Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας
ISBN:
9789604102471
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Τη νύχτα εκείνη στον Κρότωνα, το εξαγριωμένο πλήθος που απειλεί να κάψει το σπίτι του Πυθαγόρα πιστεύει ότι θα απαλλάξει την πόλη από τη Μυστική Εταιρεία του μεγάλου σοφού. Η αλήθεια όμως του Δασκάλου θα σωθεί από τις φλόγες και κάποιος μαθητής του θα εμπιστευτεί τη σωτηρία της στην κόρη του, την Πυθαΐδα. Θα φτάσει στον προορισμό της; Ή μήπως η μοίρα της είναι να γίνει στάχτες από τις φλόγες του έρωτα που βασανίζει τη νέα γυναίκα; Εντέλει την απάντηση θα δώσει ο ύστατος, από αρχαιοτάτων χρόνων, κριτής των ελληνικών υποθέσεων, η θάλασσα.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπουδασε στο Παρίσι συγκριτική λογοτεχνία, θεατρολογία και ανθρωπολογία του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Το 1985 εξέδωσε με τον Μάνο Χατζιδάκι το πολιτιστικό περιοδικό "Το Τέταρτο". Έχει εργαστεί στον εκδοτικό χώρο και διατηρεί στήλη καθημερινού χρονογραφήματος στην εφημερίδα "Τα Νέα". Από τα μυθιστορήματά του, το "Αδιανόητο τοπίο" και η "Πτώση του Νάρκισσου" έχουν εκδοθεί ή είναι υπό έκδοση σε αρκετές ξένες γλώσσες (γαλλικά, ιταλικά, σερβικά, τουρκικά, βουλγάρικα). Από το 1996 εργάζεται στον εκδοτικό χώρο. Το μυθιστόρημά του "Η δύναμη του σκοτεινού θεού" τιμήθηκε το 1999 με το βραβείο του Ιδρύματος Κώστας και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2004 η Γαλλική Ακαδημία του απένειμε ένα από τα μεγάλα της βραβεία, το "Αργυρό Μετάλλιο για την ακτινοβολία της γαλλικής γλώσσας και της λογοτεχνίας". Μεταξύ Μαρτίου 2010 - Οκτωβρίου 2011 (οπότε παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους), διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.
Γεννήθηκε στη Μακρακώμη Φθιώτιδος το 1954 και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα ζει στην Πάρο, όπου είναι φιλόλογος στο Λύκειο. Έχει δύο παιδιά, το Γιάννη και την Κατερίνα. Συνεργάζεται με την τοπική εφημερίδα "Τα νεά της Πάρου" και τον "Ασπάλαθο".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Απλό χωρίς λογοτεχνική γραφή, αφήγηση που δείχνει ποσο καλά γνωρίζει η συγγραφέας την καθημερινότητα της αρχαίας Ελλάδας. Θα μπορούσε όμως να έχει καποιες επεξηγήσεις ή να μην είναι τόσο λεπτομερής γιατί όσα περιγράφει τα ξέρουν οι φοτητές της Φιλολογίας και μόνο. Απλοίκό, κάτι πάει να σώσει η υπόθεση, αλλά... Πάνος Τουρλής