Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789606430732
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Σε μια μικρή ειδυλλιακή πόλη της Καλιφόρνιας, όπου η ζωή κυλάει ανέφελα και ήρεμα, εκείνη την Άνοιξη κάτι περίεργο συμβαίνει. Ένας δρομέας πέφτει φαρδύς πλατύς στο πεζοδρόμιο, ένας δασοφύλακας βρίσκεται κουλουριασμένος με υποθερμία σε ένα απόμερο μονοπάτι του δάσους…
Κάποιοι έφηβοι του κολλεγίου πέφτουν σε ύπνο βαθύ και βλέπουν όνειρα…
Όνειρα που κουβαλούν μέσα τους έναν περίεργο θανατηφόρο ιό...
Πανδημία.
Ολόκληρη η πόλη μπαίνει σε καραντίνα… Όσοι προσπαθούν να φύγουν από την καταραμένη πόλη, εμποδίζονται από την αστυνομία που οπλισμένη και απειλητική κλείνει όλες τις εξόδους διαφυγής… Δεν πρέπει να δραπετεύσει κανείς, γιατί ο θανατηφόρος ιός θα μολύνει ολόκληρη τη χώρα.
Και τώρα τί;
Οι απομονωμένοι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση και πανικό, περιμένοντας το αναπόφευκτο, βλέποντας τους δικούς τους
να βυθίζονται σε έναν ύπνο-θάνατο…
Ένα ονειρικό, μυστηριώδες θρίλερ, γραμμένο από την επιδέξια
πένα της Κάρεν Τόμσον Γουόκερ, μεταφρασμένο
σε περισσότερες από 27 γλώσσες.
Γεννημένος στην Αθήνα το 1947, δημοσιογράφος κι απόγονος δημοσιογράφων, ο Γιάννης Σπανδωνής εργάστηκε σ΄ επιτελικές θέσεις μεγάλων εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και στην τηλεόραση. Το 1985 οργάνωσε με τη συνεργασία κι άλλων δημοσιογράφων το πρώτο ηλεκτρονικό αρχείο δημοσιογραφικών πληροφοριών, για λογαριασμό του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Μπότση. Με το πρώτο του βιβλίο "Κάποτε στο Αιγαίο" αποσπά το βραβείο Μαρίας Περ. Ράλλη για τον καλύτερο νεοεμφανιζόμενο συγγραφέα του 1983. Ακολούθησαν "Ο θρήνος" (1984, Α Βραβείο Παρνασσού), "Οι Γραικοί" (1985, Α Βραβείο Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών - Ροταριανού Ομίλου), το "Προς άγνωστη κατεύθυνση" (1986, προηγούμενος τίτλος του Έτσι τα ΄φερε η μοίρα) και η μυθιστορηματική βιογραφία "Ρήγας Βελεστινλής. Ο επαναστάτης με τα τραγούδια" (Ωκεανίδα, 1995).
Οι λογοτεχνικές μεταφράσεις του Γιάννη Σπανδωνή, εξάλλου, έχουν αποσπάσει ευμενή σχόλια κι επαίνους τόσο από τους κριτικούς όσο κι από πνευματικά ιδρύματα της χώρας μας και του εξωτερικού. Πιστεύοντας ότι "λαός που δεν γνωρίζει το παρελθόν του δεν μπορεί να προγραμματίσει το μέλλον του", ο Σπανδωνής ασχολείται κυρίως με το διαχρονικό ιστορικό μυθιστόρημα.