Τα βιβλία κάνουν καλό στα μωρά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα βιβλία κάνουν καλό στα μωρά

Marie Bonnafe

12.00€ -10% 10.80€
Πέρα από τις μητρικές φροντίδες, το μωρό έχει ανάγκη από παιχνίδια με τη φαντασία του, χωρίς τα οποία δεν θα κατακτούσε τη γλώσσα, ούτε τον πλούτο της ζωής του πνεύματος. Ενάντια στο ρεύμα της πρώιμης και καταναγκαστικής "σχολικού τύπου" εκμάθησης, η Marie Bonnafe, γαλλίδα ψυχίατρος και ψυχαναλύτρια, υποστηρίζει και εκθειάζει την "ανάγνωση για το τίποτα", ή την "δωρεάν" ανάγνωση χωρίς συγκεκριμένο και περιγεγραμμένο παιδαγωγικό στόχο, την ανάγνωση απλά και μόνο για την ευχαρίστηση που προσφέρει: αυτές είναι οι καλύτερες προϋποθέσεις για την πρόσβαση στον γραπτό λόγο. Επιπλέον, η ανάγνωση ιστοριών στα πολύ μικρά παιδιά αποτελεί ένα πολιτισμικό και κοινωνικό διακύβευμα, από τα πιο σημαντικά του πολιτισμού μας.

Γρηγόρης Αμπατζόγλου (Μεταφραστής)

Ο Γρηγόρης Αμπατζόγλου είναι ομ. καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ., συγγραφέας, επιμελητής εκδόσεων στον τομέα της δυναμικής ψυχιατρικής και της ψυχανάλυσης.

Χριστίνα Χατζηδημητρίου (Μεταφραστής)

Η Χριστίνα Χατζηδημητρίου είναι κλινική ψυχολόγος, με πλούσιο μεταφραστικό έργο στον τομέα της Ψυχολογίας και της Ψυχανάλυσης.

Μαρία Μπούρη

Μαρία Μπούρη (Μεταφραστής)

Η Μαρία Μπούρη είναι παιδίατρος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί στην ανακουφιστική φροντίδα παιδιών στο Πανεπιστήμιο University of Wales, Cardiff, καθώς και στο αντικείμενο Ανθρωπιστικές Επιστήμες στην Ιατρική (Medical Humanities) στο Πανεπιστήμιο University of Wales, Swansea. Από το 2001 εργάζεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα μητέρας-παιδιού, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά 0-18 ετών, σε επίπεδο πρόληψης (εμβολιασμοί, παρακολούθηση αύξησης και ανάπτυξης παιδιών, κ.ο.κ), καθώς και σε ασθενή παιδιά με οξέα και χρόνια προβλήματα υγείας. Παράλληλα συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης επαγγελματιών υγείας, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών (ελληνικό τμήμα της World Association for Infant Mental Health). Είναι ιδρυτικό μέλος και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων καθώς και του σωματείου Διαβάζοντας Μεγαλώνω -Σύλλογος για την προώθηση της ανάγνωσης στα παιδιά. Στα ερευνητικά και κλινικά της ενδιαφέροντα ανήκουν η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας παιδιών και εφήβων με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, η προαγωγή της ψυχικής υγείας βρεφών και παιδιών, η παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα όπως και η οργάνωση και παροχή ανάλογων υπηρεσιών στην κοινότητα, η διερεύνηση του ρόλου των ανθρωπιστικών επιστημών στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και ιδιαίτερα των ιατρών, καθώς και η ιστορία της παιδιατρικής. Άλλες συμμετοχές της σε δημοσιεύσεις: - "Πατριωτικό Ίδρυμα Κοινωνικής Προνοίας και Αντιλήψεως (Π.Ι.Κ.Π.Α): σύντομο ιστορικό μιας μακράς πορείας". Πρακτικά 6ης- 7ης- 8ης Ημερίδας Ιστορίας Ελληνικής Παιδιατρικής. Επιμέλεια: Δ. Καραμπερόπουλος. Έκδοση Ελληνικής Εταιρείας Ιστορίας της Παιδιατρικής, Αθήνα 2018, σελ. 111-140. - Jaspers Κ. "Ο ιατρός στην εποχή της τεχνολογίας". Μετάφραση-εισαγωγή: Μαρία Μπούρη. Περιοδικό Σύναψις, Tριμηνιαία Επιθεώρηση Ψυχιατρικής, Νευροεπιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου, 2013; 9 (31): 31-9. - "Όταν ΄η γένεσις τω θανάτω συνάπτεται΄: σκέψεις γύρω από την περιγεννητική απώλεια". Περιοδικό Ψυχής Δρόμοι, Τεύχος 16, Νοέμβριος 2018, σελ. 8-15.

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
275
Διαστάσεις:
20χ14
Βάρος:
0.399 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση