Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789604499922
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του `Ας αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να καταλάβουμε την εξουσία` ο Holloway επανέρχεται να ταράξει τη θεωρητική ηρεμία όσων ενδιαφέρονται για τον κοινωνικό μετασχηματισμό. Στο παρόν έργο, που ήδη έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων παγκοσμίως, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η ριζική αλλαγή της κοινωνίας μπορεί να είναι αποτέλεσμα της δημιουργίας, της επέκτασης και του πολλαπλασιασμού των `ρωγμών` του καπιταλιστικού συστήματος. Οι `ρωγμές` αυτές είναι είτε απλές καθημερινές στιγμές είτε χώροι εξέγερσης που επιβεβαιώνουν διαφορετικούς τύπους του πράττειν. Ο Holloway απορρίπτοντας την άποψη για το ανέφικτο της σύνδεσης των αγώνων υποστηρίζει ότι ενοποιητική αντίφαση της πολιτικής δράσης αποτελούν από τη μια η εργασία που προσφέρει ο καθένας μας στο πλαίσιο του καπιταλισμού και από την άλλη οι επιδιώξεις μας να κάνουμε εκείνο που θεωρούμε αναγκαίο και επιθυμητό. Οι `Ρωγμές στον καπιταλισμό`, που διατυπώνονται με ευρηματικό τρόπο σε 33 θέσεις, φιλοδοξούν να ανοίξουν το διάλογο ανάμεσα στη στρατευμένη διανόηση και στους ακτιβιστές που επιδιώκουν το μετασχηματισμό της κοινωνίας.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε δημόσιο δίκαιο και πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στον Καναδά όπου και δίδαξε σε πανεπιστήμια του Οντάριο και του Κεμπέκ. Από το 1991 διδάσκει πολιτική κοινωνιολογία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από ζητήματα της θεωρίας των πολιτικών κομμάτων, ελληνικής πολιτικής, θεωριών του κράτους, ευρωπαϊκής αριστεράς καθώς και μιας σειράς ζητημάτων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των μετασχηματισμών που σημειώνονται στο πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της Ελληνικής Επιθεώρησης Πολιτικής Επιστήμης και μέλος της συντακτικής ομάδας του Socialist Register (London, Merlin Press).
O John Holloway γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1947. Έκανε το διδακτορικό του στις πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Σήμερα είναι καθηγητής στο Instituto de Ciencias Sociales Humanidades του Benemenita Universidad Autonoma de Puebla στο Μεξικό, όπου μένει μόνιμα από το 1991. Έχει γράψει πολλά βιβλία στο πεδίο της μαρξιστικής θεωρίας και κριτικής, ανάμεσα στα οποία το "Change the World Without Taking Power", 2002, ένα βιβλίο που συζητήθηκε πολύ στους κύκλους της αριστεράς και των ακτιβιστών. Επίσης, επιμελήθηκε με άλλους τους συλλογικούς τόμους:
- "State and Capital: A Marxist Debate", 1978 (με τον Sol Piccioto),
- "Post-Fordism and Social Form: A Marxist Debate on the Post-Fordist State", 1991 (με τον Werner Bonefeld),
- "Global Capital, National State, and the Politics of Money", 1995 (με τον Werner Bonefeld),
- "Open Marxism: Emancipating Marx", 1995 (με τους Werner Bonefeld, Richard Gunn και Κοσμά Ψυχοπαίδη),
- "Zapatista! Rethinking Revolution in Mexico", 1998 (με την Eloina Pelaez)
- "Negativity and Revolution: Adorno and Political Activism", 2008 (με τους Fernando Matamoros και Sergio Tischler).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα