Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789608614635
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η έκδοση αυτή, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του έργου του Γεράσιμου Σκλάβου την οποία οργάνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, προβάλλει τα θεμελιακά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του μεγάλου γλύπτη, τον τοποθετεί στο πλαίσιο της διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας της εποχής του και παράλληλα φωτίζει τις λιγότερο γνωστές εκφάνσεις του ταλέντου του.
O Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης γεννήθηκε το 1958 στα Γιάννενα. Αποφοίτησε το 1982 από τη φυσικομαθηματική σχολή του ΑΠΘ και αναχώρησε για το Παρίσι όπου έζησε ως το 1998. Το 1986 το ΄Ιδρυμα "Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή" του απένειμε υποτροφία για ειδίκευση στη φωτογραφία έργων τέχνης στο Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, στο Παρίσι. Το 1987 προσελήφθη στο Centre Georges Pompidou (Musee National d’Art Moderne), ως φωτογράφος των συλλογών και των εκθέσεών του, ενώ το 1991 έγινε αποκλειστικός φωτογράφος του Μουσείου "Galeries Nationale du Jeu de Paume" στο Παρίσι. Το 1993 άρχισε να εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης ειδικών λήψεων και μουσειογραφίας στο μουσείο του Λούβρου. Φωτογράφισε για εκδόσεις πολυτελών βιβλίων τέχνης: J. Dubuffet (όλο το χαρακτικό του έργο), D. Cordier (έκδοση Musee National d’Art Moderne), H. Creuzevault (βιβλιοδέτης τέχνης, άπαντα), Galerie Yvon Lambert (η συλλογή), Γ. Σκλάβος (έκδοση Εθνικής Τράπεζας). Κατά την περίοδο 1988-1992 συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή των πρώτων Videodisques και CD Rom (peinture-sculpture-objets d’ art) των μουσείων Λούβρου και Orsay. Το 1996 το γαλλικό κράτος μέσω του "Fonds National d’ Art Contemporain" αγόρασε επτά έργα του. Στην Ελλάδα έργα του ανήκουν από το 2007 στη συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Από το 1999 συνεργάζεται με τη ΙΒ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων για την έκδοση λευκωμάτων (Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, Νικόπολης, Λευκάδας). Το 1999 έκανε την εκτύπωση με φωτοχαρακτική μέθοδο (19ος αι.) του πρώτου βιβλίου τέχνης "Ephemeride I" με επτά ηλιοτυπίες (500 αντίτυπα). Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.
(πηγή: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης)
Η Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν είναι διδάκτωρ στην Ιστορία της Τέχνης του Πανεπιστημίου των Παρισίων και απόφοιτος του 5ου Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου. Διδάσκει την Ιστορία της Τέχνης και συγχρόνως ασκεί το επάγγελμα του τεχνοκριτικού. Έχει συγγράψει 30 βιβλία τέχνης, πολλές μονογραφίες καλλιτεχνών σε καταλόγους εκθέσεων και τέσσερις συλλογές διηγημάτων. Έχει συνεργασθεί για θέματα τέχνης με πολλά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κρατούσε από το 1974 έως το 1990 την στήλη της κριτικής της τέχνης στην εφημερίδα "Καθημερινή". Έχει παρουσιάσει εκπομπές τέχνης στην ελληνική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και υπήρξε κομισάριος της ελληνικής κυβέρνησης σε εκθέσεις στις Η.Π.Α., τη Γαλλία, τη Ρουμανία και την Κύπρο. Έχει οργανώσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει την Ιστορία της Τέχνης στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Αγίας Παρασκευής, στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου. Από το 1982 μέχρι το 2003 ήταν καλλιτεχνική σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε πολλά συνέδρια και σε συμπόσια τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1985 η γαλλική κυβέρνηση της απένειμε τον τίτλο του Chevalier des Arts et Lettres και το 1994 την προήγαγε σε Officier des Arts et Lettres. Είναι μέλος της ελληνικής και της Διεθνούς Ένωσης Τεχνοκριτών, της Διεθνούς Ομάδας της Unesco "Τέχνη και Περιβάλλον", της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής, κ.α.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα