Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789606719561
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο κόσμος δεν έχει νόημα παρά ως πεδίο διαλόγου μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Οι άνθρωποι, μέσα από τα έργα τους, αποκρίνονται στο δημιουργικό έργο του Θεού στον κόσμο. Και με την προσευχή τους αιτούνται των παρεμβάσεών Του. Με την προσευχή τους οι άνθρωποι εκδηλώνουν την πεποίθησή τους πώς η ελευθερία του Θεού παρεμβαίνει στον κόσμο για το δικό τους καλό. Με την προσευχή τους εκδηλώνουν την πεποίθηση πως ο άνθρωπος δεν είναι ένα απλό γρανάζι στο μηχανισμό της φύσης. Με την προσευχή τους εκδηλώνουν την ιδιαίτερη φροντίδα του Θεού στον άνθρωπο. . . Όμως, με την προσευχή επίσης εκδηλώνεται και ενεργοποιείται η απελευθέρωση του ανθρώπου από τα πάθη και τον εαυτό του. . . Η προσευχή είναι ανύψωση του ανθρώπου πάνω από τον εαυτό του. Μόνο υπερβαίνοντας τον εαυτό του, υπερβαίνοντας δηλαδή αυτό που θεωρείται ελευθερία επιλογής, μπορεί ο άνθρωπος να δραπετεύσει από τη φύση και τον θάνατο.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Βασίλης Αργυριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Υπήρξε υπεύθυνος σύνταξης (1994-1997) στο περιοδικό Παρεμβολή της Χριστιανικής Φοιτητικής Ένωσης. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στα περιοδικά Σύναξη, Ανάπλαση, Διγενής κ.ά., ενώ έχει μόνιμη στήλη στο περιοδικό Τόλμη. Συνεργάστηκε και συνεργάζεται με ραδιοφωνικές εκπομπές. Σήμερα ασχολείται με επιμέλειες βιβλίων και έχει γράψει παιδικά παραμύθια, διηγήματα, ποιήματα και δοκίμια. Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Χρόνη.
Ο π. Δημήτριος Στανιλοάε γεννήθηκε το 1903, στην Τρανσυλβανία. Σπούδασε θεολογία στην περίφημη θεολογική σχολή του Cernauti κι αργότερα στην Αθήνα (για ένα μικρό διάστημα), όπου έμαθε και την ελληνική γλώσσα, και στο Μόναχο και το Βερολίνο. Το 1929, σε ηλικία 26 ετών, διορίζεται αναπληρωτής καθηγητής στην έδρα της Δογματικής στη Θεολογική Ακαδημία του Σιμπίου. Για 17 χρόνια διδάσκει Δογματική και κατά διαστήματα Απολογητική, Ποιμαντική και Ελληνική γλώσσα. Το 1935 εκλέγεται τακτικός καθηγητής και το 1936 πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας του Σιμπίου μέχρι το 1946, όταν αναγκάζεται για πολιτικούς λόγους να μετατεθεί στο Βουκουρέστι.
Ασχολήθηκε με την Παλαμική θεολογία και τη Δογματική αφήνοντας πίσω του μνημειώδεις μελέτες. Το μεταφραστικό του έργο στη Ρουμανία είναι τεράστιο: μετέφρασε στα Ρουμανικά τα σημαντικότερα πατερικά έργα καθώς και τη Φιλοκαλία.
Κοιμήθηκε το 1993 και σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ορθοδόξους θεολόγους του εικοστού αιώνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα