Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789600119152
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Φιλοσοφία | Κοινωνιολογία | Θρησκεία
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο Οικονομική σε διδακτικές ενότητες των Paul Krugman και Robin Wells ξεχωρίζει από τα αντίστοιχα συγγράμματα Οικονομικής που έχουν γραφτεί ή μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα. Η ιδιαιτερότητά του οφείλεται κυρίως στην καινοτόμο δομή του, η οποία είναι σπονδυλωτή, χωρίζοντας την ύλη της Οικονομικής σε μικρού μεγέθους διδακτικές ενότητες που μπορούν να μελετηθούν αυτόνομα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απλοποίηση και ευκολότερη κατανόηση σύνθετων εννοιών για τους αναγνώστες και τη διευκόλυνση της επιλογής, παρουσίασης και ανάλυσης της ύλης για τους διδάσκοντες.
Κάθε επιμέρους πεδίο και έννοια παρουσιάζεται μέσω της ανάπτυξης ειδικών παραδειγμάτων και αναφορών σε σύγχρονα στοιχεία, καθιστώντας την κατανόησή τους μία άμεση και ευχάριστη διαδικασία, αποφεύγοντας παράλληλα τη χρήση σύνθετων μαθηματικών εργαλείων. Οι ερωτήσεις και ασκήσεις που ολοκληρώνουν κάθε διδακτική ενότητα βοηθούν στην αυτο-αξιολόγηση του αναγνώστη και συμβάλλουν στην κριτική κατανόηση της ύλης.
Η όλη θεματική περιοχή που καλύπτεται είναι ιδιαιτέρως εκτεταμένη, καθιστώντας το εγχειρίδιο ένα πλήρες διδακτικό εργαλείο για τη μελέτη τόσο των γενικών αρχών όσο και των εξειδικευμένων πεδίων της σύγχρονης Οικονομικής. Η Λούκα Τ. Κατσέλη ?με δύο πρόσθετα κεφάλαιά της? συμπληρώνει την ύλη με λεπτομερέστερα στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία και τη διαχείριση της κρίσης και με επιπλέον στοιχεία μελέτης και κατανόησης της Οικονομικής της ανοικτής οικονομίας.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εκτεταμένη χρήση λειτουργικών διαγραμμάτων, την αισθητικά άψογη παρουσίαση και τη χρήση απλής αλλά ταυτόχρονα περιεκτικής γλώσσας δημιουργούν ένα επιστημονικό κείμενο που συνδυάζει τη βαθιά γνώση της θεωρίας που έχουν οι συγγραφείς του με την καλύτερη δυνατή παρουσίασή της. Είμαστε σίγουροι ότι η Οικονομική σε διδακτικές ενότητες μπορεί να γίνει βασικός σύμβουλος κάθε νέας και νέου που θέλει να ξεκινήσει και να εμβαθύνει στη μελέτη της σύγχρονης Οικονομικής.
Ο Θανάσης Βασιλείου γεννήθηκε το 1957 στη Θήβα. Σπούδασε οικονομία και πολιτικές επιστήμες και εργάστηκε για χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει συνεργαστεί με το περιοδικό "Διαβάζω", τo "Ithaca", τη "Νέα Πολιτική", την "Παράγραφο", το "Οροπέδιο", το "7 Ημέρες της Καθημερινής" κ.ά. και είναι συνεργάτης της κυριακάτικης "Καθημερινής". Εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων και ως μεταφραστής. Έργα του: "Λεξικό επιστημών του ανθρώπου" (με τον Ν. Σταματάκη, Gutenberg, 1992), "Αρχές οικονομικής θεωρίας" (για την Γ΄ Λυκείου, Gutenberg, 2001), "Σαρωνικός άνωθεν" (Μίλητος, 2009), "Πήλιο, το όνομα του παραμυθιού" (Μίλητος, 2009) "Ιόνια νησιά άνωθεν" (Μίλητος, 2009), "Αρχαίοι τόποι" (Μίλητος, 2009), "Βόρειες Σποράδες άνωθεν" (Μίλητος, 2009) κ.ά.
Μεταφράσεις: David Romer, "Προχωρημένη μακροοικονομική", εκδ. Τυπωθήτω, 2006, Ivan T. Berend, "Οικονομική ιστορία του ευρωπαϊκού 20ού αιώνα. Τα οικονομικά καθεστώτα από το Laissez-Faire στην παγκοσμιοποίηση", εκδ. Gutenberg, 2009, κ.ά.
Ο Χρίστος Παπαθεοδώρου είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Διετέλεσε ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνική πολιτική στη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Bath (MSc) και στο London School of Economics and Political Science (διδακτορικό και μεταδιδακτορική έρευνα). Τα ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του αφορούν θέματα πολιτικής οικονομίας της κοινωνικής πολιτικής, καθώς επίσης θέματα οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας.
Ο Αλέξης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου και απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα της Οικονομικής Επιστήμης. Είναι Λέκτορας των Οικονομικών της Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά
Ο Πωλ Κρούγκμαν είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης στο Κέιμπριτζ των ΗΠΑ. Η βράβευσή του με το μετάλλιο του John Bates Clark τον κατέστησε , το 1991, τον νεότερο επιστήμονα, τότε τριάντα επτά ετών, που συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των υποψηφίων νομπελιστών για τις οικονομικές επιστήμες. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, αρθρογράφος σε περιοδικά και εφημερίδες (όπως "Fortune", "New York Times","Washington Post" και στο περιοδικό του internet "Slate"). Στα ελληνικά δημοσιεύονται άρθρα του τακτικά στην εφημερίδα "Το Βήμα". O Κρούγκμαν θεωρείται ένας από τους βαθύτερους γνώστες της παγκόμιας οικονομίας και των μηχανισμών της.
Αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο ταλέντο στην παρουσίαση και ανάλυση του διεθνούς γίγνεσθαι και των οικονομικών δομών με τον πιο εύληπτο και προκλητικό τρόπο, που γεννά άμεση ευχαρίστηση στον αναγνώστη. Και όλα αυτά χωρίς να γίνεται η σκέψη του απλοϊκή. Ο ίδιος εντάσσεται στο ρεύμα του κριτικού ριζοσπαστικού κεϊνσιανισμού. Ο Πωλ Σάμουέλσον τον χαρακτήρισε ως τον σημαντικότερο οικονομολόγο του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα. Στο ΜΙΤ αναδείχθηκε και ως ο πλέον αγαπητός οικονομολόγος καθηγητής στους νέους και στους διανοούμενους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Robin Wells είναι ερευνήτρια οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Princeton, όπου διδάσκει σε τακτική βάση προπτυχιακά μαθήματα. Πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο του Chicago και έκανε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο της California στο Berkeley. Στη συνέχεια έκανε μεταδιδακτορική εργασία στο ΜΙΤ. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Michigan, του Southampton (Μεγάλη Βρετανία), του Stanford και MIT. Η διδασκαλία της και η έρευνά της επικεντρώνεται στη θεωρία της οργάνωσης και των κινήτρων. Γράφει σε τακτική βάση σε ακαδημαϊκά έντυπα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα