Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789604931682
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το `Πολιτική και διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση` προσφέρει μια λεπτομερή και σε βάθος ανάλυση της ιστορίας, των βασικών θεσμών, των πολιτικών φορέων, καθώς και των διαδικασιών διαμόρφωσης πολιτικών σε τομείς-κλειδιά της ΕΕ. Υπ` αυτή την έννοια το βιβλίο παρακολουθεί και αναλύει τις βασικές πτυχές της δυναμικής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και με πολύ συγκεκριμένο και απόλυτα κατανοητό τρόπο μας εκθέτει τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ. Τα χαρακτηριστικά αυτά του βιβλίου το καθιέρωσαν ως ένα από τα πλέον ενημερωμένα συγγράμματα του είδους του παγκοσμίως.
Η παρούσα νέα έκδοση δεν περιλαμβάνει μόνο τις αναμενόμενες συμπληρώσεις και βελτιώσεις στην προηγούμενη, την οποία ήδη έχει εκτιμήσει το ελληνικό κοινό, αλλά και αναλύσεις για τα πλέον πρόσφατα γεγονότα που σφραγίζουν τη δυναμική της Ένωσης σήμερα (Συνθήκη της Λισαβόνας, θεσμικές ή μη εξελίξεις που τροφοδοτούνται από την οικονομική κρίση και την κρίση στην Ευρωζώνη κ.ά.). Η έκδοση περιλαμβάνει πλήρες χρονολόγιο των σημαντικότερων γεγονότων που καθόρισαν και καθορίζουν τις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, εκτενείς αναφορές σε έντυπες και ηλεκτρονικές πηγές, καθώς και βιβλιογραφία, τα οποία συνοδεύονται από αντίστοιχες συμπληρώσεις στα ελληνικά. Βιβλίο απαραίτητο για τη βιβλιοθήκη κάθε σύγχρονου Ευρωπαίου πολίτη.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε δημόσιο δίκαιο και πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στον Καναδά όπου και δίδαξε σε πανεπιστήμια του Οντάριο και του Κεμπέκ. Από το 1991 διδάσκει πολιτική κοινωνιολογία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από ζητήματα της θεωρίας των πολιτικών κομμάτων, ελληνικής πολιτικής, θεωριών του κράτους, ευρωπαϊκής αριστεράς καθώς και μιας σειράς ζητημάτων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των μετασχηματισμών που σημειώνονται στο πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της Ελληνικής Επιθεώρησης Πολιτικής Επιστήμης και μέλος της συντακτικής ομάδας του Socialist Register (London, Merlin Press).
Η Μαρία Μενδρινού είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στις δημοσιεύσεις της περιλαμβάνονται τα βιβλία "Politics, subsidies and competition" (με τον Κ. Λάβδα), Edward Elgar, 1997, "Η εκλογική πολιτική στο ελληνικό πολιτικό σύστημα", (Παπαζήσης, 2000) όπως και άρθρα στο "European Journal of Political Research", στο "Journal of European Public Policy" και στην "Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης".
Ο Neill Nungent είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Manchester Metropolitan University όπου κατέχει και την έδρα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Jean Monnet. Επίσης είναι Διευθυντής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Ινστιτούτου European Union Studies στο State University της Νέας Υόρκης και επισκέπτης καθηγητής στο "The College of Europe", Bruges, Βέλγιο, καθώς και στο Centre for European Integration Studies, στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες βιβλία και άρθρα για την Ε.Ε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα