεν. Αλεξανδράκη και Ε. Λαγάκο), Ευρωεκδοτική, 1987.
- "Οι Τούρκοι και εμείς" (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών), Εκδ. Φυτράκη, 1988.
- "Εξωτερική πολιτική - διπλωματία - διπλωμάτες", Εκδ. Φυτράκη, 1990.
- "Ανασκόπηση. Η εξωτερική πολιτική της νεότερης Ελλάδας", Εκδ. Ι. Σιδέρης, 1998.
- "Θουκυδίδης επίκαιρος", Εκδ. Ι. Σιδέρης, 1998. κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Ραϋμόνδος Αλβανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία και τo 2005 ανακηρύχτηκε διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ζει στην Καστοριά και από το 2002 διδάσκει, ως επιστημονικός συνεργάτης, στο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (πρώην Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το μάθημα των Δημοσίων Σχέσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα