Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789606654138
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
(. . .) Στο παρόν βιβλίο δεκατέσσερις έλληνες εικαστικοί της λεγόμενης «νεότερης γενιάς» καταθέτουν την άποψή τους για τη διευρυμένη πια φύση των πλαστικών τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, περφόρμανς, video-art, νέα μέσα, κ.λπ.) και συνάμα τοποθετούνται κριτικά απέναντι σε ζητήματα που αφορούν τη σχέση του έργου τους με μια σειρά από έννοιες που σχετίζονται με τη σύγχρονη τέχνη, όπως είναι η παγκοσμιοποίηση, η πολυπολιτισμικότητα, ο εκσυγχρονισμός, η ψυχαγωγία, η διαφήμιση, η ταυτότητα, η παράδοση, η εμπορευματοποίηση, το postproduction, η αισθητική των σχέσεων, η πολιτική και η νέο-εννοιολογική τέχνη, το χιούμορ, το παιχνίδι, η μουσική, το εφήμερο, η χειρωναξία, η μαρτυρία, ο εκτοπισμός, κ.λπ.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Κωστής Βελώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και εικαστικές τέχνες και αισθητική (Maitrise, DEA) στο Πανεπιστήμιο Paris VIII-Vincennes με υποτροφία του Ωνάσειου Ιδρύματος. Συνέχισε με πολιτισμικές και ανθρωπιστικές σπουδές στο London Consortium Birkbeck College (1999-2000). Το 2007 έλαβε μέρος στην Μπιενάλε της Λυών και το 2008 στην 1η Μπιενάλε Βρυξελλών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Σαπουντζής (Αθήνα, 1976) εφαρμόζει ένα ευρύ φάσμα εικαστικών μέσων που συμπεριλαμβάνουν performance, γλυπτική, σχέδιο και βίντεο. Αποφοίτησε από το Universitat der Κunste Berlin (εργαστήριο Rebecca Horn) το 2004, έχοντας φοιτήσει και στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (εργαστήριο Γιώργου Λάππα) από το 1995 - 1998. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας (Jet, Berlin, σε επιμέλεια Henrikke Nielsen ) του Βελγίου (Argos - Κέντρο Τεχνών και Μέσων, σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου), της Ελβετίας, του Ηνωμένου Βασιλείου (Bloomberg SPACE, Λονδίνο και Chapter Gallery, Κάρντιφ) και της Γαλλίας (Galerie Chantal Crousel, Παρίσι) με πιο επιφανείς στο Kuentslerhaus, Στουτγκάρδη (σε επιμέλεια Jesko Fezer και Axel John Wieder), Micamoca, Βερολίνο, Ausstellungsraum Klingenta/, Βασιλεία, Kunstvserein, Χαϊδελβέργη και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα. Έργα του έχουν εκτεθεί σε αρκετές μπιενάλε (Αθήνα, Ποντεβέρδα, όπως και Βρυξέλλες και Τελ Αβίβ μπιενάλε βίντεο). Οι πιο αξιοσημείωτες ατομικές εκθέσεις του έγιναν στο ΑΑΤ BASEL STATEMENTS 08, Hermes und der Pfau, Στουτγκάρδη και πιο πρόσφατα στο Kunstverein Άρνσμπεργκ, με τους assume vivid astro focus. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο και εκπροσωπείται από τις γκαλερί Loraini Alimantiri Gazonrouge, Αθήνα και Isabella Bortolozzi, Βερολίνο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Ραλλού Παναγιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1998-2003) και στο πρόγραμμα MFA, Glasgow School οf Art (2006-2008) της Γλασκόβης. Το 2009 έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση στην Transmission gallery της Γλασκόβης, και υπήρξε artist in residence στην ACC Galerie της Βαϊμάρης. Από το 2003 έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι παρακάτω: 2009, Breakfast οf Champions, Yinka Shonibare΄s Space, επιμέλεια Χλόης Βαΐτσου, Λονδίνο, 2008, It Ain΄t Fair, O.H.W.O.W. Miami-Basel Show (με την ΑΜΡ Gallery), επιμέλεια Cathy Grayson, Tim Barber et al, Μαϊάμι, 2008, Degree Show, Tramway, Γλασκόβη, And So It Goes (μέρος του MFA Degree Show), Artnews Projects, επιμέλεια John Calcυtt, Βερολίνο, 2007, Groups, Hydra School Project, επιμέλεια Δημήτριου Αντωνίτση, Ύδρα, 2007, Meatspace, Στρατόπεδο Κόδρα, επιμέλεια Χριστόφορου Μαρίνου,Θεσσαλοννίκη, 2007, True Romance, The Breeder, Αθήνα, 2007, Part Time Punks, Ίδρυμα Δέστε, επιμέλεια Άρη και Λάκη Ιωνά, 2006, Ό,τι Απομένει Είναι Μέλλον, Παλαιό Αρσάκειο, επιμέλεια Νάντιας Αργυροπούλου, Πάτρα, 2006, Fuck Your Dreams This Is Heaven, Velvert Festival, επιμέλεια Ξένιας Καλπακτσόγλου και Χριστόφορου Μαρίνου, Αθήνα, 2005, We Stock/Amor Es Μi Pecado/The Closer Υου Will Get tο a Face tο Face, στο εργαστήριο Πιπίνου 14.
Η Ραλλού Παναγιώτου ζει και εργάζεται στη Γλασκόβη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Ελένη Αθανασοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Σπούδασε στο Chelsea College of Art (BTEC Foundation of Fine Arts), The London Institute, μεταξύ 1997-98, και καλές τέχνες και ιστορία της τέχνης στο Goldsmiths College, University of London, μεταξύ 1998-2001. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη φωτογραφία (ΜΑ Image and Communication) στο Goldsmiths College, κατά τη διάρκεια των οποίων δούλεψε εντατικά την ψηφιακή φωτογραφία και το video. Το 2001 παρουσίασε για πρώτη φορά τη δουλειά της στο Lux Centre του Λονδίνου, στην Pandaemonium Biennial of Moving Image. Ακολούθησε η συμμετοχή σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ψηφιακών μέσων και νέων καλλιτεχνών, και η πρώτη της ατομική έκθεση, τον Μάρτιο του 2006, στη γκαλερί Μπαταγιάννη στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα