Περί Ούνρα και Αμαγκ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Περί Ούνρα και Αμαγκ

Ποιος ο ρόλος που έπαιξαν στην Ελλάδα από το 1945 έως το 1960 και τι όφελος είχαν όσοι συνεργάστηκαν με αυτές. Πώς οι φωτογραφίες ορισμένων φωτογράφων βοήθησαν τον σκοπό τους.

- Αποσπάσματα εφημερίδων της εποχής. - Μικρό ένθετο με ενδεικτικές φωτογραφίες φωτογράφων και φωτο-πρακτορείων, που χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορα έντυπα των οργανισμών αυτών, καθώς και ενδεικτικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων της εποχής. - Αποκαλυπτικά αποσπάσματα από την μελέτη του ιστορικού Νίκου Ψυρούκη "Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας (1940-1967)".

Μανόλης Κασιμάτης (Επιμέλεια)

Ο Μανόλης Κασιμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Πήρε τα πρώτα μαθήματα φωτογραφίας από τον πατέρα του που ήταν φωτογράφος και για ένα διάστημα φωτορεπόρτερ της εφημερίδας ΑΥΓΗ. Σπούδασε γραφικές τέχνες, εκτύπωση όφσσετ, ηλεκτρονική τυπογραφία-ψηφιακή επεξεργασία. Επιπλέον παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας, επαγγελματικής κατάρτισης βίντεο και σεμινάρια για τις γραφικές τέχνες, την ιστορία του κινηματογράφου και των ΜΜΕ. Είναι εκδότης του φωτογραφικού περιοδικού "Φωτογραφίζοντας" και του "Φωτογραφίζοντας Ιστορικά" (εκδόσεις "Αιθεροβάμων") καθώς και του "Εκ Τύποις" (περιοδικού για την τυπογραφία και την ιστορία της). Οργάνωσε και επιμελείται με φωτογραφικές εκθέσεις και άρθρα το φωτογραφικό-δημιουργικό έργο του πατέρα του Στέλιου. Επίσης εκθέσεις φωτογραφικών ντοκουμέντων από τις φυλακές και εξορίες της περιόδου 1943-74. Ταυτόχρονα μελετάει την ιστορική αξία και δυναμική της φωτογραφίας ντοκουμέντου τη σκληρή αυτή περίοδο. Παραδίδει μαθήματα φωτογραφικών τεχνών (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ), Στέγη Φωτογραφημάτων, Πολιτιστικό Κέντρο "Παντελής", Σύλλογος Νεολαίας Κυθήρων "Πορφυρίς"). Φωτογραφίζει αθλητικά, ταξιδιωτικά, χορευτικά και πειραματικά θέματα.

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
80
Διαστάσεις:
25χ18
Βάρος:
0.243 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση