Υπάρχουν άντρες που θεωρούν τους εαυτούς τους γνήσιους απογόνους του Καζανόβα. Οποία πλάνη! Ο οποιοσδήποτε κοινότατος γάτος είναι ικανός να τους βάλει τα γυαλιά, για να μη μιλήσουμε για τα λιοντάρια, που είναι ικανά να κάνουν έρωτα συνεχώς επί τρεις ημέρες. Κι υπάρχουν γυναίκες που νομίζουν πως μοιάζουν στη Μεσαλίνα. Αστεία πράγματα. Ο τελευταίος θηλυκός χιμπατζής τις αφήνει μίλια πίσω της. Κάποιες περιπτώσεις από τις πολλές του πιο πρωτότυπου οδηγού σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, που συγκεντρώνει τη θαυμάσια λογοτεχνική γραφή, την επιστημονικότητα και το χιούμορ. Στο `Γάτο του Καζανόβα` ο Τζόρτζιο Τσέλι, ο πασίγνωστος καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, συνομιλώντας με το πνεύμα του μεγάλου Βενετσιάνου εραστή αποκαλύπτει σ` αυτόν και σ` εμάς με συναρπαστικό τρόπο πώς τα ζώα μάς διδάσκουν την τέχνη της αποπλάνησης. Ένα βιβλίο που κυριολεκτικά μας ανοίγει τα μάτια.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Χρήστος Σιάφκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο στη Σικελία της Ιταλίας. Έχει εργαστεί αρχικά ως ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως υπεύθυνος τμημάτων και αρχισυντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά, σχεδόν πάντα στο χώρο του πολιτιστικού ρεπορτάζ. Συνεργάζεται πλέον με το "Επτά" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1999 με το μυθιστόρημα "Ένας χωρισμός" (Αστάρτη). Έχει μεταφράσει μυθιστορήματα, δοκίμια και ποίηση από τα ιταλικά.
Ο Τζιόρτζιο Τσέλι, ένας από τους πιο διάσημους και ευυπόληπτους ηθολόγους της Ευρώπης, είναι καθηγητής Εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια της Ιταλίας. Παράλληλα με την επιστημονική του εργασία καλλιεργεί και μια φιλολογική δραστηριότητα. Ήταν μέλος της "Ομάδας 63" και συνεργάστηκε σε διάφορα φιλολογικά περιοδικά. Τιμήθηκε με το Βραβείο Πιραντέλο για το θέατρο το 1975 ενώ στην Μπιενάλε της Βενετίας το 1986 επιμελήθηκε έναν τομέα για την Τέχνη και τη βιολογία. Εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στους καταλόγους των Πρασίνων "Ο ήλιος που γελά".
Είναι γνωστός για τα τηλεοπτικά του προγράμματα για τα ζώα. Ανάμεσα στις πολυάριθμες δημοσιεύσεις του, που έχουν μεταφραστεί σε πολλές χώρες, από τη Γερμανία μέχρι την Ιαπωνία, διακρίνουμε: "Οικολόγοι και πίθηκοι του Θεού" (Feltrinelli 1992), "Ο Θεός κάνει τον καθηγητή" (Bollati Boringhieri 1994), "Ηθολογία δωματίου" (Rizzoli 1995), "Όπως οι σφήκες του φθινοπώρου" (Marsilio 1995), "Ιστορίες του χειμώνα" (με τον Valerio Massimo Mondadori 1996), "Είμαι κι εγώ ένας γάτος" (Giunti 1997) και "Ο Δαρβίνος των πιθήκων" (Bollati Boringhieri 1999). Για τον ιταλικό εκδοτικό οίκο Πιέμε δημοσίευσε τη "Μυστική ζωή των ζώων" (1999), "Πώς σκότωσαν τον Ουμπέρτο Έκο και άλλες μικρές ανθρωποκτονίες" (2000), "Γάτοι και σουπεργάτοι" (2000), "Οι γάτοι του Καζανόβα" (2001), "Σκύλοι και γάτοι" (2002), "Οι γάτοι των κοινόχρηστων χώρων" (2003).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα