Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9786188141636
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το Rockin Athens`85, είναι το πιο σημαντικό μουσικό φεστιβάλ που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Συμμετείχαν ορισμένα από τα πλέον κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής,συγκροτήματα που ακόμα και σήμερα επηρεάζουν τα μουσικά δρώμενα και παραμένουν -με τον τρόπο τους- σημεία αναφοράς. Οι Clash, οι Stranglers, οι Cure, οι Depeche Mode αλλά και η Νίνα Χάγκεν, οι Culture Club, οι TalkTalk και οι Telephone έπαιξαν μπροστά σε κοινό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Ο φωτογράφος και εικαστικός Γιώργος Τουρκοβασίλης επιλέγει μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος εκείνο το ιστορικό διήμερο φεστιβάλ και τις παρουσιάζει ως συγκλονιστικά τεκμήρια μιας εποχής, ενός πολιτιστικού γεγονότος και των επώνυμων και ανώνυμων πρωταγωνιστών του, που βρέθηκαν στις κερκίδες και την αρένα του Καλλιμάρμαρου Σταδίου.
Η έκδοση περιλαμβάνει κείμενα και συνεντεύξεις ανθρώπων, οι οποίοι βρέθηκαν σε εκείνο το φεστιβάλ και καταγράφουν σήμερα, 33 χρόνια μετά, όλα όσα δεν κατάφερε να σβήσει ο χρόνος από τη μνήμη τους. Πιο συγκεκριμένα:
Ο δημοσιογράφος Θανάσης Αντωνίου σκιαγραφεί το πολιτικό περιβάλλον της εποχής. Καλοκαίρι του 1985 και το ΠΑΣΟΚ μόλις έχει επανεκλεγεί στην εξουσία. Η Μελίνα Μερκούρη, υπουργός πολιτισμού τότε, σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού της Γαλλίας, στο πλαίσιοτουθεσμού "Αθήνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985", διοργανώνει το περίφημο φεστιβάλ στο Καλλιμάρμαρο, στις 26 και 27 Ιουλίου.
Ο μουσικός αρθρογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Στυλιανός Τζιρίτας θυμάται την συγκλονιστική ζωντανή εμφάνιση των Clash, που έμελλε να είναι και η τελευταία τους μεγάλη συναυλία.
Ο Αλέξης Καλοφωλιάς, μέλος των θρυλικών Last Drive, μιλάει για την γνωριμία του με τον Τζο Στράμερ των Clashκαι τα όσα είπανε, μετά το τέλος της συναυλία τους, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
Ο Αργύρης Ζήλος, γνωστός μουσικοκριτικός, της εποχής και αρχισυντάκτης του θρυλικού μουσικού περιοδικού "Ήχος & ΗiFi" θυμάται και περιγράφει το μουσικό, και όχι μόνο, κλίμα εκείνης της περιόδου.
Ο Νίκος Κοντογούρης, μουσικός συγγραφέας και δημοσιογράφος, μιλάει για την εμπειρία του από το διήμερο ως ανταποκριτής του θρυλικού μουσικού περιοδικού "Ποπ& Ροκ".
Ο Κώστας Σγόντζος, μουσικός παραγωγός και δημοσιογράφος συμμετείχε στην παραγωγή του φεστιβάλ και μας μεταφέρει στην μεγάλη σκηνή του, 33 χρόνια μετά.
Μέλη ελληνικών συγκροτημάτων όπως οι Θοδωρής Βλαχάκης (Magic de Spell), Λούης Κοντούλης (Stress), Μιχάλης Πούγουνας (New Zero God) και Γιάννης Παπαϊωάννου (Mechanimal) θυμούνται και περιγράφουν ότι έμεινε στο μυαλό και την ψυχή τους.
Τέλος ο αξέχαστος Νίκος Τριανταφυλλίδης, σκηνοθέτης, παραγωγός, ιδρυτής του χώρου συναυλιών Gagarin 205 και γιος του Χάρρυ Κλυνν, σε ένα χαρακτηριστικό του κείμενο, υπερασπίζεται το ροκ και τα "βάζει" με όλα τα έντυπα μέσα της εποχής.
