Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789605650810
Κατηγορίες:
Ημερολόγια | Σημειωματάρια , Θέατρο , Κινηματογράφος , Δοκίμια
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο Κώστας Βουτσάς είναι ένας "κανονικός" άνθρωπος. Κι αυτό το λέω και το βάζω σε εισαγωγικά, ακριβώς γιατί πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο και διαχρονικό αστέρι του θεάτρου και του κινηματογράφου. Πραγματικό είδωλο, πολύ μεγάλος σταρ, υπερ-εμπορικός με διάρκεια απίστευτη, αλλά χωρίς τίποτα από όλα αυτά να του έχει "μετακινήσει" το μυαλό είτε προς την έπαρση, είτε προς την αλαζονεία. Άμεσος, ειλικρινής, ευγενικός, γεμάτος χιούμορ αλλά και ιδιαίτερα σοβαρός όταν χρειάζεται, καλλιεργημένος ουσιαστικά σχετικά με την εποχή του και με τον κόσμο γύρω του, με θέση και άποψη τεκμηριωμένη όσον αφορά τα πολιτικά, καλλιτεχνικά και κοινωνικά δρώμενα και πάνω απ` όλα καλός άνθρωπος και καλός φίλος.
Μια σειρά από βιβλία "τσέπης" για τον ελληνικό κινηματογράφο και τους ανθρώπους του. Κάθε ένα αφιερωμένο σε κάποια ξεχωριστή προσωπικότητα του ελληνικού σινεμά, περιέχει μία μεγάλη συνέντευξη-συζήτηση του τιμώμενου προσώπου με τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, ένα πλήρες βιογραφικό και την πλήρη φιλμογραφία του σχολιασμένη, καθώς και ένα κείμενο με την προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην προσωπικότητα καθενός πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.
Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της κινηματογραφικής καριέρας του καθενός, αλλά και ένα γλαφυρό αφήγημα για να γνωρίσετε καλύτερα τους ανθρώπους που αγαπήσατε μέσα από το έργο τους.
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου. Γράφει σε εφημερίδες, περιοδικά, κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και συχνά, τελευταίως, γράφει και βιβλία όπως: "Στο τέλος μιλάει το πανί" (Άμμος), "Η μαγεία των μιούζικαλ" (Εξάντας), "Ταινίες για φίλημα" (Εξάντας), "Γιώργος Μουζάκης" (Άγκυρα).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Κώστας Βουτσάς είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Δεκεμβρίου 1931. Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα έζησε στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησε και την καριέρα του. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Τριανταφυλλίδη "Μακεδονικό Ωδείο" της Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε το 1952.
Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στην σκηνή ήταν το 1953 στο "Στρατιωτικό Θέατρο Θεσσαλονίκης" με το έργο "Άνθος του Γιαλού".
Την ίδια χρονιά έκανε και την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία "Ο Μπαμπάς Εκπαιδεύεται" όπου εμφανίστηκε ως κομπάρσος. Στην Αθήνα ήλθε για μόνιμη εγκατάσταση το 1958 ύστερα από προτροπή της πρωταγωνίστριας του μουσικού θεάτρου Καλής Καλό. Μαζί της εμφανίστηκε στην επιθεώρηση "Πάρε Κόσμε" στο θέατρο "Περοκέ" (1958). Την επόμενη σεζόν εντάχτηκε στο δυναμικό του θεάτρου "Ακροπόλ" όπου εμφανίστηκε σε επιτυχημένες επιθεωρήσεις. Στον κινηματογράφο συνέχισε τις εμφανίσεις παίζοντας αρχικά σε δεύτερους ρόλους, όπως στις ταινίες "Η κυρά μας η μαμή" (1958), "Το αγόρι που αγαπώ" (1960), "Η Αλίκη στο ναυτικό" (1961) κ.ά.. Ξεχώρισε το 1961 στην ταινία του Γ. Δαλιανίδη "Ο Κατήφορος" και από την επόμενη χρονιά αρχίζουν οι πρώτοι πρωταγωνιστικοί ρόλοι. Μία σειρά από πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κωμωδίες, δίπλα σε γνωστούς άλλους πρωταγωνιστές, τον βοηθάνε να καθιερωθεί. Τον συναντάμε στις ταινίες "Μερικοί το προτιμούν κρύο" (1962), "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" (1963), "Ζητείται τίμιος" (1963), "Κάτι να καίει" (1964), "Τέντυ μπόι αγάπη μου" (1965), "Ραντεβού στον αέρα" (1965), "Κορίτσια για φίλημα" (1965). Μετά την καθιέρωση του ακολουθούν οι ταινίες "Το πιο λαμπρό μπουζούκι" (1968), "Ο άνθρωπος της καρπαζιάς" (1969), "Ένας άφραγκος Ωνάσης" (1969), "Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά" (1970), "Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ" (1970), "Εθελοντής στον έρωτα" (1971), "Αγάπησα μια πολυθρόνα" (1971), "Ο αντιφασίστας" (1972), "Επτά χρόνια γάμου" (1972), "Αγάπη μου παλιόγρια" (1972), "Τον αράπη κι αν τον πλένεις" (1973), "Ο αισιόδοξος" (1973), "Ένας τρελός, τρελός αεροπειρατής" (1973).
Παράλληλα στο θέατρο την περίοδο 1964-72 εμφανίζεται ως συνθιασάρχης με όλα τα μεγάλα ονόματα της κωμωδίας, ενώ από το 1972 και μετά συγκροτεί δικούς του θιάσους.
Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 76 ταινίες. Το 1982 σκηνοθέτησε την μοναδική του ταινία με τίτλο "Και το Λουρί της Μάνας". Το 1984 η επιτροπή ΦΕΚΘ τον τίμησε με ειδικό βραβείο για την συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο, με αφορμή την ταινία "Ο Ερωτας του Οδυσσέα" (1984) του Β. Βαφέα. Σημαντική ήταν και η παρουσία του στη μικρή οθόνη.
Υπήρξε σύζυγος της Έρικας Μπρόγερ. Έχει τρεις κόρες, την πρώτη με την Έρικα Μπρόγερ και δύο με την δεύτερή του σύζυγο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου. Γράφει σε εφημερίδες, περιοδικά, κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και συχνά, τελευταίως, γράφει και βιβλία όπως: "Στο τέλος μιλάει το πανί" (Άμμος), "Η μαγεία των μιούζικαλ" (Εξάντας), "Ταινίες για φίλημα" (Εξάντας), "Γιώργος Μουζάκης" (Άγκυρα).