Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789604423217
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η παρουσίαση κλινικών περιστατικών ολοκληρώνει μια επιτυχημένη εκπαίδευση στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία, αποτελεί όμως και βασικό στοιχείο της διά βίου εκπαίδευσης των θεραπευτών. Οι γραπτές παρουσιάσεις πρέπει να δομούνται με αυστηρά καθορισμένο τρόπο ώστε να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος ψυχοθεραπευτής είναι σε θέση να βελτιώσει θεωρίες και τεχνικές που διδάχθηκε. Με αυτό το σκεπτικό παρουσιάζονται πέντε κλινικά περιστατικά, τα οποία καταδεικνύουν τη δομή και την αποτελεσματικότητα της εφαρμοζόμενης παρέμβασης. Εκτός από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν τη δομή μιας εργασίας, αναλύονται επιπλέον οι βασικές αρχές του μοντέλου και περιγράφονται κλασικές συμπεριφοριστικές τεχνικές αλλά και νεότερες τεχνικές από το γνωσιακό χώρο. Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευόμενους και εν ενεργεία ψυχοθεραπευτές, αλλά και σε όσους ασχολούνται γενικότερα με τη θεραπευτική εργασία και έρευνα (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, ιατρούς, νοσηλευτές κ.λπ.).
Η Ντιάνα Χαρίλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία και παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Concordia στο Μόντρεαλ του Καναδά. Τελείωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα κλινικής ψυχολογίας (Masters) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ κλινικής ψυχολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γνωσιακής και Συμπεριφοριστικής Θεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ερευνας της Συμπεριφοράς (1992), του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Συμβουλευτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση FEDORA-Psyche, (1995) και της Εταιρείας Μελέτης της Σεξουαλικότητας και των Ανθρωπίνων Σχέσεων (2000). Eπίσης, είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (1998). Από το 1994 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΣΘ) ως ψυχοθεραπεύτρια, διδάσκων και επόπτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Εκλέγεται στο Δ.Σ. του ΙΕΣΘ συνεχώς από το 1996 μέχρι σήμερα. Από το 1993 συνεργάζεται με το Συμβουλευτικό Κέντρο για Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών (από το 2002 μετονομάστηκε σε Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών). Από το 2002 είναι μόνιμη συνεργάτης του Εργαστηρίου όπου, εκτός από ατομική συμβουλευτική ασκεί παράλληλα εποπτεία σε μεταπτυχιακούς φοιτητές κλινικής ψυχολογίας στη συμβουλευτική. Έχει συμμετάσχει με επιστημονικές ανακοινώσεις σε πολλά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, καθώς και σε εκδόσεις βιβλίων, όπως στα: α) "Θέματα Γνωσιακής και Συμπεριφοριστικής Θεραπείας" Επιμ. Ι. Μπουλουγούρης, β) "Ψυχολογική Συμβουλευτική Φοιτητών" , της Α. Καλαντζή-Αζίζι, γ) "Σεξουαλική Αγωγή Υγείας στα Σχολεία" των Βαϊδάκη, Αλεβίζου και Ευθυμίου, δ) "Ατομα με Ειδικές Ανάγκες και η Ενταξή τους" , επιμ. Α. Ζώνιου-Σιδέρη, ε) "Θέματα Επιμόρφωσης και Ευαισθητοποίησης Στελεχών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων".Επιμ. Α. Καλαντζή -Αζίζι και Η. Μπεζεβέγκης. Έχει πάρει μέρος ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα επιμόρφωσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΕΠΙΨΥ, του Αιγινήτιου Νοσοκομείου, του Κέντρου Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ, του Υπουργείου Παιδείας κ.α. Παράλληλα, ιδιωτεύει ως κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια από το 1992.
Ο Κώστας Ευθυμίου είναι κλινικός ψυχολόγος και εκπαιδευμένος ψυχοθεραπευτής γνωσιακής - συμπεριφοριστικής προσέγγισης. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, διδάσκων και επόπτης γνωσιακής - συμπεριφοριστικής θεραπείας.