Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789600114881
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το εισαγωγικό αυτό βιβλίο προέκυψε από τη συνεργασία τριών εξαίρετων καθηγητών του Harvard και την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα βιβλίο γραμμένο για φοιτητές, με τέτοιο τρόπο, ώστε να τους είναι όσο το δυνατό πιο κατανοητό και προσιτό. Το έργο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα όρων του πεδίου της ψυχολογίας με κεφάλαια που αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, την εξέλιξη της ψυχολογίας ως επιστήμη, τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, τη μνήμη, τη μάθηση, τη συνείδηση, την ανάπτυξη, την προσωπικότητα, τις ψυχολογικές διαταραχές και τη θεραπεία τους, το στρες, την υγεία και την κοινωνική ψυχολογία.
Ο Daniel Gilbert είναι Καθηγητής Ψυχολογίας στην έδρα Edgar Pierce στο Πανεπιστήμιο Harvard. Πήρε το πτυχίο του (BA) από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Ντένβερ και τον διδακτορικό του τίτλο από το Πανεπιστήμιο Princeton. Από το 1985 ως το 1996 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν και το 1996 εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Harvard. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας για Διακεκριμένη Επιστημονική Συνεισφορά στην Αρχή της Σταδιοδρομίας του και με το Βραβείο Diener για Εξαιρετική Συνεισφορά στην Κοινωνική Ψυχολογία και έχει αποσπάσει βραβεία διδασκαλίας μεταξύ των οποίων το βραβείο Phi Beta Kappa και το Harvard College Professorship. Η έρευνά του εστιάζει στο πώς και στο πόσο καλά σκέφτονται οι άνθρωποι για τις συναισθηματικές τους αντιδράσεις σε μελλοντικά συμβάντα. Έχει συγγράψει το διεθνές ευπώλητο Stumbling on Happiness, το οποίο τιμήθηκε με το Γενικό Βραβείο της Βασιλικής Εταιρείας για το καλύτερο βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμης του έτους, συμμετέχει στη συντακτική ομάδα και είναι οικοδεσπότης της τηλεοπτικής σειράς του PBS The Emotional Life και, ναι, είναι εκείνος ο τύπος στις διαφημίσεις της Prudential.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Daniel Wegner διετέλεσε Καθηγητής Ψυχολογίας στην έδρα John Lindsley στη μνήμη του William James στο Πανεπιστήμιο Harvard. Πήρε το πτυχίο του (BS) το 1970 και τον διδακτορικό του τίτλο το 1974, και τα δύο από το Πανεπιστήμιο Michigan State. Ξεκίνησε τη διδακτική του σταδιοδρομία στο Πανεπιστήμιο Trinity, στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, προτού διοριστεί στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια το 1990 και στο Πανεπιστήμιο Harvard το 2000. Ήταν μέλος (Fellow) της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών και είχε τιμηθεί με το Βραβείο William James από την Εταιρεία της Επιστήμης της Ψυχολογίας, το Βραβείο Διακεκριμένης Επιστημονικής Συνεισφοράς από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία και το Βραβείο Διακεκριμένου Επιστήμονα από την Εταιρεία Εμπειρικής Κοινωνικής Ψυχολογίας. Η έρευνά του επικεντρώθηκε στην καταστολή της σκέψης και τον νοητικό έλεγχο, στη συναλλακτική μνήμη [transactive memory] σε σχέσεις και ομάδες και στην εμπειρία της συνειδητής βούλησης. Το έργο του για την καταστολή της σκέψης και τη συνείδηση υπήρξε η βάση για δύο δημοφιλή βιβλία, το White Bears and Other Unwanted Thoughts και το Illusion of Conscious Will, τα οποία χαρακτηρίστηκαν και τα δύο Εξαιρετικά Ακαδημαϊκά Βιβλία από το Choice. Ο Daniel Wegner απεβίωσε το 2013.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Daniel Schacter είναι Καθηγητής Ψυχολογίας στην έδρα William R. Kenan, Jr. στο Πανεπιστήμιο Harvard. Πήρε το πτυχίο του (BA) από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill. Ακολούθως ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για τις αμνησιακές διαταραχές που συσχετίζονται με διάφορα είδη εγκεφαλικών βλαβών. Συνέχισε την έρευνα και την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, απ΄ όπου πήρε τον διδακτορικό του τίτλο το 1981. Δίδαξε εκεί για μια εξαετία και στη συνέχεια εντάχθηκε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα το 1987. Το 1991 εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Harvard. Η έρευνά του αφορά τη σχέση μεταξύ συνειδητών και ασυνείδητων μορφών μνήμης, τη φύση των στρεβλώσεων και των σφαλμάτων στην ενθύμηση και τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούμε τη μνήμη για να φανταστούμε μελλοντικά συμβάντα. Πολλές από τις μελέτες του συνοψίζονται στα βιβλία "Searching for Memory: The Brain, the Mind and the Past" (1996) και "The Seven Sins of Memory: How the Mind Forgets and Remembers" (2001), τα οποία τιμήθηκαν και τα δύο με το βραβείο William James της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Έχει επίσης τιμηθεί με πολλά βραβεία για τη διδασκαλία και την έρευνα, μεταξύ των οποίων το βραβείο διδασκαλίας Harvard-Radcliffe Phi Beta Kappa, το βραβείο για Διακεκριμένη Επιστημονική Συνεισφορά της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και το βραβείο William James Fellow από την Εταιρεία της Επιστήμης της Ψυχολογίας. Το 2013 εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Στέλλα Βοσνιάδου είναι καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Διαπανεπιστημιακού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη" και διευθύντρια του "Εργαστηρίου Γνωσιακής Επιστήμης και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας" του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Brandeis και Ψυχολογία στα Πανεπιστήμια Columbia και Clark των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών εργασιών στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.