Υπάρχουν κείμενα και σχολιασμός για όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στο φεστιβάλ καθώς και ένας μικρός πρόλογος από τον φωτογράφο Γιώργο Τουρκοβασίλη.
Ο Θανάσης Αντωνίου γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1967 στη Χαλκίδα κι έζησε σε διάφορες επαρχιακές πόλεις πριν έρθει στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1989. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά σεμινάρια με θέμα την Επικοινωνία και τα media και από το 1993 απασχολήθηκε σε εταιρείες διαχωρισμού χρωμάτων, ηλεκτρονικής ένθεσης, τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και αθηναϊκές εφημερίδες. Το 1997 εντάχθηκε στην εταιρεία του Κυριάκου Μπούσια, αρχικά ως συντάκτης και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό "Marketing Week". Αρθρογράφησε σε όλα τα έντυπα και τις ειδικές εκδόσεις της Boussias Communications, ενώ συμμετείχε στη διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων, για λογαριασμό της ίδιας εκδοτικής, με την οποία συνεργάστηκε μέχρι τα τέλη του 2007. Το 2005 εντάχθηκε στην εκδοτική ομάδα του περιοδικού "Περιβάλλον 21", αρχικά ως συντάκτης, αργότερα ως αρχισυντάκτης και από 1/1/2008 ως διευθυντής σύνταξης. Από τότε συμμετέχει στη συντακτική ομάδα των "Εικόνων" για το "Έθνος της Κυριακής", ενώ από το 2006 αρθρογραφεί τακτικά στο μηνιαίο περιοδικό "Επιλογή". Από το καλοκαίρι του 2008 συνεργάζεται με το περιοδικό "Post Media".
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού/ Ηλεκτρονικού Τύπου.
Ζει στη Νέα Σμύρνη με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους και στο λίγο ελεύθερο χρόνο του, διαβάζει βιβλία σχετικά με τον ελληνικό διχασμό, το περιβάλλον και τα media.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, γιος του Χάρρυ Κλυν, γεννήθηκε στο Σικάγο στις 9 Σεπτεμβρίου 1966. Σπούδασε κοινωνιολογία και επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές του στην Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου. Η πρώτη του δουλειά ήταν το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ "Momus: Amongst Women Only", ενώ η πτυχιακή του εργασία ενώ η πτυχιακή του εργασία Dogs Lick My Heart κέρδισε το πρώτο βραβείο Μυθοπλασίας στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το 1993.
Το 1993 σκηνοθέτησε και το εμβληματικό, πλέον, βιντεοκλίπ ΄Δε χωράς πουθενά΄ του ιστορικού συγκροτήματος Τρύπες.
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία "Ράδιο Μόσχα" ολοκληρώθηκε το 1995.
Γύρισε την τηλεταινία "Το παλτό" και δύο χρόνια αργότερα γυρίζει το "No Tears", ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τους αγαπημένους Tuxedomoon.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Σκηνοθετών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ).
Λάτρης της μουσικής ίδρυσε την οπτικοακουστική εταιρεία Astra TV και, το 2002, εγκαινίασε τον συναυλιακό χώρο Gagarin 205, στην οδό Λιοσίων. Το Gagarin θα φιλοξενήσει πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες της εγχώριας και διεθνούς σκηνής, αποτελώντας, έτσι, τα επόμενα χρόνια τον κεντρικό συναυλιακό χώρο της Αθήνας.
Εργάστηκε, ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον TOP FM (1988-1991), αλλά και στο BBC World Service όταν διέμενε στην Αγγλία. Επανήλθε στο ραδιόφωνο με την εκπομπή "Αισθηματική Αγωγή" μέσα από τη συχνότητα του 902 και αργότερα στον "105,5 Στο Κόκκινο".
Η τελευταία του τηλεοπτική σειρά ντοκυμαντέρ "Τα Στέκια-Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού" (2014-2015), η οποία προβλήθηκε μέσω της ΝΕΡΙΤ, αποτελεί μια σημαντική καταγραφή της αστικής ζωής στην Αθήνα.
Η ταινία "Οι Αισθηματίες" (Ιούνιος του 2014) σηματοδότησε την επιστροφή του πίσω από την κάμερα.
Έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιουνίου 2016, μετά από μάχη με τον καρκίνο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα