Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789601642833
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η Νίκη Μαρωνίτη είναι ερευνήτρια στο Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστη
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Ελένη Παπαγαρουφάλη σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως Επίκουρη Καθηγήτρια. Δημοσιευμένα άρθρα της σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους αφορούν το γυναικείο κίνημα στην Ελλάδα, τους γυναικείους αγροτοτουριστικούς συνεταιρισμούς στην ελληνική επαρχία και, πιο πρόσφατα, τις ιστορίες που αφηγούνται οι σύγχρονοι Έλληνες για τη σχέση τους με τη βιοτεχνολογία και τα γονίδια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Εύα Καλπουρτζή είναι απόφοιτος του Τμήματος Μεσαιωνικών και Νεωτέρων Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Rene Descartes (Παρίσι) και στο Πανεπιστήμιο του Berkeley. Εργάζεται στην Ακαδημία Αθηνών, στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας. Επίσης διδάσκει μαθήματα κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Αφροδίτη Κουκουτσάκη γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και εγκληματολογία στη Ρώμη. Διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Ελπίδα Ρίκου είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 1986 έως το 1997 σπούδασε στο Παρίσι Κοινωνική Ανθρωπολογία (D.E.A., Paris V) και Κοινωνική Ψυχολογία (D.E.A.και Doctorat, E.H.E.S.S.), συνεργάστηκε σε έρευνες γύρω από τις κοινωνικές παραστάσεις (C.N.R.S., A.N.R.S.) και παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με την ψυχανάλυση και τη θεραπεία μέσω τέχνης. Το 2006 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (Ηʼ εργαστήριο ζωγραφικής).
Από το 1997 δίδαξε μαθήματα κοινωνικής ψυχολογίας και ανθρωπολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ του Τμήματος ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Από το 2007 διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου τα μαθήματα «Ανθρωπολογία και Ψυχολογία» και «Ανθρωπολογία και Τέχνη».
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Είχε την επιστημονική επιμέλεια και έγραψε την εισαγωγή και το επίμετρο για το βιβλίο του Marc Auge "Για μια ανθρωπολογία των σύγχρονων κόσμων" (εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 1999). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται σήμερα στις σχέσεις τέχνης και ανθρωπολογίας, στις κοινωνικές παραστάσεις και στην ανθρωπολογία του σώματος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κοινωνική ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, απ΄ όπου πήρε το διδακτορικό του το 1994. Διδάσκει στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στον εθνικισμό, στις πολιτικές ταυτοτήτων, στη μετανάστευση και στις διασυνοριακές συνεργασίες στα Βαλκάνια. Ενδεικτικά έργα: "Ταυτότητες στη Μακεδονία" (συνεπιμέλεια με τους Β. Γούναρη και Ι. Μιχαηλίδη), Εκδόσεις Παπαζήση, 1997- "Life Among Anthropologists in Greek Macedonia", "Social Anthropology 11: 249-263", 2003.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Ειρήνη Τουντασάκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales του Παρισιού, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική της διατριβή.
Διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου ως Επίκουρη Καθηγήτρια.
Δημοσιευμένα άρθρα της σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους αφορούν την ανθρωπολογία της συγγένειας, τις σχέσεις ανθρωπολογίας και ελληνικής λαογραφίας, τις διαδικασίες συγκρότησης και μουσειακής αναπαράστασης της εθνικής ταυτότητας και, πιο πρόσφατα, ζητήματα συγγένειας στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων αναπαραγωγικών τεχνολογιών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Ράνια Αστρινάκη είναι λέκτορας κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
0 Γεράσιμος Μακρής είναι καθηγητής κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο LSE. Έχει κάνει επιτόπια εθνογραφική έρευνα στο Σουδάν. Στα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η μελέτη του ισλαμικού λόγου στη Μέση Ανατολή, η ανθρωπολογία της θρησκείας, η ανάλυση μορφών σύγχρονης θρησκευτικότητας στον ισλαμικό αλλά και στον χριστιανικό κόσμο, που περιλαμβάνει νέες μορφές μαγείας, πνευματοληψίας, ευσεβισμού και θεμελιοκρατίας, καθώς και η συνάρθρωση της θρησκείας με την πολιτική στο πλαίσιο της εκκοσμίκευσης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Βασικές δημοσιεύσεις: "Changing Masters: Spirit Possession and Identity Construction among Slave Descendants and Other Subordinates in the Sudan" (2000), "Ισλάμ: Πεποιθήσεις, Πρακτικές και Τάσεις" (2004), "Islam in the Middle East: A Living Tradition" (2007).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Τσιμουρής γεννήθηκε στη Λήμνο το 1956. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Essex και στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Sussex στη Μεγάλη Βρετανία. Από το 2004 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη μετανάστευση, τους πρόσφυγες, τις κοινότητες διασποράς και ζητήματα προφορικής ιστορίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και μετανάστες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα