Λίγοι συγγραφείς έχουν επιχειρήσει μια επισκόπηση της τεράστιας ιστορίας των επιστημονικών επιτευγμάτων. Ωστόσο ο Τόμας Κραμπ καταφέρνει να εξετάσει το τέναγος της επιστημονικής προόδου μέσα από το πρίσμα της δικής μας δημιουργικότητας και της ανάπτυξης επιστημονικών εργαλείων και οργάνων.
Από την προϊστορία μέχρι τα εντυπωσιακά επιτεύγματα των πρόσφατων χρόνων, ο Κραμπ αναφέρει τα πολυπλοκότερα μέσα που χρησιμοποιήσαμε στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε το Σύμπαν. Τα ηλιακά ωρολόγια της αρχαιότητας οδήγησαν την Ευρώπη της Αναγέννησης σε τυποποιημένες μονάδες μετρήσεως που γράφονται με αραβικούς αριθμούς. Ακολούθησε η σύγχρονη εποχή με όργανα όπως το μικροσκόπιο, οι ακτίνες Χ και οι μικροεπεξεργαστές, καθώς και νέες συσκευές για την παρατήρηση της ύλης σε μηδενικές θερμοκρασίες. Μία δυναμική εξιστόρηση για τα μοναδικά επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού.
"Το βιβλίο αυτό, απαραίτητο για κάθε βιβλιοθήκη, παρέχει μια εντυπωσιακή επιτομή της προόδου που έχει σημειωθεί σε διάφορους τομείς της επιστήμης και καταφέρνει να δώσει νέα πνοή ζωής σε γνωστές ιστορίες."
(Economist)
"Μια σοβαρή και πλήρης ιστορία των επιστημών από την οποία μπορεί να επωφεληθεί όποιος ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη ιδεών -ή και για την ίδια την ιστορία."
(Α. Τ. Γκρέιλινγκ, Financial Times)
Άρτεμις Τρίκκα (Μεταφραστής)
Thomas Crump (Συγγραφέας)
Ο Τόμας Κραμπ είναι μαθηματικός και ανθρωπολόγος. Μέχρι να συνταξιοδοτηθεί το 1994, δίδασκε ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.
Άλλα έργα του: "Η Έκλειψη του Ηλίου", "Η Ανθρωπολογία των Αριθμών", "Ο Νόμος του Κάθε Ανθρώπου", "Ο Άνθρωπος και το Είδος του", "Το φαινόμενο του Χρήματος", "Ο Θάνατος ενός Αυτοκράτορα", "Το Παιχνίδι των Γιαπωνέζικων
Αριθμών".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα