Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789608505759
Κατηγορίες:
Δοκίμια , Φιλοσοφία | Κοινωνιολογία | Θρησκεία , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική , Πολιτική | Οικονομία
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Σχολή Μωραΐτη. Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας
Η Έφη Γαζή είναι λέκτορας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σπούδασε ιστορία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Essex (Μεγάλη Βρετανία). Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Φλωρεντίας (1997) και υπήρξε μεταδιδακτορική υπότροφος του Πανεπιστημίου Princeton (ΗΠΑ). Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Αθηνών και Brown (ΗΠΑ). Έχει δημοσιεύσει τη μελέτη "Scientific National History: The Greek Case in Comparative Perspective (1850-1920)" καθώς και άρθρα σχετικά με ζητήματα διανοητικής και πολιτισμικής ιστορίας και ιστορίας της ιστοριογραφίας. Συμμετέχει στην εκδοτική ομάδα του περιοδικού "Historein".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Σπυριδούλα (Ντένια) Αθανασοπούλου-Κυπρίου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε θεολογία στην Ελλάδα και την Αγγλία. Είναι διδάκτορας Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Manchester. Eργάζεται ως καθηγήτρια στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2006 διδάσκει σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 2012 συνέδεσε τη διδακτική και ερευνητική εμπειρία της στον χώρο των ανθρωπιστικών σπουδών με το ενδιαφέρον της για την ανθρώπινη κατάσταση και ειδικεύτηκε στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων (MSc, Πανεπιστήμιο του Derby). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στoν διάλογο θεολογίας, λογοτεχνίας και κριτικών θεωριών,
τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη σχέση φύλου και θρησκείας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Βασίλης Ραΐσης σπούδασε φυσική στα Γιάννενα και στη συνέχεια ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με την φιλοσοφία. Μια μέρα αποφάσισε να εξαφανιστεί από τον ακαδημαϊκό χώρο για να ασχοληθεί με το γράψιμο και το θέατρο. Είναι βέβαιο ότι η φιλοσοφία της επιστήμης έχασε έναν λαμπρό λόγιο. Δεν είναι ακόμα βέβαιο ότι το θέατρο κέρδισε κάτι. Ο ίδιος πάντως, κέρδισε πολλά από το θέατρο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών και των Τεχνικών στους Νεότερους Χρόνους, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα