Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789603827276
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Αφορμές και δικαιολογίες που έγιναν τα σχέδια αυτά ήταν κάποιες σκέψεις, κάποιοι συνειρμοί που αυτόματα έκανα μιλώντας στο τηλέφωνο, ακούγοντας μουσική, κοιτώντας κείμενα που υπάρχουν γύρω μου, περπατώντας στους δρόμους.
Πορτραίτα ανθρώπων που δεν γνώρισα, τοπία από μέρη που δεν πήγα, εικόνες και σχήματα παράδοξα, παραστάσεις, αναμνήσεις που έρχονται και φεύγουν "ερήμην του λόγου και της λογικής". . .
Γεννήθηκε στη Μεσσήνη το 1951, αλλά από το 1965 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και στατιστική. Παράλληλα με την ποίηση γράφει λογοτεχνικές κριτικές και άλλα κείμενα σε περιοδικά και εφημερίδες. Το 1996 τιμήθηκε με το Βραβείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, και το 1999 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή του "Μη σκεπάζεις το ποτάμι", η οποία, στη συνέχεια, ήταν υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Αριστείο του 2000. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων από το 1982, ενώ κατά το διάστημα 1984-1986 υπηρέτησε και ως μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Γεννήθηκε το 1955. Σπούδασε μουσική με την κυρία Κλέλια Τερζάκη και πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο. Έως το τέλος της δεκαετίας του ΄90 είχε γράψει μουσική και τραγούδια σε 34 δίσκους και μουσική σε 50 έργα για το θέατρο. Η συνεργασία του με τη Λίνα Νικολακοπούλου ξεκίνησε με το δίσκο «Σκουριασμένα Χείλη» (1981), τα τραγούδια του οποίου ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού, και συνεχίστηκε από το 1985 και μετά με πρώτο δίσκο το «Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ» στον οποίο τραγουδούσε η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που υπήρξε η κύρια ερμηνεύτρια των τραγουδιών του. Δισκογραφικά συνεργάστηκε επίσης με την Τάνια Τσανακλίδου στο δίσκο «Μαμά γερνάω», τον Κώστα Μακεδόνα, το Φάνη Μεζίνη, το Δημήτρη Μπάση και τη Δήμητρα Παπίου στο soundtrack της ταινίας «Αυτή η νύχτα μένει». Το 1997 ανέλαβε καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Επέστρεψε στη δισκογραφία με το αιρετικό άλμπουμ «Σπεράντζα» και ανέβασε μια σειρά παραστάσεων σε μουσικές σκηνές, με πιο πρόσφατη το «Όλοι μαύρα κι ένα πιάνο». Οι πιο πρόσφατες δισκογραφικές δουλειές του είναι «Τα μπλουζ τα λαϊκά» με ερμηνευτή το Φάνη Μεζίνη και τα τραγούδια για την τηλεοπτική σειρά «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες» με βασική ερμηνεύτρια τη Μαρινέλλα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
O Bασίλης Kαββαθάς είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Εργάζεται σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ως ρεπόρτερ-ερευνητής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γρηγόρης Βαλτινός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Παρακολούθησε επίσης, μαθήματα τραγουδιού και χορού. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1980 και σαν νέος ηθοποιός συνεργάστηκε σχεδόν με όλους τους θιάσους των μεγάλων πρωταγωνιστών (Φέρτη - Μερκούρη, Βουγιουκλάκη, Καρέζη - Καζάκου, Αλεξανδράκη - Γαληνέα, Γκιωνάκη, Δανδουλάκη, Καλογεροπούλου, Ντενίση κ.ά.)
Έχει πρωταγωνιστήσει σε όλα τα είδη θεάτρου, από το αρχαίο δράμα (Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αριστοφάνης) ως την κωμωδία, την πρόζα και τη επιθεώρηση και έχει διακριθεί για την ερμηνεία του, τόσο στο κλασικό όσο και το σύγχρονο ρεπερτόριο: Ο΄Νηλ, Ουίλλιαμς, Άλμπι, Μίλλερ, Σνίτσλερ, Αντρέγεφ, Τουργκένιεφ, Γκέρνι, Μάργκιουλις κ.ά. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι: Ζυλ Ντασσέν, Ανδρέας Βουτσινάς, Φρανκ Χόζερ, Κώστας Τσιάνος, Σταμάτης Φασουλής, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ρότζερ Ουίλλιαμς, Γιώργος Θεοδοσιάδης, Διαγόρας Χρονόπουλος, Ντίνος Δημόπουλος, Σταύρος Τσακίρης. Έχει πρωταγωνιστήσει επίσης σε μιούζικαλ ( «Ο Βιολιστής στη στέγη», Τσέχωφ - Το μιούζικαλ»).
Έχει τραγουδήσει τον ρόλο του Χριστού στην βυζαντινή όπερα του Γιάννη
Μπουφίδη «Σταύρωση», η οποία κυκλοφορεί και στη δισκογραφία, επίσης τον ρόλο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου «Η Άλωσις της Πόλεως» και τον ομώνυμο ρόλο στο ορατόριο του Μίμη Πλέσσα «Κοσμάς ο Αιτωλός».
Έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές, όπως «Αστροφεγγιά», «Ο
Θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα», «Φάκελος Αμαζών», «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Πρόβα νυφικού», «Ο μεγάλος θυμός», «Τα παιδιά της Νιόβης».
Με την ερμηνεία του στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή, που
παρουσιάστηκε από το Εθνικό Θέατρο, γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία και διεθνή προβολή, καθώς η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε το καλοκαίρι του 2000 στο Κολοσσαίο της Ρώμης, που άνοιξε με αυτή την ευκαιρία τις πύλες του ύστερα από 1500 χρόνια. Η ίδια παράσταση παίχτηκε στη Νέα Υόρκη και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.
Ο ίδιος, από το 1990 και μετά, έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις
κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Τον περσινό χειμώνα, σκηνοθέτησε την
Παράσταση του έργου του Εντ. Άλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», στην οποία και πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία. Φέτος, έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάζει το έργου του Ντόναλντ Μάργκιουλις «Αθέατη Θέα».
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε το 1947 στην Αλεξανδρούπολη, στον Έβρο, από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Σπούδασε δημοσιογραφία και σχέδιο. Από το 1969 εργάζεται ως δημοσιογράφος και χρονογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνο. Ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο. Έγραψε και εικονογράφησε παιδικά βιβλία. Μερικά απ΄ αυτά: "Μέσα στο νερό δασκάλα", "Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο", "Ο μάγος με τα χρώματα", "Τύμπανο, τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα", "Μια τρελή τρελή πολυκατοικία". Σατυρικά κείμενα και θεατρικά έργα του - περισσότερα από τριάντα - παρουσιάστηκαν στο ελληνικό θέατρο. Ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με την επιθεωρησιογραφία. Το 1981 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα, "Ο μεγάλος θανατικός", και ακολούθησαν: "Οικογένεια μπες-βγες", 1982, "Το καλοκαίρι που χάθηκε στο χειμώνα", 1984, "Ο Σόουμαν δε θα ΄ρθει απόψε", 1985, "Το πεθαμένο λικέρ", 1987, "Ο χάρτινος Σεπτέμβρης της καρδιάς μας", 1989, "Το ρόζ που δεν ξέχασα", 1991, "Η εποχή των καφέδων", 1992, "Η Δευτέρα των αθώων", 1994, "Το τρένο με τις φράουλες, 1996, "...Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες", 1998, "Ο Τούρκος στον κήπο", 2001, "Το τανγκό των Χριστουγέννων", 2003, "Ο θείος Τάκης", 2005, "Του φιδιού το γάλα", 2007. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, ολλανδικά, ιαπωνικά, δανέζικα, και σε άλλες γλώσσες. Πρόσφατα εκδόθηκε το αυτοβιογραφικό του αφήγημα "Στην κουζίνα των φαντασμάτων" (από τη σειρά: "Η κουζίνα του συγγραφέα" των εκδόσεων Πατάκη), καθώς και μια ανθολογία λογοτεχνικών κειμένων με θέμα την Κωνσταντινούπολη ("Κωνταντινούπολη: Μια πόλη στη λογοτεχνία", Μεταίχμιο, 2004). Ζει στην Αθήνα και είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Δουατζής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου 1948. Σπούδασε οικονομία στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή της Θεσσαλονίκης και Κοινωνιολογία στο 8ο Πανεπιστήμιο στο Παρίσι. Δημοσιογράφος από το 1974 εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ως ρεπόρτερ, αρθρογράφος, πολιτικός αναλυτής, διευθυντής. Πρώτη του εμφάνιση το 1971 στην Ποιητική Ανθολογία της Νέας Ελληνικής Γενιάς των εκδόσεων "Άγκυρα". Δεύτερη εμφάνιση, η παράσταση χοροδράματος, βασισμένη στο ποίημά του "Αντικρουόμενα σύμβολα και πορεία στο φως" τον Μάιο 1973 σε μουσική Γ. Τσαγκάρη και χορογραφία Έλλης Παρασκευά. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ρωσικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, τσεχικά. www.douatzis.gr
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Μιχάλης Αμάραντος γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών στο εργαστήριο ζωγραφικής (1975-1981), με δασκάλους τον Δ. Μυταρά, τον Δ. Κοκκινίδη και σκηνογραφία με τον Β. Βασιλειάδη. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις: Ελληνοαμερικανική Ένωση 1981, Gallery Forum 1984, Athenaeum Art Gallery 1985, thenaeum Art Gallery 1989, Αίθουσα Σκουφά 1996, Αμυμώνη - Ιωάννινα 1999 και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές.