Διαθέσιμο υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη
Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες.
ISBN:
9789606944192
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η ιστορία δημιουργεί την παιδεία υπό την έννοια ότι εντός της αναπτύσσεται η θρησκεία, η ποίηση, η φιλοσοφία, η επιστήμη. Η παιδεία δημιουργεί την ιστορία υπό την έννοια ότι δυνάμεις που προκύπτουν από τα ανείκαστα βάθη της ανθρώπινης συνείδησης υπερβαίνουν τις φυσικές διαδικασίες και θέτουν σε κίνηση τις ιστορικές διαδικασίες. Υπάρχει μια δωρημένη διάνοιξη προς τον κόσμο, η οποία υπερβαίνει τον κόσμο και δημιουργεί την ιστορία. Ο άνθρωπος είναι παιδαγωγούμενος και παιδαγωγός συγχρόνως. Είναι παιδαγωγούμενος επειδή προηγήθηκε η ιστορία. Και είναι παιδαγωγός επειδή έχει την ευθύνη της ιστορίας. Διότι αυτός την προκάλεσε. Και γιατί αυτός οφείλει να την κατευθύνει. Επειδή εν τέλει ο άνθρωπος προηγείται της ιστορίας -αλλά και έπεται αυτής.
Στο τέλος του εικοστού αιώνος και στο τέλος της δεύτερης χιλιετίας μετά τον Χριστό καλούμαστε για μια ριζική συνειδητοποίηση του υπάρχειν στον κόσμο. Αλλιώς ο ασταμάτητος τροχός του χρόνου μας οδηγεί προς τη βέβαιη απώλεια. Σε αυτή τη χρονική ακρώρεια η ευθύνη της ανθρωπότητας είναι τρομακτική. Και πρέπει τούτη να το αντιληφθεί. Διότι ο χρόνος εστένεψε πολύ. Και η έκβαση θα εξαρτηθεί από την παιδεία του ανθρώπου.
Χρήστος Μαλεβίτσης, "Η παιδεία του ανθρώπου"
Ο Σπύρος Α. Γεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ανθρωπιστικές/κοινωνικές επιστήμες και διδάσκει στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση. Στη συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται σχολικά εγχειρίδια, εκπαιδευτικά βιβλία καθώς και τα έργα του: "Θεματική Kοινωνιολογία", εκδ. "Dian Books" (1996), "Kοινωνιογραφήματα", εκδ. "Όμβρος" (1997), "Φιλοσοφικές σημειώσεις", εκδ. "Dian Books" (2003), "Eλάσσονα στοχαστικά", εκδ. "Γαβριηλίδης" (2006), "Σημεία αναφοράς", εκδ. "Γαβριηλίδης" (2007), "Bricolage-Kατασκευές", εκδ. "Oδός Πανός" (2008), "Συνθετογραφία", εκδ. "Μανδραγόρας" (2009), "Η απόφαση του Θησέα", εκδ. "Μανδραγόρας" (2010), "Η πείνα της ύπαρξης", εκδ. "Μανδραγόρας" (2011), "Το στοίχημα του Ησίοδου και το επιπλέον", εκδ. "Μανδραγόρας" (2012), "Στην άκρη της γλώσσας: 33 Χαϊκού", εκδ. "Μανδραγόρας" (2013). Bιβλιοκριτικά κείμενά του δημοσιεύονται τακτικά, στον Tύπο.
Ο Κωνσταντίνος Ι. Βαμβακάς γεννήθηκε το 1931 στη Θεσσαλονίκη και από το 1946 ζει στην Αθήνα. Φοίτησε στο πειραματικό σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή Αθηνών. Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και είναι διδάκτωρ των Φυσικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου.
Έχει γράψει το βιβλίο "Οι Θεμελιωτές της Δυτικής σκέψης: Ένας διαχρονικός παραλληλισμός μεταξύ προσωκρατικού στοχασμού, φιλοσοφίας και επιστήμης", Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, το οποίο μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα γερμανικά υπό τον τίτλο "Die Geburt der Philosophie-Der vorsokratische Geist als Begrunder von Philosophie und Naturwissenschaften" από τους δύο εκδοτικούς οίκους Patmos - Artemis & Winkler, Dusseldorg, και Wissenschaftliche Buchgesellschaft, Darmstadt. Το 2008 κυκλοφόρησε η κορεάτικη μετάφραση από τον εκδοτικό οίκο Munhakdongne-Alma Publishing, Gyeonggi-do. Επίκειται η έκδοση του βιβλίου στα αγγλικά από τον εκδοτικό οίκο "Springer", στη σειρά "Boston Studies in the Philosophy of Science".
Ο Ανδρέας Γ. Κανδαράκης κατάγεται από την Παλαιοχώρα του Νομού Χανίων. Τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης (1987) και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών (1994). Ολοκλήρωσε διετή μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στον τομέα της Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997). Το 2002 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Π.Τ.Δ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον εντοπίζεται στην ψυχοπαιδαγωγική αντιμετώπιση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών ή/και των προβλημάτων συμπεριφοράς, καθώς και στην εφαρμογή της συμβουλευτικής στην εκπαίδευση. Είναι μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς. Έχει δημοσιεύσει άρθρα ψυχοπαιδαγωγικού περιεχομένου σε περιοδικά και βιβλία. Από το 1989 διδάσκει σε δημοτικά σχολεία.