Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας
ISBN:
9789600109269
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Όλοι οι τόποι και σχεδόν όλοι οι λαοί της γης αντιπροσωπεύονται στα τρία βιβλία της συλλογής, που θα της ταίριαζε - δίκαια, χωρίς αμφιβολία - ο τίτλος Εγκυκλοπαίδεια του Παραμυθιού. Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 160 επιλεγμένα παραμύθια, σε τρεις αυτοτελείς τόμους. Μερικά είναι μεγάλα άλλα μικρά, τόσο που για το διάβασμά τους φτάνουν λίγα λεπτά της ώρας. Εδώ θα βρείτε παραμύθια ξακουστά κι άλλα ολότελα άγνωστα, χαρωπά και λυπητερά, μέχρι και παραμύθια με μια κάποια δόση ωμότητας: γιατί το παραμύθι είναι καθρέπτης του κόσμου και της ζωής, και μας μαθαίνει λογής-λογής πράγματα για τα ζώα, τους ανθρώπους, τις χαρές και τις λύπες τους. Ο κόσμος των παραμυθιών, κόσμος μάγος και μαγικός, συγκροτεί ένα αυθεντικό ποιητικό σύμπαν, όπου ζωντανεύουν οι πιο μύχιες επιθυμίες ολονών μας. Φίλοι - παιδιά, καλωσήρθατε στη μεγαλοπρεπή γιορτή της πιο άδολης έξαρσης του υπερφυσικού και των βαθύτατων εκείνων αισθημάτων που ευωδιάζουν σπάνιο άρωμα. Αρχή θαυμάτων!
Ο Τζιάνι Ροντάρι γεννήθηκε στο Πιεμόντε το 1920 και πέθανε στη Ρώμη το 1980. Eργάστηκε για αρκετά χρόνια ως δάσκαλος, αλλά ασχολήθηκε κυρίως με τη δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε ως διευθυντής εφημερίδων και περιοδικών. Το 1944 εντάχθηκε στο Κομουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας. Βέβαια, η ιδιότητα με την οποία έγινε γνωστός τόσο στη χώρα του όσο και διεθνώς είναι αυτή του συγγραφέα παιδικών βιβλίων. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε ολόκληρο τον κόσμο (πολλά από αυτά κυκλοφορούν και στα ελληνικά) και έχουν διαβαστεί από εκατομμύρια παιδιά. Το 1970 του απονεμήθηκε το βραβείο Άντερσεν, η μεγαλύτερη διάκριση διεθνώς για συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας.
Η Ζωή Κ. Μπέλλα γεννήθηκε στο Βόλο το 1952 και σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κλασική Φιλολογία και διδακτορικού στη Διδακτική της Λογοτεχνίας. Από το 1976 προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Εκπαίδευση: ως διδάσκουσα σε πολλά δημόσια σχολεία Μ.Ε. της επαρχίας και της Αθήνας, ως αποσπασμένη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ως διευθύντρια στο Π.Σ.Π.Α., διδάσκουσα στο φιλολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος επιστημονικών ερευνητικών ομάδων, επιμορφώτρια, μέλος ομάδων σύνταξης και αξιολόγησης σχολικών βιβλίων και βιβλίων για τον καθηγητή, εισηγήτρια σε θέματα της ειδικότητάς της σε διάφορα συνέδρια κ.ά. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο. Κατά διαστήματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε εφημερίδες και περιοδικά διάφορα κείμενά της.