Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789608303096
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ανακαλύψτε την πανέμορφη Ρόδο, το νησί του Ήλιου, των Ιπποτών και του Κολοσσού, με τα μοναδικά αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές και την άριστη τουριστική υποδομή. Γνωρίστε το Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου, το μεσαιωνικό κάστρο και τα τείχη, την παλιά πόλη, την Ακρόπολη της Λίνδου, τη Φιλέρημο, τα μνημεία της Ιταλοκρατίας, αλλά και την κοιλάδα με τις πεταλούδες και τις όμορφες παραλίες.
Διαβάστε για την ιστορία του νησιού από την αρχαιότητα έως σήμερα. Σχεδιάστε το επόμενο ταξίδι σας στη Ρόδο με τη βοήθεια αυτού του οδηγού.
Η Σούλα Μπόζη είναι ερευνήτρια λαογραφίας και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Πόλη. Αποφοίτησε από το Ζάππειο Παρθεναγωγείο και τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Πόλης. Σπούδασε επίσης θεατρολογία και ενδυματολογία. Από το 1980 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το 1989 διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Πόλη εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου. Συμμετείχε επίσης ως ειδική σύμβουλος στην ταινία "Πολίτικη Κουζίνα", ως σύμβουλος τουρκολογίας στις "Νύφες" του Παντελή Βούλγαρη, και ως σύμβουλος λαογραφίας στις τηλεοπτικές παραγωγές "Τα παιδιά της Νιόβης", "Οι μάγισσες της Σμύρνης" και "Τα ματωμένα χώματα" του Κώστα Κουτσομύτη. Από το 1993 διευθύνει το Κέντρο Λαογραφικών και Ιστορικών Ερευνών "Βοσπορίς", το οποίο καταγράφει τον υλικό και πνευματικό βίο των Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών. Έχει γράψει τα βιβλία: "Οι σταμπωτές μαντήλες του Βοσπόρου" (1989), "Τα μεταξωτά της Προύσας" (1991), "Πολίτικη κουζίνα: Παράδοση αιώνων" (1994 - εμπλουτισμένη έκδοση 2003), "Καππαδοκία, Ιωνία, Πόντος: Γεύσεις και παραδόσεις" (1997), "Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης", "Κοινότητα Σταυροδρομίου-Πέραν" (2002), "Η ελληνική κοινότητα του Σταυροδρομίου-Πέραν" (σε CD-ROM), "Γλυκά πολίτικα και μικρασιάτικα" (2011) κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Σφήκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939, όπου τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Ακολούθησε το επάγγελμα του γραφίστα και δούλεψε σε διάφορα διαφημιστικά γραφεία μέχρι το 1980. Από το 1970 άρχισε να στρέφεται προς την οικολογία, να γράφει για την ελληνική φύση και να ζωγραφίζει τα φυτά, τα ζώα, τους βιότοπους και τους παραδοσιακούς οικισμούς. Μέχρι σήμερα έχει γράψει είκοσι βιβλία σχετικά με την ελληνική φύση. Παράλληλα με όλα αυτά, ο συγγραφέας εξελίχθηκε σε άριστο μελετητή της ελληνικής χλωρίδας. Η συλλογή του με φυτά απ΄ όλη την Ελλάδα περιλαμβάνει γύρω στις 12.000 δείγματα φυτών και πολλές χιλιάδες διαφάνειες με αγριολούλουδα και βιότοπους. Έχει ανακαλύψει αρκετά νέα για την επιστήμη είδη φυτών και σε δύο από αυτά έχει δοθεί το όνομα του (Viola sfikasiana και Colchicum sfikasianum). Από το 1992 δημιούργησε το κέντρο "Ανθοφόρος", με στόχο την προστασία της ελληνικής χλωρίδας, όπου εκτός των άλλων στεγάζεται και το πλήρες αρχείο για τα 5.700 είδη και υποείδη φυτών της χώρας μας. Στον εικονογραφικό τομέα ο Γ. Σφήκας έχει εικονογραφήσει τον τόμο "Φυτολογία" της Εκδοτικής Αθηνών, έχει εκδώσει πολλές σειρές καρτ-ποστάλ και πόστερς με θέμα τα ελληνικά αγριολούλουδα, τα πουλιά και τους παραδοσιακούς οικισμούς, έχει ζωγραφίσει συλλεκτικά πιάτα και άλλα πορσελάνινα αντικείμενα, και έχει φιλοτεχνήσει ημερολόγια τραπεζών και άλλων οργανισμών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιάννης Ντινιακός είναι ιστορικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα