Ψυχολογία
zoom in
136.50€
Αυτό το εισαγωγικό εγχειρίδιο ψυχολογίας, που έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από την πρώτη του έκδοση, είναι έργο μιας εξαιρετικής ομάδας συγγραφέων. Οι Daniel Schacter, Daniel Gilbert και Daniel Wegner, διακεκριμένοι ερευνητές και παιδαγωγοί, καθηγητές και οι τρεις στο Harvard, κατόρθωσαν να προσφέρουν ένα βιβλίο γραμμένο με ελκυστικό τρόπο, άμεσο και ζωντανό, ένα κείμενο γεμάτο παράξενες ιστορίες και αξιομνημόνευτα παραδείγματα, με λεπτές δόσεις χιούμορ, που πράγματι γοητεύει κάθε αναγνώστη. Η επισκόπηση του αντικειμένου είναι πλήρης και τα 16 κεφάλαια του βιβλίου εφοδιάζουν τους φοιτητές με όλα όσα απαιτούνται από ένα εισαγωγικό μάθημα. Η συγγραφική ομάδα, εμπλουτισμένη (μετά τον θάνατο του Daniel Wegner) με τον επίσης καθηγητή στο Harvard, Matthew K. Nock, έχει συμπληρώσει τη νέα, τέταρτη αμερικανική έκδοση, με τα επιδιωκόμενα "μαθησιακά αποτελέσματα", τα οποία δίνουν έμφαση στις γενικές έννοιες και καθοδηγούν τη μάθηση των φοιτητών. Υπάρχει επίσης ένα νέο ένθετο, με τίτλο "Ένας κόσμος διαφορών", όπου παρουσιάζονται σημαντικές έρευνες για την ποικιλότητα του κόσμου μας και τις ατομικές διαφορές. Οι δραστηριότητες οπτικοποίησης δεδομένων στην πλατφόρμα LaunchPad επιτρέπουν στους φοιτητές να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στον ποσοτικό συλλογισμό, ενώ ολόκληρο το εγχειρίδιο διατρέχει η εστίαση στην κριτική σκέψη.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Daniel Gilbert

Daniel Gilbert (Συγγραφέας)

Ο Daniel Gilbert είναι Καθηγητής Ψυχολογίας στην έδρα Edgar Pierce στο Πανεπιστήμιο Harvard. Πήρε το πτυχίο του (BA) από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Ντένβερ και τον διδακτορικό του τίτλο από το Πανεπιστήμιο Princeton. Από το 1985 ως το 1996 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν και το 1996 εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Harvard. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας για Διακεκριμένη Επιστημονική Συνεισφορά στην Αρχή της Σταδιοδρομίας του και με το Βραβείο Diener για Εξαιρετική Συνεισφορά στην Κοινωνική Ψυχολογία και έχει αποσπάσει βραβεία διδασκαλίας μεταξύ των οποίων το βραβείο Phi Beta Kappa και το Harvard College Professorship. Η έρευνά του εστιάζει στο πώς και στο πόσο καλά σκέφτονται οι άνθρωποι για τις συναισθηματικές τους αντιδράσεις σε μελλοντικά συμβάντα. Έχει συγγράψει το διεθνές ευπώλητο Stumbling on Happiness, το οποίο τιμήθηκε με το Γενικό Βραβείο της Βασιλικής Εταιρείας για το καλύτερο βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμης του έτους, συμμετέχει στη συντακτική ομάδα και είναι οικοδεσπότης της τηλεοπτικής σειράς του PBS The Emotional Life και, ναι, είναι εκείνος ο τύπος στις διαφημίσεις της Prudential.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Daniel M. Wegner

Daniel M. Wegner (Συγγραφέας)

Ο Daniel Wegner διετέλεσε Καθηγητής Ψυχολογίας στην έδρα John Lindsley στη μνήμη του William James στο Πανεπιστήμιο Harvard. Πήρε το πτυχίο του (BS) το 1970 και τον διδακτορικό του τίτλο το 1974, και τα δύο από το Πανεπιστήμιο Michigan State. Ξεκίνησε τη διδακτική του σταδιοδρομία στο Πανεπιστήμιο Trinity, στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, προτού διοριστεί στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια το 1990 και στο Πανεπιστήμιο Harvard το 2000. Ήταν μέλος (Fellow) της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών και είχε τιμηθεί με το Βραβείο William James από την Εταιρεία της Επιστήμης της Ψυχολογίας, το Βραβείο Διακεκριμένης Επιστημονικής Συνεισφοράς από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία και το Βραβείο Διακεκριμένου Επιστήμονα από την Εταιρεία Εμπειρικής Κοινωνικής Ψυχολογίας. Η έρευνά του επικεντρώθηκε στην καταστολή της σκέψης και τον νοητικό έλεγχο, στη συναλλακτική μνήμη [transactive memory] σε σχέσεις και ομάδες και στην εμπειρία της συνειδητής βούλησης. Το έργο του για την καταστολή της σκέψης και τη συνείδηση υπήρξε η βάση για δύο δημοφιλή βιβλία, το White Bears and Other Unwanted Thoughts και το Illusion of Conscious Will, τα οποία χαρακτηρίστηκαν και τα δύο Εξαιρετικά Ακαδημαϊκά Βιβλία από το Choice. Ο Daniel Wegner απεβίωσε το 2013.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Daniel L. Schacter

Daniel L. Schacter (Συγγραφέας)

Ο Daniel Schacter είναι Καθηγητής Ψυχολογίας στην έδρα William R. Kenan, Jr. στο Πανεπιστήμιο Harvard. Πήρε το πτυχίο του (BA) από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill. Ακολούθως ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για τις αμνησιακές διαταραχές που συσχετίζονται με διάφορα είδη εγκεφαλικών βλαβών. Συνέχισε την έρευνα και την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, απ΄ όπου πήρε τον διδακτορικό του τίτλο το 1981. Δίδαξε εκεί για μια εξαετία και στη συνέχεια εντάχθηκε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα το 1987. Το 1991 εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Harvard. Η έρευνά του αφορά τη σχέση μεταξύ συνειδητών και ασυνείδητων μορφών μνήμης, τη φύση των στρεβλώσεων και των σφαλμάτων στην ενθύμηση και τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούμε τη μνήμη για να φανταστούμε μελλοντικά συμβάντα. Πολλές από τις μελέτες του συνοψίζονται στα βιβλία "Searching for Memory: The Brain, the Mind and the Past" (1996) και "The Seven Sins of Memory: How the Mind Forgets and Remembers" (2001), τα οποία τιμήθηκαν και τα δύο με το βραβείο William James της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Έχει επίσης τιμηθεί με πολλά βραβεία για τη διδασκαλία και την έρευνα, μεταξύ των οποίων το βραβείο διδασκαλίας Harvard-Radcliffe Phi Beta Kappa, το βραβείο για Διακεκριμένη Επιστημονική Συνεισφορά της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και το βραβείο William James Fellow από την Εταιρεία της Επιστήμης της Ψυχολογίας. Το 2013 εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Matthew K. Nock

Matthew K. Nock (Συγγραφέας)

Ο Matthew Nock είναι Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Harvard. Πήρε το πτυχίο του (ΒΑ) από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (1995) και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Yale (2003) και ολοκλήρωσε την κλινική ειδικότητά του στο νοσοκομείο Bellevue και στο Κέντρο Μελέτης του Παιδιού του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (2003). Εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Harvard το 2003, όπου εξακολουθεί να διδάσκει. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών άρχισε να ενδιαφέρεται έντονα για τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι κάνουν πράγματα για να βλάψουν ηθελημένα τον εαυτό τους και επιδίδεται έκτοτε σε έρευνα για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Η έρευνά του άπτεται διαφόρων επιστημονικών αντικειμένων και απαιτεί πλήθος μεθοδολογικών προσεγγίσεων (π.χ. επιδημιολογικές έρευνες, πειράματα εργαστηρίου και κλινικές μελέτες) προκειμένου να γίνει καλύτερα κατανοητός ο τρόπος ανάπτυξης αυτών των συμπεριφορών, πώς είναι δυνατόν να προβλεφθούν και πώς μπορεί να αποτραπεί η εκδήλωσή τους. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία διδασκαλίας στο Harvard και με τέσσερα βραβεία για συνεισφορά στην αρχή της σταδιοδρομίας του σε αναγνώριση των ερευνών του· το 2011 του απονεμήθηκε ο τίτλος του MacArthur Fellow.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Μανιαδάκη (Επιμέλεια)

Η Κατερίνα Μανιαδάκη είναι ψυχολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας και Διδάκτωρ Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας από το University of Southampton στη Μ. Βρετανία. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πτυχίου Ψυχολογίας (Maitrise) από το Universite Louis Pasteur-StrasbourgI και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (D.E.S.S.) στην Ψυχολογία του Παιδιού και του Εφήβου από το Universite Rene Descartes-Paris VIII. Συνεργάζεται με το Ψυχολογικό Κέντρο Αναπτυξιακών και Μαθησιακών Δυσκολιών ΑΡΣΗ από το 1996 και είναι διευθύντρια του Κέντρου από το 2008. Ασχολείται κυρίως με τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς και με τη συμβουλευτική γονέων και την ψυχοθεραπεία εφήβων. Παράλληλα, είναι συν-συγγραφέας σε τέσσερα επιστημονικά βιβλία και έχει την συνεπιμέλεια ενός ακόμη σε θέματα αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας, τα οποία αποτελούν συγγράμματα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης συμμετέχει με δέκα κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι κριτής (reviewer) άρθρων σε δεκατέσσερα και μέλος της συντακτικής επιτροπής σε οκτώ απ΄ αυτά. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από εκατό εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Στο συγγραφικό της έργο έχουν γίνει περισσότερες από 400 ετεροαναφορές. Μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου και της American Psychological Association.

Γεώργιος Θ. Παναγής (Επιμέλεια)


Βασίλης Γ. Παυλόπουλος (Επιμέλεια)

Ο Βασίλης Παυλόπουλος εκπόνησε διατριβή στην Κοινωνική Ψυχολογία (υποτροφία ΙΚΥ) και αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1998. Από το 2004 είναι Λέκτορας Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας στο ίδιο Τμήμα. Μεταξύ 2000-03 δίδαξε μαθήματα Κοινωνικής Ψυχολογίας, Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας και Μεθοδολογίας-Στατιστικής στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Πατρών. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται περισσότερες από 20 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και αυτοτελείς τόμους, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Τη διετία 2004-05 ήταν εκλεγμένος συντονιστής του κλάδου Κοινωνικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, ενώ έχει συμμετάσχει στην οργανωτική επιτροπή πανελλήνιων και διεθνών συνεδρίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αναφέρονται στον επιπολιτισμό και την ψυχολογική προσαρμογή μεταναστών, τον κοινωνικό στιγματισμό, τις άρρητες θεωρίες της προσωπικότητας και τη διαπολιτισμική μελέτη της οικογένειας και των στενών διαπροσωπικών σχέσεων.

Βασιλική Κανελλοπούλου (Επιμέλεια)

Η Βασιλική Κανελλοπούλου είναι Λέκτορας στον Τομέα Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ψυχαναλύτρια. Σπούδασε Ψυχολογία στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο Louis Pasteur του Στρασβούργου, και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία και στην Ψυχοπαθολογία. Το Δεκέμβριο του 1988 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του ιδίου πανεπιστημίου. Παράλληλα με τις πανεπιστημιακές σπουδές της έκανε την ψυχαναλυτική της εκπαίδευση αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια στην Ελλάδα. Έχει συγγράψει μελέτες στο χώρο της Κλινικής Ψυχολογίας και της Ψυχανάλυσης που αναφέρονται στη λειτουργία του πατέρα, στην έννοια του συμπτώματος στην ανάλυση, στη λογική χρήση του συμπτώματος, στον ψυχικό πόνο και τη γλώσσα κ.ά.

Άντζυ - Μαρία Παλαιολόγου (Επιμέλεια)


Ελένη Λυπουρλή (Επιμέλεια)


Φώτης Μηλιένος (Επιμέλεια)


Γεωργία Παπαντωνίου (Επιμέλεια)


Τίνα Πλυτά (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
960
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
2.907 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση