Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789602441510
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
[set τριών τόμων]
Ο Παναγιώτης Ε. Πετράκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1953. Είναι Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου διατελεί Διευθυντής του Τομέα Ανάπτυξης και Διεθνούς Οικονομικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ καθώς και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Sterling και διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ κατά τα έτη 2005 - 2009. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Βασίλης Καρδάσης γεννήθηκε το 1956 στη Δημητσάνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και οικονομική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Παρίσι Ι. Από το 1987 διδάσκει οικονομική ιστορία στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα αντικείμενα των ερευνών του περιλαμβάνουν θέματα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, με έμφαση στην κοινωνική και οικονομική ιστορία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Ευαγ. Δ. Πρόντζας σπούδασε οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην Οικονομική Ιστορία. Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου διδάσκει Οικονομική Ιστορία.
Αυτοτελή έργα του αποτελούν: "La monetarisation et la differenciation des cultures en Thessalie", (1987), 3 τ.· "Οικονομία και Γαιοκτησία στη Θεσσαλία, 1881-1912", (1992), 2 τ.· "Η αυθεντία του νομίσματος στην νεοελληνική κοινωνία", (1995)· "Οικονομικός προστατευτισμός και βαλκανική συνεργασία", (1996)· "Οικονομική Ιστορία. Ζητήματα μεθόδου και περιεχομένου", (1997)· "Οικονομικός εθνικισμός. Δοκίμιο στη νεοελληνική ιστορία", (1999)· (σε συνεργ. Π. Πετρίδη) "Δίκαιο, Ιστορία και Θεσμοί. Τιμητικό αφιέρωμα στον Νικόλαο Ι. Πανταζόπουλο", (2000).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Σοφία Λαζαρέτου είναι οικονομολόγος στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τραπέζης της Ελλάδος από το 1997. Διετέλεσε Λέκτορας Διεθνών Νομισματικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (1994-1997) και ερευνητικός εταίρος του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (1996-1998). Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1993-1994) και είναι διδάκτωρ Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων ενώ εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Μαργαρίτα Δρίτσα γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Σπούδασε στην Αγγλία, στη Γαλλία και στην Αμερική. Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της Οικονομικής Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο Paris Ι (Sorbonne-Pantheon) και είναι Fellow του Robinson College του Πανεπιστημίου του Cambridge. Είναι Καθηγήτρια της Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας της Ευρώπης, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνος του Προγράμματος Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει ελληνική και ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Ιστορία ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Εργάστηκε επίσης ως ερευνήτρια στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και διηύθυνε, εκπόνησε ή συνεργάστηκε με ερευνητικές ομάδες για θέματα Οικονομικής Ιστορίας και Ιστορίας των Τραπεζών και των Επιχειρήσεων καθώς και Ιστορίας του Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες και επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει συγγράψει κείμενα για το Μουσείο Τουρισμού και μετέχει συστηματικά σε διεθνή συνέδρια.
Κυριότερα έργα της: "Βιομηχανία και Τράπεζες στην Ελλάδα τον Μεσοπολέμου", ΜΙΕΤ, Αθήνα, 1990. L΄ Enterprise en Europe et en Grece XIX-XXee siecles, (επιμ. με τους Alice Teichova & Hakan Lindgren), Sophis, 1991. " Το χρώμα της επιτυχίας, η ελληνική βιομηχανία χρωμάτων 1830-1990", εκδ. Τροχαλία, Αθήνα, 1996. European Enterprise, Strategies of Adaptation and Renewal in the Twentiech Century, (επιμ. με τον Terry Gourvish), εκδ. Τροχαλία, Αθήνα, 1996. "Το Αρχείο Κωνσταντίνου Αντ. Βοβολίνη", τόμ. Ι, Αθήνα 1997. "Ελληνικές επιχειρήσεις στον 20ό αιώνα: Πρόσωπα και δραστηριότητες", (επιμ.), εκδ. Κέρκυρα, Αθήνα, 1999). "Δεζαμίνή - Λυκαβηττός: Ανθρώπινες Ροές", εκδ. Φερενίκη, Αθήνα, 2004.
Είναι επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό και ιδρυτικό μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών εταιρειών για την Οικονομική Ιστορία και την Ιστορία των Επιχειρήσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Π. Κ. Ιωακειμίδης, καθηγητής της ευρωπαϊκής πολιτικής και ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει συμμετάσχει, ως εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών, σε όλες τις σημαντικές κοινοτικές διαπραγμάτευσεις, συμπεριλαμβανομένης της διακυβερνητικής διάσκεψης για την επεξεργασία της Συνθήκης του Maastricht για την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. ΄Εχει γράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων και βιβλίων για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση και πολιτική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Χρήστος Θ. Δεσύλλας είναι αριστούχος διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (2003). Έχει σπουδάσει Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Με την ιδιότητα του τακτικού μέλους της Ιταλικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας (S.I.S.E.) έχει εργαστεί σε ιταλικά ερευνητικά προγράμματα και αρχεία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι συναφή με την επιστημονική του ειδίκευση και σχετίζονται με τη μελέτη υβριδικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και των οικονομικών ιδεών του δυτικού Χριστιανισμού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα