Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789604851096
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο Στράτος Μυρογιάννης πρόσφατα ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge με θέμα την εμφάνιση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας στην εποχή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές σχετίζονται με τη Νεοελληνική Λογοτεχνία και τη Θεωρία της Λογοτεχνίας και έγιναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε και το πτυχίο του στην Ελληνική Φιλολογία. Έχει διδάξει Νεοελληνική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με τον Ευρωπαϊκό και Νεοελληνικό Διαφωτισμό αλλά και με ζητήματα αφηγηματολογίας στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "The Emergence of a Greek Identity (1700-1821) (Cambridge Scholars Publishing). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η Σύγχρονη Ιστορία, και ειδικότερα η Ιστορία των Εννοιών, και η κατασκευή των εθνικών ταυτοτήτων στην Ευρώπη από την Αναγέννηση μέχρι την εποχή μας. Ασχολείται, επίσης, ερευνητικά με ειδικότερα ζητήματα θεωρίας της λογοτεχνίας καθώς και με την ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Χαράλαμπος Μαγουλάς γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία στην Αθήνα και Επιστήμες της Γλώσσας στη Γαλλία. Έχει εκδώσει τη συλλογή χαϊκού με τίτλο "Ψυχιατρικές σημειώσεις: περίπτωση δ. δ." (Εκδ. Εξάρχεια, 2013) και το μυθιστόρημα "Ο πίνακας και ο καθρέφτης" (Εστία, 2014). Έχει συμμετάσχει σε συλλογικά βιβλία φιλοσοφίας και κοινωνιολογίας. Επίσης, έχει μεταφράσει επιστημονικά και φιλοσοφικά έργα και δοκίμια από τα γαλλικά και τα αγγλικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Νικήτας Σινιόσογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Μονάχου και Κέμπριτζ (PhD). Διετέλεσε British Academy Postdoctoral Fellow στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ (2008-2011) και Leverhulme Trust Early Career Fellow στο King΄s College London (2011-2013). Είναι εντεταλμένος ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών) και έχει διδάξει σε ελληνικά και βρετανικά πανεπιστήμια. Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Plato and Theodoret: The Christian Appropriation of Platonic Philosophy and the Hellenic Intellectual Resistance" (Cambridge University Press 2008), "Radical Platonism in Byzantium: Illumination and Utopia in Gemistos Plethon" (Cambridge University Press 2011) και "Αλλόκοτος Ελληνισμός. Δοκίμιο για την οριακή εμπειρία των ιδεών" (Κίχλη 2016, Βραβείο Δοκιμίου του περιοδικού Ο Αναγνώστης 2017). Δοκίμια και αφηγηματικά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά: Athens Review of Books, Ποιητική, Νέα Εστία, Δευκαλίων, Μανδραγόρας, Οδός Πανός και (δέ)κατα. Γράφει για την αστική περιπλάνηση και για τα όρια δοκιμιακού και λογοτεχνικού λόγου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Παναγιώτης Τσολιάς σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως δημοσιογράφος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Παναγιώτης Τσολιάς σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως δημοσιογράφος.