Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789608338876
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο πλοίαρχος βαν Τοχ ανακαλύπτει μια αποικία από σαλαμάνδρες στη Σουμάτρα, οι οποίες όχι μόνο μπορούν να εκπαιδευτούν στην αλιεία μαργαριταριών και τη χρήση εργαλείων, αλλά και να μιλούν. Καθώς ο υπόλοιπος κόσμος πληροφορείται για αυτά τα πλάσματα και τις θαυμάσιες ιδιότητές τους, γίνεται σαφές ότι το νέο είδος ενδείκνυται για εκμετάλλευση – μπορούν να πωληθούν κατά χιλιάδες, να απασχοληθούν σε δουλειές που ο άνθρωπος δεν θέλει να κάνει, μπορούν ακόμα να εξοπλιστούν και να πολεμήσουν.
Αλλά οι άνθρωποι δεν έχουν σκεφτεί τις τρομερές συνέπειες των επιλογών τους...
Ο πόλεμος με τις σαλαμάνδρες (1936) είναι μια σκοτεινή, ειρωνική αλληγορία της πολιτικής κατάστασης στην Ευρώπη του μεσοπολέμου. Χαρακτηρισμένο από πολλούς ως ένα από τα πρώτα δυστοπικά μυθιστορήματα, το αριστούργημα του Κάρελ Τσάπεκ θεωρείται από τα σημαντικότερα βιβλία του εικοστού αιώνα, κι αυτό γιατί εκείνο που το διακρίνει είναι το χιούμορ και το πικρό σατιρικό του πνεύμα που στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις, την επιστήμη, τη θρησκεία, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τον καπιταλισμό, τον κομμουνισμό, τους επιχειρηματίες, αλλά και τους διανοούμενους.
Ο Δημοσθένης Κούρτοβικ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε βιολογία στην Αθήνα και στη Στουτγάρδη. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βρότσλαβ στην ανθρωπολογία. Δίδαξε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέλιξη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας (το θέμα της διδακτορικής διατριβής του) και συγκριτική ψυχολογία. Παράλληλα με την επιστήμη του ασχολήθηκε διαδοχικά με το θέατρο, την κινηματογραφική κριτική και τη λογοτεχνία, ως συγγραφέας, κριτικός και μεταφραστής (έχει μεταφράσει ώς τώρα περίπου 60 βιβλία από οκτώ ξένες γλώσσες). Έχει δοκιμαστεί σε όλα τα είδη του πεζού λόγου (μυθιστόρημα, διήγημα, δοκίμιο, αφορισμοί, λογοτεχνική κριτική κ.λπ.). Μυθιστορήματα και διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε δέκα ξένες γλώσσες.
Ο Κάρελ Τσάπεκ γεννήθηκεστις 9 Ιανουαρίου 1890 στο Μάλε Σβατονόβιτσε της ανατολικής Βοημίας. Ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια ακόμα να δημοσιεύει διηγήματα και ποιήματα. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Πράγας και μετά την αποφοίτηση του, συνεργάστηκε με τον αδελφό του (ζωγράφο, σκηνογράφο και κριτικό τέχνης, ο οποίος πέθανε το 1945, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν), στη συγγραφή διηγημάτων και θεατρικών. Το 1920, γράφει το έργο "Τα ρομπότ", καθιερώνοντας τη λέξη, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και το 1921, το έργο ΄Η ζωή των εντόμων" και κυκλοφορεί τα διηγήματα "Το χρήμα και άλλες ιστορίες". Το 1922, κυκλοφορεί η φανταστική ιστορία "Η φάμπρικα του απόλυτου", και το 1923, το θεατρικό "Υπόθεση Μαρκόπουλος". Το 1924, δημοσιεύει τη φανταστική, επίσης, ιστορία "Κρακατίτ". Το 1927 το δράμα "Αδάμ, ο δημιουργός". Άλλα έργα: Η μυθιστορηματική τριλογία: "Χόρντου-μπαλ" (1933), "Μετέωρο" (1935), "Μια συνηθισμένη ζωή" (1936). Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ο "Πόλεμος με τις σαλαμάνδρες". Το 1937, "Πρώτη ομάδα διάσωσης", "Λευκή μάστιγα" -με το οποίο επιτίθεται στον ολοκληρωτισμό. Το 1938 κυκλοφορούν: "Μάνα", "Δύναμη και δόξα". Ξεκινάει παράλληλα το έργο "Απάτη" που μένει ημιτελές, λόγω του αιφνιδίου θανάτου του, ο οποίος προήλθε εξ αιτίας των προσπαθειών του να αποφύγει τη δίωξη της χιτλερικής Γκεστάπο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα