Περί ψυχής
zoom in

Διατυπώνεται μια κοσμοθεωρία (για τη φύση της αθρώπινης ψυχής), στην οποία εντάσσονται, ερμηνεύονται και επιβεβαιώνονται όλα τα μέχρι σήμερα "δεδομένα", πού αναφέρονται στις λαϊκές δοξασίες όλων των λαών της γης, στις δογματικές θέσεις των θρησκειών, στις θέσεις των φιλοσόφων και στις θέσεις των επιστημόνων (θεωρητικών και πειραματικών), όπως η ύπαρξη της αιθεροψυχής (ψυχής του Κόσμου) και η σχέση της με τη γένεση του Σύμπαντος (Κβαντική Μηχανική), η σχέση της αιθεροψυχής με τις συλλογικές κοσμογονικές ψυχές της (ψυχή της ύλης, ψυχή του φυτού, ψυχή του ζώου, ψυχή του ανθρώπου), η γέννηση των πρώτων ψυχών της Δημιουργίας και η θρυλούμενη πτώση τους, η σχέση των πρώτων ψυχών με τις γεννώμενες καθαρές ανθρώπινες ψυχές, η λήθη και η μνημοσύνη, τόσον των πρώτων ψυχών όσον και των γεννωμένων ανθρωπίνων.

Με μια σειρά αποδείξεων (με εργαλείο τη Λεξαριθμική θεωρία - Θεωρία της Ελληνικής γλώσσης), η έρευνα καταδεικνύει την ύπαρξη, την αθανασία, το αυτόνομο, το αυτεξούσιο, το αεικίνητο (Πλάτων) και το ακίνητο (Αριστοτέλης) της ανθρώπινης ψυχής, η φύση της οποίας εκφράζεται σε επιστημονικούς όρους: η καθαρή ψυχή (μη αμαρτία) έχει αποκαθαρθεί από τις αμαρτίες και ως εκ τούτου συνίσταται από αιθερική ενέργεια, δυνάμενη να θεάται το Θείο στον νοητό τόπο τους. Η μη καθαρή ψυχή (αμαρτία) συνίσταται από αιθερική και ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, η οποία δίκην διαλύματος καθαρίζεται δια των διαδοχικών γεννήσεων, με σκοπό την σταδιακή αντικατάσταση της ηλεκτρομαγνητικής (της αμαρτίας) απο αιθερική ενέργεια (μη αμαρτία).

Κοσμάς Μ. Μαρκάτος

Κοσμάς Μ. Μαρκάτος (Συγγραφέας)

Ο καθηγητής Κοσμάς Μαρκάτος του Μιλτιάδου και της Μαρίας γεννήθηκε στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε Φυσική και Mαθηματικά στο Πανεπιστήμιον Αθηνών (Ελλάς: 1960-1966) και Αριθμητική Ανάλυση στο Πανεπιστήμιο του Μπάαθ (Βρετανία: 1973 -1975) με υποτροφία τού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Μονωδίας των Ωδείων, Εθνικό (Αθήνα) και Δημοτικό (Λάρισα). Δίδαξε στα Σχολεία των Ελληνικών Κοινοτήτων της Αιγύπτου ως διευθυντής (Πόρτ Σάιντ). Μετανάστευσε στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (1971-1973). Από του έτους 1973 μελετά την δομή της Ελληνικής Γλώσσης και την τεχνολογία των Ελλήνων. Από του έτους 1976 μέχρι το 2005 υπήρξε καθηγητής του Τεχνολογικού Έκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Λάρισας, συντονίσας και πραγματοποιήσας δύο ερευνητικά προγράμματα, "Μαθηματική μελέτη της δομής της Ελληνικής Γλώσσης» και «Τριγωνισμός του Ελληνικού Κόσμου", (αμφότερα πενταετούς διαρκείας). Εις το δεύτερον μετείχε και η κόρη μου Μαρία Μαρκάτου, χωροτάκτης-περιφερειολόγος μηχανικός. Είναι ιδρυτής της Λεξαριθμικής Θεωρίας (Αξιωματική Θεωρία μελέτης και παραγωγής γνώσεως επί παντός επιστητού - δια της Ελληνικής Γλώσσης - ΤΕΙ Λάρισας 1976) * Είναι ο πρόδρομος ιδρύσεως όλων των Παραρτημάτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), διατελέσας πρόεδρος του πρώτου Παραρτήματος (Θεσσαλία) επί σειράν ετών. Είναι ιδρυτής (μετά της συζύγου του Αναστασίας Μαρκάτου Μιαμοπούλου και της κόρης του Μαρίας Κ. Μαρκάτου) της Εταιρείας «Ελληνικός Λόγος» δια την μελέτη και προάσπιση του Ελληνισμού. Υπήρξε εκδότης και συντάκτης των περιοδικών εκδόσεων, ΠΑΜΜΕΓΑΣ (ΠΑγκόσμιος Μαθηματική Μελέτη Ελληνικής ΓλώσσΑΣ) και ΕυρωΕλλάς (η Ευρεία Ελλάς) δια την αφύπνιση των Νεοελλήνων και την επανασύνδεση με τις παμπάλαιες ρίζες τους. Από του έτους 1976, επίσης, με διαλέξεις, ημερίδες και συνέδρια κάθε εμβελείας, ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές εκπομπές και συνεντεύξεις, διακηρύσσει και αποδεικνύει την παγκοσμιότητα της Ελληνικής Γλώσσας, την μητρότητα και την ελληνογένειαν λαών και γλωσσών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Λάρισα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
256
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση